Arhiva vesti - Sve vesti

Ukoliko želite da volontirate u toku Dejvis kupa (Srbija - Švajcarska, 31.1. - 2.2.2014, prvo kolo Svetske grupe) u Novom Sadu (Spens) možete se prijaviti na mail volonteri@teniskisavez.com tako što ćete poslati Vaš CV, kao i fotografiju (za akreditaciju).

Sektori za volontiranje:

Logistika - od 25.1. do 2.2.2014.

Protokol - od 31.1. - 2.2. 2014. (moguće i dva dana u toku nedelje)

Press - od 26.1. do 2.2. 2014.



Sportski pozdrav!

SRECNA NOVA GODINA!!!

Datum objave: 31.12.2013. // Kategorija: Vesti
TSS_NOVA2014

Finalistkinje Dvoranskog državnog prvenstva do 12: Anđela i Sofija

Datum objave: 27.12.2013. // Kategorija: Vesti

Anđela se ne zadovoljava postignutim

andjela_vidovic

Anđela Vidović je rođena u Subotici 26. jula 2002. godine, ali je prve korake, teniske, napravila u TK ŽAK u Somboru. Sada je u Subotici i radi s trenerom Ladislavom Demeterom. Kako sama kaže “već pet godina trenira” i raduje se uspesima, ali...

- Nisam nezadovoljna. Polufinale je uspeh i za sada sve ide nekako po planu. Jedva čekam nastavak sezone.

Anđela trenira četiri puta nedeljno po jedan sat, naravno ima i kondicione pripreme, ali joj to ne smeta da napravi ravnotežu kada su u pitanju škola i tenis.

- Učenica sam osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj u Subotici i za sada sam napravila dobar balans u učenju i treninzima. Za predstojeću sezonu još nisam napravila plan. Želja mi je da dobro igram i da osvojim što više turnira.

Mlada Subotičanka ima uzor i za razliku od većine vršnjaka i vršnjakinja želela bi da igra kao Viktorija Azarenka. Po sopstvenim rečima jača strana njene igre je forhend, a svesna je da mora popraviti bekhend i kretanje. Uporna i vredna, sigurno je da će u tim svojim nastojanjima uspeti.

 

sofija_djunisijevic


Sofija kao Kolos


Sofija Đunisijević, rođena Čačanka, svet je ugledala 3. jula 2002. godine. Šest godina kasnije uzela je reket u ruke i opasno se zaljubila u teniski sport. Članica je TK Kolos iz rodnog mesta. Pokazala je talenat, pokazala je da voli da radi, uči. I rezultati su pristigli. A to je tek početak.

- Prošle godine sam igrala polufinale u kategoriji do 10 godina, sada sam ponovo stigla do polufinala u kategoriji do 12 godina i ne žalim se na uspeh, ali moram bolje. Svakako ću igrati na državnom do 12 godina na otvorenim terenima. Jedva čekam taj turnir. Mislim da mogu još bolje.

Na Dvoranskom prvenstvu Srbije osvojila je treće mesto. Tvrda podloga joj nije baš omiljena.

- Volim zemljane terene. Tu sam počela, na njima se osećam najsigurnije. Moj omiljeni udarac, s kojim najčešće i osvajam poene, je bekhend. Svesna sam da moram još mnogo da radim na forhendu, kako bih imala ujednačene te osnovne udarce.

Sofija, baš kao i svi mladi teniseri ima svog uzora, a to je – zna se - Novak Đoković.


Finalisti Dvoranskog državnog prvenstva do 12: Lazar i Uroš

Datum objave: 26.12.2013. // Kategorija: Vesti

Lazar_Milicevic

Lazar sanja reprezentaciju


Lazar Miličević je podelio treće mesto na Doranskom prvenstvu Srbije za 2014. godinu. Rođen 30. juna 2002. godine sa šest godina je počeo da se bavi tenisom i to u Leposaviću, na Kosovu. Sada je u Kraljevu gde pohađa školu i, naravno, trenira.

