Arhiva vesti - Sve vesti

Gojković osvojio Kup Srbije do 10 godina

Datum objave: 29.09.2014. // Kategorija: Selekcije (juniori)

U teniskoj Akademiji Bogdan Obradović na Adi Ciganliji u Beogradu održan je Kup Srbije u konkurenciji do 10 godina. Na turniru je učestvovalo 32 dečaka, a šampionski trofej otišao je u ruke devetogodišnjeg Mateja Gojkovića.

U finalu Gojković je pobedio Nedeljka Đurđića 4:0, 4:2.


Mališani iz Pančeva uživali u NIS otvorenoj školi tenisa

Datum objave: 28.09.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa

NIS i Teniski savez Srbije organizovali su u nedelju, 28. septembra u Pančevu „NIS otvorenu školu tenisa“. Mališani iz grada koji je smesten na obalama Tamiša i Dunava,  uzrasta od 6 do 10 godina imali su priliku da savladaju prve teniske korake uz pomoć stručnih trenera.

Besplatna škola tenisa za najmlađe do sada je obišla gradove širom Srbije - Čačak, Niš, Novi Bečej, Zrenjanin, Beograd, Novi Sad, Pančevo, a uskoro će stići i u Kikindu.   


Ivana Jorović kreće u profi pohode!

Datum objave: 26.09.2014. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Ivana Jorović - ona što postavi sebi za cilj, to i ostvari. Na početku godine postavila je sebi zadatak da se domogne prvog mesta na juniorskoj listi najboljih mladih igračica planete. Uspela je, a uz to nastupala je za reprezentaciju Srbije do 18 godina i osvojila zlato na ekipnom prvenstvu Evrope. Igrala je u junu i finale juniorskog gren slema, na terenima Roland Garosa.


Kao najperspektivnika mlada teniserka sveta uzela je učešće na olimpijskim igrama mladih u Kini. Imala je tu čast da na ceremoniji otvaranja nosi srpsku zastavu. Na žalost, u Kini se povredila, usledila je jednomesečna pauza koja je iskorišćena za lečenje i rehabilitaciju. Mesec dana bez reketa i treninga učinili su svoje. Tek nedavno Ivana se vratila optimalnim treninzima pripremajući se za nastup u kvalifikacijama na WTA turniru u Luksemburgu. Ivanin prvi WTA turnir u karijeri.


"NIS otvorena škola tenisa 2014" u Novom Sadu

Datum objave: 20.09.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa

U subotu, 20. avgusta, Teniski savez Srbije i kompanija NIS organizovali su u Novom Sadu „NIS otvorenu školu tenisa 2014“.

Na dva mini sportska terena u srcu grada koji je dugo bio centar srpske kulture i time dobio naziv "srpska Atina", a danas je veliki industrijski i finansijski centar srpske ekonomije, univerzitetski grad... deca uzrasta od 6 do 10 godina bila su u prilici da uz pomoć stručnih trenera besplatno nauče prve korake u tenisu, a najboljim mladim teniserima dodeljene su prigodne nagrade.

 


Srbija - Hrvatska, prvo kolo Dejvis kupa Svetske grupe 2015. (06 - 08.03.2015)

Datum objave: 18.09.2014. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

NIS Dejvis kup selekcija Srbije voljom žreba koji je održan danas u Dubaiju prvo kolo Dejvis kupa Svetske grupe 2015. odigraće protiv selekcije Hrvatske kao domaćin od 06. do 08. marta 2015.

"Igramo kod kuće, imamo sjajnu publiku. Bitnije je da je sledeća godina velika Dejvis kup godina za nas. Trojica velikihigrača nisu igrala za nas ove godine. Imamo i mlade koji su stasali i pokazali da su spremni za velike rezultate", rekao je selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović i istakao da očekuje da će biti više kandidata za tim.


Filip Krajinović u poseti TSS

Datum objave: 18.09.2014. // Kategorija: Vesti

Mladi teniski as Srbije, Filip Krajinović, heroj pobede u Dejvis kup meču protiv Indije, čija pobeda je Srbiju ostavila u Svetskoj grupi Dejvis kupa za 2015. godinu posetio je danas (18.09.2014) Teniski savez Srbije gde mu je predsednik TK Spartak iz Subotice Milan Vučković uručio monografiju TSS - Tenis bez granica.

 

KONKURS ZA IZBOR SAVEZNOG KAPITENA FED KUP REPREZENTACIJE SRBIJE

Datum objave: 18.09.2014. // Kategorija: Vesti

Upravni odbor teniskog saveza Srbije raspisuje konkurs za izbor saveznog kapitena Fed kup reprezentacije Srbije.

Kandidati treba da ispunjavaju sledeće uslove:


Žreb za Dejvis kup - Svetska grupa 2015.

Datum objave: 17.09.2014. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Na godišnjoj skupštini ITF-a, koja se ove godine održava u Dubaiju, sutra 18.09.2014. biće održan žreb za Svetsku grupu Dejvis kupa za 2015. godinu.

Žreb je na  programu u 19 časova po lokalnom vremenu (17 časova po srpskom), Srbija je određena za četvrtog nosioca.

Meč prvog kola Dejvis kupa Svetske grupe 2015. na programu je od 06. do 08. marta 2015. godine


OP Zlatibora seniori/ke

Datum objave: 17.09.2014. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Zlatibor Springs od 13.09 - 15.09.2014 godine, odigrano je OP Zlatibora za seniore/ke I kategorije iz kalendara TSS.

Seniori finale:

Premović Boris (KRA) - Tanović Boris (JED) 6:2, 6:2
 

Srbija izborila opstanak u Svetskoj grupi

Datum objave: 15.09.2014. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Dejvis kup meč plej ofa Svetske grupe Indija - Srbija 2:3 (Bangalore) 

Meč između Yukija Bhambrija i Filipa Krajinovića odlučivao je o pobedniku susreta Indija - Srbija u plej ofu Svetske grupe Dejvis kupa, ali je u nedelju veče prekinut kod vođstva našeg mladog asa od 1:0 u setovima (6:3) i kod 4:4 u drugom, zbog kiše