Arhiva vesti - Sve vesti

Jandriću trofej u dublu na Zlatiboru

Datum objave: 09.09.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Zlatibor Springs održan je turnir iz fjučers serije, nagradnog fonda 15.000 dolara. 

Šampionski trofej u dublu osvojio je predstavnik Srbije Darko Jandrić koji se takmičio u paru sa kolegom iz Hrvatske Ivanom Sabanovim. 

Oni su do titule došli ubedljivo savladavši u polufinalu i finalu protivnike istim rezultatom 6:4, 6:2. U finalu su bili bolji od australijskog para Babanine - Beale, koji su u četvrtfinalu pobedili prve nosioce turnira Petrovića i Vučića. U polufinalu Jandrić i Sabanov bili su bolji od trećih nosilaca, češke kombinacije Pospisil - Kopriva. 


Jovana i Romeo osvojili Čolanov memorijal

Datum objave: 07.09.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Crvena zvezda održan je Čolanov memorijal u konkurenciji do 12 godina, za devojčice i dečake, prva kategorija. 

Pobedničko postolje pripalo je Jovani Grujić i Romeu Hadži-Mehmedoviću. 

U borbi za trofej Jovana Grujić je u finalu pobedila Miu Ristić 6:3, 6:0. U polufinalu Jovana je  savladala Milicu Popovski 6:4, 6:3, dok je Mia bila bolja od Tare Mihaljević 6:0, 6:0. 

Kod dečaka naslov šampiona poneo je Romeo Hadži-Mehmedović koji je u finalu savladao Todora Vukomanovića 6:4, 6:2. U polufinalu Romeo je bio bolji od Marka Nikolića 6:4, 6:2, dok je Vukomanović pobedio Milana Cvetkovića 7:6(7), 6:3. 


Ekipna prvenstva Srbije 2017. u konkurenciji do 14 i 18 godina

Datum objave: 06.09.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima Teniskog saveza Srbije u Beogradu (Tadeuša Košćuška 63a) održaće se Ekipna prvenstva Srbije u konkurenciji do 14 i 18 godina. 

od 07. do 09. septembra 2017. konkurencija do 14 godina (tereni TSS)
od 22. do 24. septembra 2017. konkurencija do 18 godina (tereni TSS) 
 
raspored mečeva Ekipnog prvenstva 2017. u konkurenciji do 14 godina ovde 
 
žreb Ekipnog prvenstva 2017. u konkurenciji do 14 godina devojčice ovde
 
žreb Ekipnog prvenstva 2017. u konkurenciji do 14 godina dečaci ovde 
 
Ekipno prvenstvo Srbije u konkurenciji seniorki biće održano 22. oktobra 2017, dok će se za titulu najbolje seniorske ekipe u muškoj konurenciji timovi boriti 27. oktobra 2017. godine. 
 
 

Čovićev memorijal Senićevoj i Saviću

Datum objave: 06.09.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Palić održan je Čovićev memorijal, turnir za devojčice i dečake u konkurenciji do 14 godina, prva kategorija. 

Pobedničko postolje pripalo je Nataliji Senić i Mihailu Saviću. 

Senićeva je u borbi za trofej savladala Mirjanu Jovanović 6:3, 6:0. U polufinalu Natalija je bila bolja od Katarine Knezi 6:0, 6:0, dok je Mirjana pobedila Danijelu Danilović 6:4, 3.6, 6:4. 

Savić je u finalu pobedio Zorana Ludoškog 7:6(5), 6:2. U polufinalu Mihailo je bio bolji od Veljka Krstića 6:3, 6:3, dok je Zoran savladao Miloša Komazeca 7:5, 6:1. 


Savi Radoviću trofej na Masteru

Datum objave: 06.09.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Master u Beogradu održan je turnir u konkurenciji juniora do 18 godina. 