- Za sada moj trening se svodi na to da četiri dana po dva sata u nedelji igram tenis, što znači da radim na tehnici i isto toliko vremena posvećujem kondicionim pripremama. Moj trener je Boris Prelević. Za sada sam zadovoljan kako igram i kako napredujem.

Lazar je nastavio sa dobrim igrama koje je nagovestio na takmičenjima desetogodišnjaka.

- Najveći uspeh mi je trijumf u kategoriji desetogodišnjaka prošle godine, kao i drugo mesto koje sam osvojio ove godine u istoj konkurenciji. Sa osvajanjem trećeg mesta na ovom prvenstvu na neki način sam nastavio sa uspešnim igrama. Nadam se, iskreno, da ću imati kontinuitet i nadalje, a voleo bih i da još napredujem. Plan mi je da nastupim u reprezentaciji, mislim da me je ovaj uspeh približio dresu sa grbom. U planu mi je i učešće na letnjem prvenstvu Srbije gde se nadam da ću napraviti još jedan korak napred.

Lazaru je uzor Novak Đoković. Najviše se uzda u forhend, a svestan je da mu je servis slabija strana i da će u narednom periodu više pažnje posvetiti tom početnom i veoma važnom udarcu.

Uros_Jovic


Uroš bi da igra kao Nole i Del Potro

Uroš Jović se u polufinalu namerio na pobednika turnira i prezimenjaka Viktora. Držao se dobro u prvom setu, a kada je uzgubio u tajbrejku kao da se predao. Samopouzdanje je nestalo, otpora kao da nije bilo. Šta se to desilo?

Ne znam tačno šta se dogodilo. Osećao sam da više nemam snage, a protivnik je stekao samopouzdanje. Što bi se teniskim žargonom reklo “opustio je ruku”. Ipak, zadovoljan sam postignutim. Moglo je bolje da sam ja dobio taj prvi set...

Uroš je rođen u Pirotu 11. februara 2002. godine i sa 6,5 godina počeo je da igra i trenira tenis.

- Treniram tri puta nedeljno u TK Pirot, a kada ne idem na turnire vikendom se spremam na Teniskoj akademini Živković. Pohađam šesti razred i za sada sam dobro rasporedio vreme i za učenje i za treninge. Za sada mi je forhend najjači udarac, a trebalo bi da više radim na servisu.

Uroš ima dva uzora, Noleta i Argentinca Del Potra. Od svakog bi uzeo po nešto. Od Del Potra svakako forhend, od Novaka sve ostalo.

Ambicije tenisera iz Pirota je da uđe u reprezentaciju, da igra Kup Srbije i, naravno, da ima više uspeha na prvenstvu Srbije na otvorenim terenima.


Kraljica Teodora

Datum objave: 26.12.2013. // Kategorija: Vesti

drzavno_do_12_za_devojcice_za_2014

Dvoransko prvenstvo Srbije u konkurenciji do 12 godina za takmičarsku 2014. održano je na terenima Impuls hola u Beogradu.

Kod devojčica trijumfovala je Teodora Vujičić. U ženskom finalu snage su odmerile Vujičićeva i Milana Vulin, a do trijumfa stigla je Teodora rezultatom 6:1, 2:6, 6:4.

 U polufinalu Vujičićeva je savladala Anđelu Vidović 6:2, 6:2, dok je Milana bila bolja od Sofije Đunisijević 6:1, 6:1.

sampionka_Teodora_Vujicic


Teodora san pretvorila u javu


Teodora Vujičić je stigla do najvišeg stepenika. Osvojila je prvo mesto na Dvoranskom prvenstvu Srbije. Uspeh o kome je sanjala i san koji se ostvario.

- Da, sanjala sam da stignem do ove titule i san mi se ostvario. Zaista lep poklon za Novu godinu. Nije bilo lako. Naprotiv. Mojoj drugarici i suparnici u finalu sve čestitke. Odlučile su nijanse, a te nijanse su krasile moju igru. Naravno da sam prezadovoljna.

Teodora je rođena u Beogradu 28. jula 2002. godine, a svoje prve teiniske korake napravila je u TK Oazi. Sada je članica TK Kolonijal, a trener joj je Dejan Vukojičić.

