Arhiva vesti - Sve vesti

Vukomanoviću trofej Ekovela

Datum objave: 03.09.2017. // Kategorija: Domaća scena

Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji do 12 godina za dečake, druga kategorija, održano je na terenima TK Ekovel. 

Titula namenjena najuspešnijem takmičaru pripala je Todoru Vukomanoviću koji je u završnoj borbi savladao Nikolu Lulića 6:2, 6:1. U polufinalu Todor je bio bolji od Tadeja Mihajlovića 6:2, 6:1, dok je Nikola pobedio Andreja Komnenića 6:1, 7:5. 


Maja osvojila Nec

Datum objave: 03.09.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Nec u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 12 godina za devojčice, druga kategorija. 

Šampionski trofej osvojila je Maja Mišćević koja je u finalu nakon velike i neizvesne borbe savladala Sanju Đurđević 7:5, 4:6, 7:6(7). 

U polufinalu Mišćevićeva je bila bolja od Milice Popovski 6:3, 6:3, dok je Đurđevićeva pobedila Anđeliju Marković 7:6(3), 6:4. 

 


Trijumf Marka Miladinovića u Kanadi

Datum objave: 03.09.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Mladi teniski as Srbije, 16-godišnji Marko Miladinović pobednik je jednog od najvećih svetskih takmičenja za juniore u konkurenciji do 18 godina. Miladinović je trijumfovao u Kanadi na turniru G1 - Les Internationaux de Tennis Junior Banque Nationale du Canada, koji je u rangu gren slem takmičenja za juniore. 
Marko koji trenutno zauzima 10. mesta na svetskoj rang listi najboljih juniora u borbi za trofej salvadao je Brazilca Mateusa Pukinelija de Almeidu 7:6(2), 6:3. 
Miladinović će Srbiju predstavljati na gren slem takmičenju u Njujorku - US Openu gde će biti jedan od glavnih kandidata za trofej. 

Ljubin trofej

Datum objave: 30.08.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Sirmium u Sremskoj Mitrovici održano je otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 16 godina, druga kategorija, devojčice. 

Šampionski trofej osvojila je Hristina Ljuba koja je u finalu savladala Jelenu Jovanović 5:7, 6:1, 6:4. U polufinalu Hristina je bila bolja od Natalije Pejaković 7:5, 6:1, dok je Jelena pobedila Lenku Đurđevac 6:1, 6:2. 


Seminar za trenersku B licencu

Datum objave: 30.08.2017. // Kategorija: Domaća scena
Trenerski odbor TSS-a održaće seminar za sticanje trenerske B licence. Seminar se sprovodi u skladu sa novim programom ITF Level 2 i to iz tri dela (modula).
 
1. Deo: 20.-22.10.2017.
2. Deo: 27.-29.10.2017.
0. Deo: 11. i 12.11. (Pismeni i praktični ispit). 
Predavanja u oba modula počinju u 9h i traju svakog dana do 19:30h, a prisustvo je obavezno. 
 
MESTO ODRŽAVANJA: -Novi Sad, TK ,,Winner'' Jerneja Kopitara 36a
 
TEME I RASPORED PREDAVANJA  ovde 
 
CENA SEMINARA I  NAČIN PLAĆANJA
 
-Po Odluci UO TSS 250€ (u dinarskoj protivvrednosti)
-Prilikom upisa na seminar
 
SMEŠTAJ
 
Oficijelni smeštaj: Hotel ,,Amaro'', Ul. Heroja Pinkija 8 (tel. 069/555 8 753 e-mail apartani.amaro@gmail.com. Cena noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 PO OSOBI 1.800,00 RSD).
Hotel se nalazi na 400m od TK ,,Winner''
 
 
Predavači na seminaru su:
dr Aleš Filipčić,
dr Tamara Kovačević,
Dušan Milojković i
Aleksandar Bolić
 
Maksimalan broj kandidata na seminaru je 40, a krajnji rok za prijavu je 17.10.2017.
 
Mesto održavanja:
Tk Winner, Jerneja Kopitara 36a, Novi Sad. 
 
