Arhiva vesti - Sve vesti

“SPORTOM PROTIV NASILJA” u Prijepolju

Datum objave: 10.10.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa

U Osnovnoj školi "Milosav Stiković" u Prijepolju  održana je akcija pod nazivom “Sportom protiv nasilja” koju organizuju NIS, Teniski savez Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Jedinica za prevenciju nasilja i Ministarstvo omladine i sporta.

Tom prilikom 300 dece iz 15 odelenja, od prvog do četvrtog razreda, upoznali su se sa programom “Svetske teniske federacije”  (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS, koji je namenjen deci školskog uzrasta, a za cilj, pored škole tenisa, ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.


“SPORTOM PROTIV NASILJA” u Novom Pazaru

Datum objave: 07.10.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa

Održana zajednička akcija NIS, TSS, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Jedinica za prevenciju nasilja i Ministarstvo omladine i sporta

U Osnovnoj školi “Bratstvo” u Novom Pazaru održana je akcija pod nazivom “Sportom protiv nasilja” koju organizuju NIS, Teniski savez Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Jedinica za prevenciju nasilja i Ministarstvo omladine i sporta


NIS otvorena škola tenisa održana u Kikindi

Datum objave: 05.10.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa

NIS i Teniski savez Srbije organizovali su danas u Kikindi „NIS otvorenu školu tenisa“ čime je zaokružena ovogodišnja sezona besplatne škole tenisa za najmlađe u Srbiji. Na centralnom gradskom trgu, najmlađi Kikinđani imali su priliku da savladaju prve teniske korake uz pomoć stručnih trenera.

NIS i Teniski savez Srbije organizovali su tokom avgusta, septembra i oktobra 2014. godine akciju “Otvorena škola tenisa” za mališane iz Srbije u osam gradova: Čačak, Niš, Novi Bečej, Zrenjanin, Novi Sad, Beograda, Pančevo i Kikinda.


Kristina Miletić osvojila Masters Tennis Europe u konkurenciji do 16, Miladinović vicešampion do 14

Datum objave: 05.10.2014. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Masters Tennis Europe turnir održan je u italijanskom gradu Ređo Kalabrija na kome su učestvovali najbolje rangirani igrači u konkurenciji do 14 i do 16 godina za tekuću sezonu.

U konkurenciji do 16 godina Srbiju je predstavljala Kristina Miletić koja zauzima 5. mesto na rejs Masters listi za 2014. Miletićeva je takmičenje završila na pobedničkom postolju, u finalu je kod vođstva Kristine 4:0 meč predala Nemica Voracek. U četvrtfinalu Miletićeva je savladala ruskinju Solovjevu 0:6, 6:4, 6:2, a zatim u polufinalu Italijanku Furak 7:6, 6:2.



“SPORTOM PROTIV NASILJA” u Novom Pazaru, Prijepolju, Novoj Varoši

Datum objave: 04.10.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa

Nastavlja se velika akcija NIS, TSS i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za osnovce u Srbiji

NIS i Teniski savez Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Jedinicom za prevenciju nasilja, nastavljaju sa velikom akcijom “SPORTOM PROTIV NASILJA” koja će obuhvatiti školsku godinu 2014/15 i biće održana širom Srbije u preko 300 osnovnih škola.


Miletićeva i Miladinović na Matersu Tennis Europe

Datum objave: 02.10.2014. // Kategorija: Selekcije (juniori)

Na kraju takmičarske 2014. godine iz kalendara Tennis Europe u italijanskom gradu Ređo Kalabrija od 03. do 05. oktobra biće održan Masters Tennis Europe na kome će učestvovati najbolje rangirani igrači u konkurenciji do 14 i do 16 godina za tekuću sezonu. 

U konkurenciji do 16 godina Srbiju će predstavljati Kristina Miletić koja zauzima 5. mesto na rejs Masters listi za 2014. 


Gojković osvojio Kup Srbije do 10 godina

Datum objave: 29.09.2014. // Kategorija: Selekcije (juniori)

U teniskoj Akademiji Bogdan Obradović na Adi Ciganliji u Beogradu održan je Kup Srbije u konkurenciji do 10 godina. Na turniru je učestvovalo 32 dečaka, a šampionski trofej otišao je u ruke devetogodišnjeg Mateja Gojkovića.

U finalu Gojković je pobedio Nedeljka Đurđića 4:0, 4:2.


Mališani iz Pančeva uživali u NIS otvorenoj školi tenisa

Datum objave: 28.09.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa

NIS i Teniski savez Srbije organizovali su u nedelju, 28. septembra u Pančevu „NIS otvorenu školu tenisa“. Mališani iz grada koji je smesten na obalama Tamiša i Dunava,  uzrasta od 6 do 10 godina imali su priliku da savladaju prve teniske korake uz pomoć stručnih trenera.

Besplatna škola tenisa za najmlađe do sada je obišla gradove širom Srbije - Čačak, Niš, Novi Bečej, Zrenjanin, Beograd, Novi Sad, Pančevo, a uskoro će stići i u Kikindu.   


Ivana Jorović kreće u profi pohode!

Datum objave: 26.09.2014. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Ivana Jorović - ona što postavi sebi za cilj, to i ostvari. Na početku godine postavila je sebi zadatak da se domogne prvog mesta na juniorskoj listi najboljih mladih igračica planete. Uspela je, a uz to nastupala je za reprezentaciju Srbije do 18 godina i osvojila zlato na ekipnom prvenstvu Evrope. Igrala je u junu i finale juniorskog gren slema, na terenima Roland Garosa.


Kao najperspektivnika mlada teniserka sveta uzela je učešće na olimpijskim igrama mladih u Kini. Imala je tu čast da na ceremoniji otvaranja nosi srpsku zastavu. Na žalost, u Kini se povredila, usledila je jednomesečna pauza koja je iskorišćena za lečenje i rehabilitaciju. Mesec dana bez reketa i treninga učinili su svoje. Tek nedavno Ivana se vratila optimalnim treninzima pripremajući se za nastup u kvalifikacijama na WTA turniru u Luksemburgu. Ivanin prvi WTA turnir u karijeri.