-Ovaj uspeh mi je omogućio da igram za reprezentaciju Srbije, to mi je velika čast. Predstoje nam borbe na ekipnom prvenstvu Evrope gde su nam ambicije da stignemo što dalje. Pobeda na ovom prvenstvu mi je pokazala da mogu mnogo. Želim da nastavim sa uspešnim igrama i uz ETA turnire jedva čekam i prvenstvo države na otvorenom. Doduše, zbog mog načina igre više volim tvrde terene, ali kako sada dolazi sezona turnira na zemljanim podlogama mislim da ću se brzo adaptirati.

Teodora smatra da joj je glavno oružje forhend. Sa tim udarcem napada, a svesna je da mora popraviti bekhend. A uzori?

-Pre svih Novak Đoković i Serena Vilijams.

Milana_Vulin


Sve (ni)je bilo muzika

Milana Vulin je rođena u Pančevu 31. marta 2002. godine. Prve teniske korake napravila je u TK Pančevo, a sada je članica TK Dinama. Učenica je OŠ Jova Jovanović Zmaj, a istovremeno pohađa i muzičku školu. Svestrana, uz to i odlična učenica, sa sve peticama. Biće teško odlučiti se šta žrtvovati kada dođe vreme, tenis ili muziku?

- Ja nemam dileme. Izabraću svakako tenis. Mada, moram priznati da i muziku mnogo volim i da sam na mukama, ali ipak tenisu dajem prednost. Uživam i u jednom i u drugom, ali sam svesna da muziku, kada dođe vreme, moram da otpišem.

Milana obožava Novaka Đokovića, njegov je veliki fan i prosto mu se divi.

- Uživam da ga gledam dok igra. Toliko je raznovrstan, dominantan...Želim da igram kao on, ali sam svesna koliko odricanja i rada moram da ugradim da bih uspela. Moj najjači udarac je bekhend, na forhendu moram da radim, da ga pojačam.

Milana se raduje nastupima za reprezentaciju koje slede. Unapred uživa u druženju sa vršnjacima. U planu su joj nastupi na turnirima iz programa ETA i nastupu na letnjem prvenstvu Srbije. Što se tiče finalnog meča smatra da su odlučile sitnice.

- Praktično, meč je prelomilo par lopti, tačnije, jedan gem. U najvažnijim trenucima meča ja sam odigrala dekoncentrisano. “Prodala” sam par lopti i to je to. Mislim da ću iz ovog poraza izvući određena saznanja i nadam se da takav meč i takvu priliku neću propustiti.


Viktorija Viktora

Datum objave: 26.12.2013. // Kategorija: Vesti

 

 

drzavno_do_12_decaci4

 Na terenima Impuls hola u Beogradu održano je državno prvenstvo Srbije u konkurenciji do 12 godina za sezonu 2014.

Kod dečaka odigran je veliki broj izjednačenih i neizvesnih mečeva, u istom ritmu protekao je I finalni susret. U borbi za trofej našli su se Goran Životić I Viktor Jović. Do viktorije Viktor je stigao rezultatom 3:6, 7:6(4), 6:1.

 U polufinalu Životić je savladao Lazara Milićevića 6:1, 6:1, dok je Jović bio bolji od prezimenjaka Uroša Jovića 7:6(3), 6:1.

sampion_Viktor_Jovic

Singapur – Beograd, via Dubai, pa titula


Viktor Jović je osvojio titulu prvaka za 2014. godinu na Dvoranskom prvenstvu Srbije održanom u “Impuls Holu” na Novom Beogradu. Interesantan je put kojim je mališan stigao do Beograda.

Rođen 24. januara 2002. godine, tenisom je počeo da se bavi u Singapuru, gde mu je otac poslovno boravio.

- Počeo sam da igram tenis u Singapuru kada sam napunio četiri godine. Sada sam u Dubaiju, gde mi otac radi i tamo treniram šest puta nedeljno, a imam i kondicione pripreme tri puta nedeljno. Za sada uspevam da uskladim školu i obaveze na sportskom polju.

Viktoru je ovo najveći uspeh, ali namerava da nastupi i na letnjem prvenstvu.