Naslov najboljeg odneo je Sava Radović koji je u finalu pobedio Mihaila Radosavljevića 6:4, 6:4. U polufinalu Sava je savladao Vukašina Popovića 6:0, 6:0, dok je Mihailo bio bolji od Jovana Ćirkovića 6:2, 6:0. 


Luka osvojio Topaco

Datum objave: 06.09.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Topaco održano je Otvoreno prvenstvo za dečake u konkurenciji do 14 godina, druga kategorija. 

Šampionski trofej osvojio je Luka Rupnjak koji je u finalu savladao Veljku Krstića 3:6, 6:4, 6:3. Meč polufinala Luki je bez borbe predao Miloš Komazec, dok je Veljko bio bolji od Leona Nikolića 7:5, 6:2. 


Lajović na čelu tima Srbije u Lilu

Datum objave: 06.09.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Tri puta seniorski šampion Srbije na otvorenim i zatvorenim terenima. Za NIS Dejvis kup selekciju Srbije imao je vatreno krštenje u Nišu protiv Švedske februara 2012. kada je u petom meču savladao Filipa Prpića. Srbiju je predstavljao i u finalu Dejvis kup takmičenja 2013. u beogradskoj Areni u singl mečevima protiv Stepaneka i Berdiha. Meč u Novom Sadu (prvo kolo Svetske grupe 2014. Srbija - Švajcarska) Lajoviću donosi ulogu prvog reketa Srbije u ovom susretu, važan poen Srbiji 2014. doneo je za opstanak u Svetskoj grupi u susretu sa Indijom. U rodnom Beogradu, na stadionu Tašmajdan jula 2016. kao prvi reket tima Srbije borio se za pobedu naše zemlje nad jednom od najvećih teniskih sila u istoriji, selekcije Velike Britanije koja je vlasnik 10 Dejvis kup trofeja. Do sada je odigrao 12 mečeva u Dejvis kupu i zabeležio sedam pobeda.
Funkciju  prvog reketa reprezentacije Srbije Dušan će nositi treći put u njegovoj karijeri, u najtežem meču do sada. Prvi put tu ulogu Lajović će imati kada je Srbija gostujući tim. u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa 2017. protiv Francuske u Lilu.
 

Laslo Đere debituje u Dejvis kup timu Srbije

Datum objave: 05.09.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
 
Spada u red najtalentovanijih tenisera Srbije i jedna je od glavnih karika budućnosti našeg belog sporta. Laslo Đere je pre tri meseca napunio 22 godine. Postavio je sebi cilj za ovu 2017. godinu, da uđe u Top 100 na ATP listi, što je fantastičnim rezultatima i ostvario. Trenutno je na 98. mestu na svetu. 
Najbolja godina za Đerea kada je profi scena u pitanju, sa tri finala čelindžera od koji jedan osvojen u Peruđi i osvojen fjučers u Opatiji, polufinale ATP turnira u Budimpešti gde je savladao Medvedeva, Troickog, Verdaska. 
U sezonu 2017. Laslo je konstantan i ide uzlaznom putanjom. 
„Sjajna godina je iza mene. Iako ima još dva meseca takmičenja, mogu reći da sam zadovoljan postignutim, ali se ne zaustavljam. Svakodnevno radim na tome da svaki naredni meč budem još bolji, da svaka nedelja donese nešto novo i još pozitivnije u mojoj sportskoj priči. Moram da istaknem da mi je saradnja sa trenerom Dejanom Petrovićem donela neophodnu dozu samopouzdanja i vere u sebe, što je i donelo dati rezultat. Cilj do kraja sezone je postići što bolji rang, kako bi miran dočekao glavni turnir Otvorenog prvenstva Australije 2018“ – kaže Laslo. 
Da je na pravom putu dokaz je i poziv u nacionalni tim, za meč polufinala Dejvis kupa Svetske grupe 2017. između Francuske i Srbije. 
„Oduvek mi je bio san da budem deo Dejvis kup tima Srbije, član moćne četvorke uz čije sam mečeve, rezultate i velika dela odrastao. Srećan sam zbog poziva selektora Nenada Zimonjića i zahvalan što sam dobio čast da idem u Lil na meč protiv Francuske. Znam da sam se u timu našao zbog otkaza naših najboljih igrača, ali znam i da sam svojim rezultatima u ovoj godini i zaslužio da debitujem u Dejvis kupu. Moj san se polako ostvaruje, a jedno je sigurno, da ukoliko izađem na teren u Lilu daću ne svoj maksimum, već i više od toga“ – ističe Đere. 
 
