Arhiva vesti - Sve vesti

Jovana Jakšić u finalu

Datum objave: 02.05.2014. // Kategorija: Vesti

dubl_srbija_Jaksic_i_Stojanovic6

Srpska Fed kup reprezentativka Jovana Jakšić plasirala se u finale ITF turnira u kineskom gradu Aningu koji se igra za nagradni fond od 50000 dolara.

Jovana, koja je na turniru postavljena za prvog nosioca, u polufinalu je savladala 126. teniserku sveta iz Slovenije Tadeju Majerič 7:6 (7:3), 7:5.

Jakšićeva će u finalu igrati sa Saisai Ženg iz Kine koja je u polufinalu savladala Australijanku Moniku Adamsčuk rezultatom  7:6 (7:5), 5:7, 6:2. 


Pobednički pehar Sabo Racu

Datum objave: 30.04.2014. // Kategorija: Vesti

USPEH MLADIH SUBOTIČANA NA OTVORENOM PRVENSTVU NOVOG SADA

op_ns_do_12

Na terenima Tenis kluba „Novi Sad 2002”, od 26. do 29. aprila 2014. održan je turnir “Otvoreno prvenstvo Novog Sada”

u konkurenciji do 12 godina.

U kategoriji dečaka učestvovalo je 49 mladih tenisera, a u finalu su snage odmerili dvojica mladih tenisera

Tenis kluba “Spartak”.

Prvo mesto je osvojio Oliver Sabo Rac a drugo Filip Stipić.

U polufinalu su još nastupili Filip Stojanović (TK Elite – Novi Sad) i Luka Rupnjak (TK Meridiana – Novi Sad).


Stošićeva na tronu

Datum objave: 30.04.2014. // Kategorija: Vesti

Aleksandra_Stosic

Članica TK Žak Sombor, Aleksandra Stošić, osvojila je turnir I kategorije do 18 godina koji je održan u Zrenjaninu- TK Galeb 1890, pobedivši u finalu Teodoru Ševo (TK Elit Novi Sad), rezultatom 6:3 6:2.
Tokom takmičenja, Aleksandra nije izgubila nijedan set. Treće mesto su osvojile Anamarija Stevanović (TK Tisa Bečej) i Minja Gligić (TK TOS Beograd).
Trofej koji je Aleksandra "iskovala" u Zrenjaninu je 62. u njenoj dosadašnjoj karijeri.
Stošićeva ima u planu da od juna krene da igra fjucerse i napravi prelomnu tacku u karijeri.

 

U muškoj konkurenciji, na istoimenom turniru titulu je osvojio Miloš Nikolić, član TK Gemax savladavši u finalu Milenka Dučića (TK Masters) 6:2, 6:2. Treće mesto su osvojili Đuro Opačić (TK Đukić) i Pavle Bulić (TK Set Nec).


 

SEDIŠTE SAVEZA PREMEŠTENO U KRALJEVO

predrag_petronijevic_1

Izborna skupština Teniskog saveza Šumadije i Zapadne Srbije

 

U skladu sa statutom TSŠiZŠ i po odluci UO odbora TSŠiZS zakazana je Skupština ovog regiona i održana je u

utorak 29. aprila 2014. u Čačku sa početkom u 18 časova.

Na samom početku Skupštine izabrana je verifikaciona komisija od tri člana koja je ustanovila da ima kvorum sa

čime je i počela sednica. Usvojen je dnevni red, zapisnik sa prethodne skupštine, izveštaj o radu za 2013.godinu,

finansijski izveštaj za 2013.godinu, usvojene su nove odluke o statutu.

Jedini kandidat za predsednika je bio Predrag Petronijević iz Kraljeva, koji je dobio jednoglasnu podršku svih klubova

iz regiona i koji je postavljen za novog predsednika Teniskog Saveza Šumadije i Zapadne Srbije.

Izabran je novi Upravni odbor od devet članova i nadzorni odbor od tri člana.