Sve prijave slati na mail adresu:
trenerski.odbor@teniskisavez.com

Asovi mladih asova na terenima TSS

Datum objave: 30.08.2017. // Kategorija: Domaća scena
Mladost, talenat, snaga, energija, volja, ljubav prema „belom sportu“... Šampioni! Ovih dana na terenima Teniskog saveza Srbije u Beogradu ciči šljaka pod udracima koje lansiraju mladi lavovi muškog tenisa u Srbiji. Poput pčela vredno rade i treniraju za nove izazove koji stoje ispred njih, za finiš sezone 2017. 
Na terenu „broj 1“ prvi juniorski reket sveta, naša najveća mlada zvezda „belog sporta“ Miomir Kecmanović (314. na ATP listi), odmah do njega i bivši svetski juniorski  „broj 1“ Nikola Milojević (sada 160. na ATP listi), niz nastavlja novi član top 100 profesionalaca sveta Laslo Đere (98. na ATP listi), slede Peđa Krstin (269. na ATP listi) i Marko Tepavac (368. na ATP listi), svi posvećeni i maksimalno koncentrisani na jedan cilj, a to je plasman u sam vrh svetskog tenisa, kao što su to učinile i njihove starije kolege. 
Treninge naših mladih asova pored njhovih ličnih trenera, ispratili su i svakodnevno prate i šef stručnog štaba TSS Renco Furlan i sportski direktor TSS Aleksandar Bolić, treneri TSS Dragan Šerer i Nikola Vidović. 
 

„NIS otvorena škola tenisa“ posetila Zrenjanin

Datum objave: 29.08.2017. // Kategorija: TSS škola tenisa
Zrenjanin, 29. avgust, 2017. godine
 
 Nakon uspešno završenog vikenda u Novom Bečeju, teniski karavan nastavio je da obilazi gradove širom Srbije. Tako je Zrenjanin bio nova stanica „NIS otvorene škole tenisa“ , gde su mališani svih uzrasta mogli besplatno uz pomoć stručnih trenera i mini opreme da  nauče prve korake „belog sporta“ i odigraju pravi teniski meč. Nakon uspešno savladanih časova tenisa, svim učesnicima dodeljene su diplome i medalje kao znak zahvalnosi i fer takmičenju.
 
NIS i TSS već šestu godinu zaredom širom Srbije realizuju akciju „NIS otvorena škola tenisa“. Na ovaj način kompanija NIS u skladu sa svojim korporativnim sloganom „Budućnost na delu“ promoviše tenis među najmlađima, doprinoseći otkrivanju mladih talenata i očuvanju kvaliteta tenisa u našoj zemlji. I u narednom periodu NIS i TSS nastaviće da obilaze gradove širom Srbije, i organizuju besplatne škole tenisa za decu.
 

Zdravkovićeva i Đurić osvojili Sofiju

Datum objave: 27.08.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

U Sofiji je održan Reduta kup, turnir iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 12 godina za devojčice i dečake. 

U obe konkurencije šampionske pehare odneli su predstavnici Srbije, Emilija Zdravković i Branko Đurić. 

Emilija je u borbi za trofej savladala predstavnicu Kipra Klio Mariju Ioanou 6:4, 6:2. Branko je u finalu pobedio Rumuna Mihai Aleksandra Komana 6:4, 6:3. 


Daniću OP Čačka do 16

Datum objave: 27.08.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Tennis Point u Čačku održano je Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 16 godina za dečake, druga kategorija. 

Pobedničko postolje pripalo je Lazaru Daniću koji je u finalu savladao Aleksu Peraća 6:2, 6:0. U polufinalu Lazar je bio bolji od imenjaka, Lazara Bojovića 6:1, 6:0, dok je Aleksa savladao Dragana Agića 6:4, 6:0. 


Održana NIS otvorena škola tenisa u Novom Bečeju

Datum objave: 27.08.2017. // Kategorija: TSS škola tenisa
 
 
Novi Bečej, 27. avgust, 2017 godine
 
Novi Bečej je ovog vikenda ugostio „Otvorenu školu tenisa“ koju je kompanija NIS organizovala u saradnji sa Teniskim savezom Srbije (TSS). Deca svih uzrasta koja su posetila školu tenisa i manifestaciju „Velikogospoinski dani“,  imala su priliku da kroz igru i druženje, besplatno nauče prve korake tenisa, uz opremu prilagođenu njihovom uzrastu uz   pomoć stručnih trenera.
 
Svim učesnicima ovog mini teniskog spektakla, uručene su i specijalne medalje i diplome u znak zahvalnosti na podršci i fer pleju.  U skladu sa svojim sloganom „Budućnost na delu“, NIS na ovaj način daje podršku dečijem i profesionalnom sportu, kao i promovisanje zdravog načina života i pravilan razvoj mladih.
 
NIS i TSS realizuju program besplatnih škola tenisa za decu širom Srbije već šestu godinu za redom. Tako će i u narednom periodu „teniski karavan“ nastaviti da obilazi gradove širom Srbije, a sledeća stanica besplatne škole tenisa biće Zrenjanin 28. avgusta.