Selektor Francuske je objavio tim koji će suprotstaviti timu Srbije. Može se reći najjači tim kojim raspolaže domaćin dočekaće u Lilu na stadionu „Pjer Morua“ naše teniske orlove. 
„Idemo na megdan jednom od najjačih timova na svetu. Ali sport je takav, ne predvidiv, nikad se ne može tvrditi ni po snagama na papiru da će biti ovo ili ono. Treba verovati u sebe i svoj tim, i dati sve od sebe za uspeh. Nisam neko ko puno priča, volim da se sve što ima da se kaže, da se kaže delima na terenu, neka tako bude i ovaj put. Igraću da pobedim, da pobedi Srbija“ – zaključio je Laslo. 
Laslo ima devet osvojenih singl trofeja iz fjučers serije, u 2015. odigrao je i finale čelindžera turniru u Prostejovu (nagradni fond 150.000 dolara).
Mladi teniski as Srbije Laslo Đere je blistao u vreme juniorske karijere, a pravi teniski bum napravio je u finišu 2012. odigravši finale čuvenog turnira za juniore Edi Her, a odmah nedelju dana kasnije trijumfovao je na Oranž Boulu - jednom  od najprestižnijih juniorskih turnira u svetu.
 

Krajinović spreman za Francuze

Datum objave: 05.09.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Rekao je „gladan sam pobeda“ i krenuo je u osvajanje. Mladi lav srpskog tenisa Filip Krajinović krenuo je polovinom 2017. u novu fazu i ofanzivu u njegovoj karijeri. Pre dve godine bio je 86. teniser sveta, ali su ga povrede izbacile iz šampionskog koloseka na koji se vratio u pravo vreme, titulom na turniru iz čelindžer serije u Heilbronu maja 2017.
Usledio je niz sjajnih mečeva, pobeda, zatim i još dva trofeja na čelindžeru u Marburgu i u italijanskom mestu Biela. 
 
„Trijumf u Heilbrunu dao mi je krila, podestio me na sjajne dane od pre dve godine kada sam beležio dobre rezultate i išao uzlaznom putanjom na ATP listi. Video sam da posle teškog perioda koji je ostao iza mene, obojen povredama i terapijama, da sam ponovo tu, u igri i da mogu ne samo ponoviti ono što je bilo, već i napraviti veće rezultate. Krenuo se korak po korak, strpljivo, ali sa verom da mogu i da moje vreme tek dolazi. To govore i rezultati, a verujem da će u budućnosti oni biti još veći i značajniji, jer radim na tome svakodnevno i verujem u sebe“ – kaže Krajinović.  
 
Za  Dejvis kup tim Srbije Filip je debitovao  u meču sa Švajcarskom  (prvo kolo Svetske grupe 2014 u Novom Sadu) gde je doneo pobedu,  ali najvažniji meč reprezentativni odigrao je u Indiji (septembar 2014) gde je doneo odlučujući poen Srbiji u meču protiv Indije za ostanak u Svetskoj grupi. Krajinović je dobio poziv od selektora Zimonjića da bude deo tima koji će odmeriti snage sa selekcijom Francuske u Lilu u polufinalu Dejvis kup Svetske grupe 2017. koji je na programu od 15. do 17. septembra 2017. godine. 
 