U dogovoru sa Teniskim Savezom Srbije, Kraljevo kao novo sedište regiona i sa predsednikom, spremno je da ugosti

Fed Cup ili Davis Cup reprezentaciju Srbije u novoj hali koja ispunjava sve uslove za odigravanje ovakvih mečeva,

a koja će biti završena do 1.avgusta 2014. godine i puštena u rad.


Bendžama i Skrobonja šampionski

Datum objave: 27.04.2014. // Kategorija: Vesti

19121-tenis-turnir-palic-decaci-14

Članovi TK Spartak – Subotica, Karim Bendžamaa i Anđela Skrobonja prvaci Vojvodine u kategoriji do 14 godina

U organizaciji Teniskog kluba "Palić" proteklog vikenda je održan turnir u okviru Prvenstva Vojvodine za dečake i devojčice do 14 godina gde su clanovi Tenis kluba ”Spartak” Subotica  Karim Bendžamaa i Andjela Skrobonja osvojili prva mesta, a  drugo mesto u konkurenciji dečaka osvojio je isto clan TK Spartak - Miloš Vuković.

Andjela i Karim su postali prvaci Vojvodine za 2014 godinu bez izgubljenog seta na turniru.



Održano OP Gornji Milanovac, trijumf Jandrića

Datum objave: 27.04.2014. // Kategorija: Vesti

Na terenima TK Takovo iz Gornjeg Milanovca od 21.04 - 25.04.2014 godine, odigrano je OP Gornjeg Milanovca za seniore i seniorke I kategorije u organizaciji TSS

Seniori finale:
Wakita Shunsuke (DIN) - Jandrić Darko (BRE) 4:6, 2:6
Vakita_i_Jandric
Seniorke finale:
Takamura Sacuki (DIN) - Stanković Ivona (GM8) 7:5, 6:0
Stankovic_i_Takamura

Kecmanovic tri od tri

Datum objave: 27.04.2014. // Kategorija: Vesti

Miomir_Kecmanovic_Trinidad

Briljantni Miomir Kecmanović! Mladi teniski as Srbije, 14 - godišnji Kecmanović zabeležio je i treći trijumf na ITF turniru u konkurenciji do 18 godina. Treća titula u nizu od isto toliko odigranih turnira u konkurenciji do 18 godina. 

Prethodne dve Miomir je osvojio u Gvatemali i Francuskoj, novu je iskovao u Trinidadu. Kao 13. nosilac Kecmanović je briljirao tokom celog takmičenja i u finalu savladao drugog nosioca sa Bahama, rašida Kareja 5:7, 6:1, 7:6(1). 



Marko Miladinović osvojio Zagreb

Datum objave: 23.04.2014. // Kategorija: Vesti

Marko_Miladinovic

Jedan od najperspektivnijih mladih tenisera Srbije, Marko Miladinović, član TK Reket iz Beograda u ovoj godini niže uspeh za uspehom. Na tek završenom ETA turniru druge kategorije “Mladost Gril Open” za četrnaestogodišnjake, održanom u Zagrebu od 14. - 20 aprila na impresivan način osvojio je titulu.

Glavni žreb je bio na 64 učesnika, Marko je bio postavljen za prvog nosioca i opravdao je tu poziciju. U prvom kolu bio slobodan, u drugom je bio bolji od domaćeg tenisera Borne Devalda – 4:6, 6:2, 6:0, a zatim su se ređali protivnici i Markove odlične igre. U šesnaestini finala savladao je Tina Krstulovića iz Slovenije – 6:1, 6:1, sledeći protivnik bio je Italijan Felipe Specijani – 6:1, 6:0. Malo više problema Marko je imao u četvrtfinalu gde mu je protivnik bio Bosanac Lukas Tomić - 6:2, 2:6, 6:3, a onda je u polufinalu i finalu deklasirao svoje protivnike. Prvo je u meču za finale savladao još jednog tenisera iz Hrvatske, Karla Suevicha – 6:1, 6:3, da bi u finalu “razbio” Čeha Jonasa Fojerteka prepustivši mu samo jedan gem – 6:0, 6:1.

