Arhiva vesti - Sve vesti

ODRŽANA PRE DRAW KONFERENCIJA NIS DEJVIS KUP REPREZENTACIJE SRBIJE U BANGALORU

Datum objave: 09.09.2014. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

MEČ DEJVIS KUPA PLEJ OFA SVETSKE GRUPE: INDIJA – SRBIJA (BANGALORE, KSLTA Tennis Stadium, 12 – 14. SEPTEMBRA 2014)

Selektor  NIS Dejvis kup tima Bogdan Obradović rekao je na pre-draw konferenciji naše reprezentacije održane u Bangaloru da je njegova podmlađena ekipa spremna da pobedi Indiju u duelu za opstanak u Svetskoj grupi.

"Ovo je izuzetno važan meč za naš tim. Spremni smo, u svakom slučaju, imamo novi, mladi tim, koji treba i da skuplja dragoceno iskustvo i da donese pobedu. Presudno će biti ko će se i kojom brzinom prilagoditi na specifične uslove" - rekao je Obradović.


Veliko interesovanje Indijaca za teniski susret sa Srbijom

Datum objave: 08.09.2014. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

MEČ DAVIS KUPA PLEJ OFA SVETSKE GRUPE: INDIJA – SRBIJA (BANGALORE, KSLTA Tennis Stadium, 12 – 14. SEPTEMBRA 2014)

Drugog dana boravka naše Dejvis kup reprezentacije u Bangaloru, gde se narednog vikenda igra meč plej ofa najznačajnijeg ekipnog takmičenja u tenisu, u kome se Srbija kao vicešampion planete za 2013.  bori za opstanak u ovoj elitnoj grupi, kako bi i u 2015. nastavili zlatni višegodišnji niz boravka i takmičenja u Svetskoj grupi, protiče u jakim treninzima i sjajnoj atmosferi u taboru Srbije.


Čolanov memorijal konkurencija do 12 godina

Datum objave: 08.09.2014. // Kategorija: Domaća scena
Na terenima TK Crvena zvezda održan je turnir u konkurenciji do 12 godina - Čolanov memorijal.
 
U konkurenciji devojčica pobednički pehar osvojila je Senka Deletić koja je u finalu savladala Anđelu Lopičić 6:4, 6:3.
U muškoj konkurenciji na pobedničko postolje popeo se Stefan Popović. 

Jovana Jakšić kandidatkinja za turnir Zvezda u usponu

Datum objave: 07.09.2014. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Srpska Fed kup reprezentativka  Jovana Jakšić nalazi se među kandidatkinjama za učešće na novom turniru Zvezda u usponu.

Turnir Zvezda u usponu održaće se u Singapuru, od 17. do 21. oktobra, uporedo sa Završnim WTA turnirom, na kome će učestvovati osam najboljih svetskih teniserki. Na turniru Zvezda u usponu učestvovaće dve teniserke koje će predstavljati ostatak sveta (ROW) i dve teniserke iz azijsko-pacifičkog dela (APAC).Pored Jakšić kandidatkinje za ROW su Švajcarkinja Belinda Benčić, Amerikanka Medison Kiz i Monika Puig iz Portorika. Navijači mogu glasati na sajtu www.wtafinals.com/Rising-Star-Poll. "Uzbuđena sam i počastovana što sam uključena u glasanje za Zvezdu u usponu. Ostvarenje sna je biti u Singapuru sa osam vrhunskih teniserki i legendama tenisa", rekla je Jakšić, 125. teniserka sveta.


Srbija bez Novaka u Indiji

Datum objave: 07.09.2014. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

NIS Dejvis kup reprezentacija odigraće meč plej ofa Svetske grupe protiv selekcije Indije u Bangaloru od 12. do 14. septembra 2014. godine bez najboljeg tenisera našeg tima, prvog igrača sveta Novaka Đokovića.

„Naš najbolji i prvi teniser planete Novak Đoković definitivno neće doći u Indiju. Najveći razlog je umor. Novak je imao izuzetno naporan deo sezone i potreban mu je predah, a putovanje u Indiju iziskuje ogromne napore, ne samo po pitanju putovanja, dolaska sa jednog na drugi kraj planete, iz Njujorka u Bangalore, već i teške uslove za igru ovde, visoka vlažnost i velika nadmorska visina. Novak veruje u pobedu našeg tima i svim srcem je uz nas" – rekao je selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović.