„ Dani provedeni u reprezentaciji za mene su uvek posebni, jer to što mi imamo u timu, taj bratski odnos, ta energija i taj kolektivni duh, to nema nigde. Uvek dobijem poseban motiv, novu snagu i energiju kada sam u Dejvis kup timu, i uvek je čast i zadovoljstvo igrati za reprezentaciju. Zahvaljujem se selektoru Zimonjiću na pozivu da budem deo ekipe koja će se suprotstaviti izuzetno jakim Francuzima. Gledajući njihov tim i naš, odnos snaga na ATP listi, zatim i domaćeg terena i publike, sve je na strani naših protivnika, ali ako bi tako gledali na meč, onda ne bi trebali ni ići tamo, već istaknuti belu zastavu i ostati kod kuće. Nikad nismo isticali belu zastavu, uvek smo uzdignute glave išli u bitku i borili se do kraja, do poslednje lopte, ma kakav rezultat bio, važno je boriti se do kraja, jer lopta je okrugla i nikada se ne zna na kojoj strani će završiti i u kojem uglu. Setimo se samo meča protiv Švajcarske u Novom Sadu, kada su gosti došli nama na megdan sa Federerom i Vavrinkom koji samo što je bio osvojio Australijan Open, šta smo tada trebali uraditi, unapred se predati? Ne to nije naš stil, nacionalni dres je za nas svetinja i tako se prema njemu i ophodimo. Sigurno je da će u Lilu sve biti protiv nas, ali mi ćemo biti musketari, svi za jednog i jedan za sve, za Srbiju“– istakao je naš as Krajinović.
 
Krajinović je u dosadašnjoj karijeri odigrao 20 finala, od toga dvanaest finala turnira iz čelindžer serije, osvojio devet titula. Koji su planovi u nastavku, odnosno finišu ove sezone?
„U formi sam i inspirisan da do kraja sezone odigram dobro još par turnira, što čelindžera,  što ATP  i da probam da završim godinu  u Top 100 na svetu, da osiguram glavni turnir gren slema u Melburnu. Na kraju sezone uslediće kratak odmor, a zatim odlazim na pripreme sa trenerom Petrom Popovićem za 2018.  gde želim da napadnem i rang top 50. To su moje želje, verujem da ću ih i ostvariti“ – zaključio je Krajinović. 
 

Selektori Zimonjić i Noa objavili spisak igrača za Dejvis kup susret Francuska - Srbija

Datum objave: 05.09.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
MEČ POLUFINALA SVETSKE GRUPE DEJVIS KUPA 2017 (FRANCUSKA - SRBIJA OD 15. DO 17. SEPTEMBRA 2017, STADION „PJER MORUA“, LIL)
 
 Danas ističe rok za prijavu ekipa koje će na teren izvesti selektori Srbije i Francuske u meču polufinala Dejvis kupa Svetske grupe za 2017. godinu.
U ITF ( Međunarodnu tenisku Federaciju ) danas je iz Teniskog saveza Srbije poslat spisak sa imenima igrača na koje će selektor NIS Dejvis kup reprezentacije Srbije računati u predstojećem susretu.
 Za duel sa selekcijom Francuske koji je na programu od 15. do 17. septembra 2017. godine u Lilu selektor srpskog tima Nenad Zimonjić odlučio se za sledeći tim: Dušan Lajović (85. na ATP listi u singlu), Lalso Đere (98), Filip Krajinović (126) i Nenad Zimonjić (41. u dublu na ATP listi). Kao peti (rezervni) igrač u Lil će putovati Miljan Zekić (279).
 
Selektor Dejvis kup tima Francuske Janik Noa odlučio se za sledeći tim: Žo-Vilfrid Conga (12. u singlu na ATP listi), Lukas Puil (20 u singlu na ATP listi), Nikolas Mau (115. u singlu i 5. u dublu na ATP listi), Pjer Herbert (65. u singlu i 8. u dublu na ATP listi).