- Kada se završi školska godina dolazim iz Dubaija u Srbiju u junu gde ću provesti tri meseca, a možda ću nastaviti da živim u Srbiji, a tata bi ostao u Dubaiju. Na neki način sam navikao na visoke temperature u Dubaiju, gde je sada blizu 40 stepeni Celzijusa, a leti je i 50. Dnevne obaveze u školi mi se završavaju oko 15 časova, zatim završavam zadatke, a uveče treniram, naravno napolju, ali su u to doba dana temperature vazduha podnošljive.

Viktoru je uzor  Novak Đoković.

- Voleo bih da moj tenis bude kao Novakov. Jednostavno, nema slabog mesta u njegovoj igri. Svaki udarac je doveden do perfekcije, kondicija mu je fantastiučna, borbenost, samopouzdanje, ma, sve je vrhunsko...

Viktor je svojom igrom istakao i kandidaturu za dres sa grbom Srbije i sigurno je da će biti jedan od uzdanica reprezentacije u kategoriji dvanaestogodišnjaka.

finalista_Goran_Zivotic2


Kada se ne iskoriste šanse ode titula


Goran Životić je izgubio finalni meč u tri seta. A imao je dve meč lopte koje, na svoju žalost, nije iskoristio. Naravno, u tenisu svoje šanse moraš da dovedeš do dobitka, inače...

- Propustio sam priliku, mogao sam i morao ovaj meč da dobijem. Ne bi mi bilo toliko krivo da nisam imao priliku, ali šta da se radi. I to je neko iskustvo koje će mi dobro doći. Kažu, na greškama se uči. Nadam se da će ovakvih propusta biti mnogo manje u budućnosti.

Goran je rođen 14. januara 2002. godine, a tenis je počeo da igra sa pet godina u sportskom društvu Partizan iz Žarkova. Sada mu je daleko lakše jer su mu roditelji otvorili teniske terene i sada trenira u TK Adventage. Finale Dvoranskog prvenstva Srbije je samo nastavak odličnih rezultata.

- Prošle godine, u Puli, na svetskom prvenstvu za desetogodinjake, osvojio sam prvo mesto. Sada sam takođe došao do završnice na prvenstvu Srbije i moja želja je da nastupim za reprezentaciju na prvenstvu Evrope.

Goran je učenik OŠ Miloš Crnjanski i za sada bez velikih napora uskladio je učenje i sport. Nikad nije zadovoljan postignutim. Svestan je da u tenisu samo rad i odricanje donosi uspeh.

- Za sada, moj najbolji, zapravo, najsigurniji udarac je dvoručni bekhend. Mnogo, zaista mnogo moram da radim na sebi kako bih napredovao. Ambiciju imam, samopouzdanje takođe, a samo radom, toga sam svestan, mogu postići nešto u tenisu. Koliko sam ambiciozan? Mnogo, a istovremeno sam s obe noge na zemlji.

Goran zna tenis i zna koliko može. Tu svoju ambiciju želi da pretvori u nešto opipljivo, da je pretoči u uspeh. A za to ima “štofa”.



Kreću dvanaestogodišnjaci

Datum objave: 20.12.2013. // Kategorija: Vesti

 

U organizaciji Teniskog saveza Srbije od 21. do 26. decembra održava se dvoransko prvenstvo države za najmlađe tenisere Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji za 2014. godinu. Takmičenje se održava u “Impuls holu” na Novom Beogradu, a pravo učešća imaju takmičari rođeni 2001. 2002. i 2003. godine, koji su uredno registrovani i imaju VAŽEĆI LEKARSKI PREGLED.

Tehnički detalji: kvalifikacije dečaci počinju u subotu 21. decembra (dva kola) i u nedelju (jedno kolo), a devojčice kvalifikacije počinju u nedelju 22. decembra (dva kola) i u ponedeljak (jedno kolo).

Glavni turnir dečacima počinje u ponedeljak (23.), a devojčicama u utorak (24.). U četvrtak dečaci igraju finalni meč, a devojčice istog dana igraju dva polufinalna, a kasnije popodne i finalni meč.