Deo NIS reprezentacije Srbije doputovao u Bangalore

Datum objave: 07.09.2014. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

MEČ PLEJ OFA DEJVIS KUPA SVETSKE GRUPE: INDIJA – SRBIJA ( KSLTA Tennis Stadium, Bangalore, India, 12 – 14. Septembra 2014)

NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije nekompletna je u ranim jutarnjim časovima (nedelja 07.09.2014) stigla u  Bangalore (Indija) gde će se od 12. do 14. septembra 2014. kao gost u meču plej ofa Dejvis kupa Svetske grupe boriti protiv reprezentacije Indije za opstanak u Svetskoj grupi za 2015. godinu. Deo našeg tima stigao je u ovaj grad i odmah krenuo sa pripremama za ovaj težak meč. U Bangalore su u ranim jutarnjim časovima stigli Dušan Lajović, Filip Krajinović, Ilija Bozoljac, predvođeni selektorom Bogdanom Obradovićem, kao i ostatak tima u kome su fiziotarapeuti, doktor, tim manadžer....Nenad Zimonjić će se priključiti timu u ponedeljak.


Davis cup reprezentacija Srbije trenira za meč protiv Indije

Datum objave: 04.09.2014. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Trening Davis cup reprezentativaca Srbije u Beogradu uoci odlaska u Indiju (Bangalore) na mec plej ofa Svetske grupe - Impuls hol - Teniski savez Srbije


Selektori nominovali timove za Dejvis kup meč plej ofa Svetske grupe

Datum objave: 02.09.2014. // Kategorija: Vesti



U ITF su danas (02.09.2014) selektori Dejvis kup timova poslali zvanične  nominacije  za  mečeve plej ofa Dejvis kupa za popunu Svetske grupe 2015, koji se održavaju od 12. do 14. septembra 2014. godine. 

NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije u plej ofu gostovaće reprezentaciji Indije u Bangaloru (KSLTA Tennis Stadium)
Hard (Rebound Ace Pro International), Outdoor
Sastav NIS reprezentacije Srbije koji je prijavio selektor Bogdan Obradović: Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nenad Zimonjić.

Selektor ima pravo promene tima sve do sat vremena pre oficijalnog žreba koji je zakazan za 11. septembar 2014. 


Crvena zvezda ekipni šampion Srbije u konkurenciji do 18

Datum objave: 30.08.2014. // Kategorija: Vesti

CZ_sampioni_Srbije_do_18

Na terenima TK Crvena zvezda održano je ekipno prvenstvo Srbije za juniore (konkurencija do 18). 

Učestvovalo je ukupno osam ekipa, a šampionski trofej otišao je u ruke ekipe domaćina. 

U polufinalu tim TK CZ salvadao je ekipu TK White Star 4:0, dok je TK Taž bio bolji od TK Akademija Obradović 4:2. 

U finalu ekipa TK CZ bila je bolja od TK TAŽ 4:0 

Stefan Milićević - Nikola Arsić 6:2, 6:4

Strahinja Rakić - Danilo Vukotić 6:2, 4:6, 6:0

Dušan Vukičević - Luka Trifunović 6:1, 2:6, 6:4

Stefan Blanuša - Miomir Miletić 6:1, 6:1


NIS otvorena škola tenisa 2014 - u Zrenjaninu

Datum objave: 23.08.2014. // Kategorija: Vesti
NoviBecej1
 
Teniski karavan pod nazivom „NIS otvorena škola tenisa 2014“ nastavlja da krstari Srbijom i našim najmladjim sugradjanima prireduje sportsku manifestaciju za nezaborav.
NoviBecej2
 
Posle Čačka i Niša, u subotu, 23. avgusta, Teniski savez Srbije i NIS organizovali su u Novom Bečeju „NIS otvorenu školu tenisa 2014“ koja je imala veliki odziv i odjek medju decom. Mališani su bili u prilici da se upoznaju sa belim sportom kroz poseban  program namenjen uzrastu od 7 do 14 godina.
NoviBecej4
 
Uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, deca su savladavala veštinu igranja tenisa sa opremom koja je prilagođena njihovom uzrastu. Uz to, treniranje u grupi,  uz primenu vežbi i angažovanih igara, omogućila im je dinamičniju i zanimljiviju igru.
 
Ovo je treća godina zaredom kako Teniski savez Srbije i NIS širom Srbije organizuju akciju „NIS otvorena škola tenisa“. Ova akcija realizuje se u okviru NIS-ovog korporativnog programa „Energija sporta“ koji ima za cilj da podrži dečiji sport, promoviše zdrav način života, ali i profesionalan sport i razvoj mladih.
NoviBecej3
 
Do početka oktobra, ova škola tenisa biće organizovana u još nekoliko gradova u Srbiji.
NoviBecej7