Ovi uspesi doveli su Marka sa 100 mesta na ETA rang listi četrnaestogodišnjaka na 25. mesto (trenutno je najbolje plasirani teniser Srbije na ETA listi do 14 godina), a tek je prošao prvi kvartal teniske sezone. Nema sumnje da će ovaj izuzetno talentovani mladi teniser tek pokazati svoj kvalitet i neosporni talenat koji poseduje, a rezultatima to pokazuje i dokazuje.


Kecmanovic briljirao u Francuskoj

Datum objave: 22.04.2014. // Kategorija: Vesti

MIOMIR_KECMANOVIC

Mlada i velika nada srpskog tenisa, 14 - godišnji Miomir Kecmanović zabeležio je novi frijumf na ITF takmičenju u konkurenciji do 18 godina. Prvi ITF turnir (do 18 godina) u karijeri Kecmanović je odigrao pre mesec dana koji je zavržio na pobedničkom postolju. Na drugom  ITF turniru u karijeri koja je u velikom usponu, mladi srpski as je takmičenje završio u njegovom stilu, šampionski. 

Na turniru Grand Prix du Conseil General, 2014 u francuskom gradu Gosieru Miomir je bio postavljen za šestog nosioca. U polufinalu Kecmanović je deklarisao prvog nosioca ovog turnira Portugalca Antonija Sabugerija 6:1, 6:0.  U borbi za trofej savladao je predstavnika Španije Nikolasa Morena de Alborana 6:4, 6:4. 

Ove nedelje Kecmanović se takmiči na ITF turniru Trinidad & Tobago Port of Spain gde je postavljen za 13. nosioca. 



FED KUP PLEJ OF SVETSKA GRUPA B RUMUNIJA - SRBIJA 4:1

Datum objave: 19.04.2014. // Kategorija: Vesti

NIS_Fed_kup_tim_Srbije7

Fed kup susret Rumunija - Srbija (plej of Svetske grupe B) otvorio je meč Ana Ivanović i Sorana Kirstea, a Rumunka je posle preokreta uspela da trijumfuje sa 2:1 u setovima (6:3, 1:6, 2:6) i tako domaćoj reprezentaciji donese prvi trijumf.

Ana_Ivanovic4

Ana_Ivanovic5

Ana_Ivanovic8

U drugom duelu sastale su se Simona Halep i Bojana Jovanovski, posle četiri odigrana gema Halepova je povela sa 3:1, ali je u tim trenucima kiša sprečila dalji tok meča.
Kako se vremenske prilike nisu popravile, odlučeno je da Halep i Jovanovski na teren ponovo izađu u nedelju od 10 časova.

Bojana_Jovanovski15

Bojana_Jovanovski16

Bojana_Jovanovski20

Nastavak meča Rumunija - Srbija usledio je u nedelju od 10 časova. Jovanovski je pružila sjajan otpor prvom reketu Ruminije Simoni Halep ali domaća predstavnica je uspela da donese i drugi bod domaćinu. Halep je slavila sa 6:2, 6:4. 

Usledio je meč u kome su se sastale najbolje teniserke obe reprezentacije Halep i Ivanović. Prvi reket NIS Fed kup tima Srbije Ana Ivanović pružila je briljantnu partiju i savladala 5. teniserku sveta 6:3, 7:6(2) i time ostavila Srbiju u borbi za pobedu u ovom meču. Rumunija je nakon ovog meča vodila 2:1. 

Naredni meč, koji je Rumunkama u slučaju pobede donosio plasman u Svetsku grupu B, a Srbiji u slučaju pobede izjednačenje u ovom susretu i da se odluka o pobedniku meča Rumunija - Srbija donese u dublu, odigrale su druge table obe reprezentacije. Sorana Kirstea i Bojana Jovanovski pružile su partiju za pamćenje. Preko dva i po sata velike borbe, na kraju više sreće na strani domaće teniserke Kirstee koja je donela pobedu Rumuniji 6:3, 6:7(7), 6:3 i time plasman u Svetsku grupu B. 

Dubl meč u kome su na teren izašle Begu, Nikolesku i Jakšić, Stojanović, nakon prvog gema koji je pripao Rumunkama, srpski tim je predao.