Prijavljeno je 85 dečaka i 68 devojčica. Nosioci u muškom turniru su: (1) Goran Životić (TK Adventidž), (2) Uroš Jović (TK Pirot), (3) Viktor Jović (TK Vršac), (4) Lazar Milićević (TK Kraljevo), (5) Ilija Zoraja (TK Polet-Vršac), (6) Hamad Međedović (TK Fetić - N. Pazar), (7) Lazar Ignjović (TK Tenis point – Čačak), (8) Nikola Mitrović (TK - Novi Sad).

Nosioci kod devojčica su: (1) Iva Pantović (TK Haron – Bgd), (2) Nevena Nešović (TK Lučani), (3) Teodora Vujičić (TK OTK – Bgd), (4) Senka Deletić (TK Privilege – Bgd), (5) Iva Divac (TK Star – Bgd), (6) Anđela Vidović (TK Spartak), (7) Milana Vulin (TK Dinamo – Pančevo), (8) Staša Vasić (TK Privilege – Bgd).

Direktor turnira je Aleksandar Bolić.



POŠTOVANI,


FORMULARE ZA AKREDITOVANJE ZA MEČ PRVOG KOLA SVETSKE GRUPE DAVIS CUP TAKMIČENJA ZA 2014. GODINU IZMEĐU SELEKCIJA SRBIJE I ŠVAJCARSKE (KOJI ĆE BITI ODIGRAN OD 31. JANUARA DO 02. FEBRUARA 2014. GODINE U NOVOM SADU, SPENS) MOŽETE PREUZETI OVDE

 


Veliki uspeh Ivane Jorović na Oranž Bolu

Datum objave: 16.12.2013. // Kategorija: Vesti

 JOVANOVSKI-CEPELOVA_02

Naša najbolja juniorka Ivana Jorović bila je veoma uspešna na jednom od najznačajnijih juniorskih turnira u svetu – Oranž Boulu na Floridi. Ona je tek u finalnom susretu poklekla od prvog nosioca, Ruskinje Varvare Flink – 1:6, 6:2, 4:6, posle iscrpljujućeg i neizvesnog meča.

Ivana je na ovom turniru pokazala da se radi o jednoj od najboljih mladih teniserki na svetu. Redom je slala svoje protivnice na tribine. Prva rivalka bila je Amerikanka Mia Horvat koja je na turnir došla s vajld kartom – rezultat 6:2, 4:6, 6:3, zatim je Ivana bila bolja od druge Amerikanke Eme Kristine Higuči – 6:7(2), 6:1, 6:1. U osmini finala naša teniserka je nadigrala šesnaestog nosioca, Britanku Izabel Valas – 7:5, 3:6, 6:1, a onda i Litvanku Akvile Parazinskaite – 7:5, 3:6, 7:6(5).

Interesantno da je Ivana sve svoje mečeve, pa i finalni, igrala u tri seta, jedino u polufinalu, protiv još jedne Amerikanke, Sofie Kanin meč je rešila u svoju korist u dva seta – 6:2, 7:6(6).

Ivana Jorović je trenutno na 11. mestu ITF rang liste najboljih juniorki. Ove godine osvojila je osam titula, od toga tri profesionalna turnira i pet juniorskih i ima samo 16 godina.


U Nišu održana Vanredna skupština TSIS

Datum objave: 14.12.2013. // Kategorija: Vesti


 DELEGATI JEDNOGLASNI U IZBORU NOVOG UPRAVNOG ODBORA

 

Vanredna skupština TSIS, održana u petak uveče u Nišu, okupila je veliku većinu klubova iz Istočne regije (26), i u punom kvorumu ( 127) izabrala novo rukovodstvo, nove članove Upravnog odbora i nove članove Nadzornog odbora.

Jednoglasno, delegati   klubova  su izabrali sledeće svoje predstavnike za U.O. TSIS :

  1. Nikola Živković                (Niš)       -   predsednik
  2. Živorad Manić                (Prokuplje)
  3. Vladan Milovanović      (Požarevac)
  4. Boban Gašić                   (Kruševac)
  5. Djordje Kostić                (Niš)
  6. Dejan Vasiljević             (Sokobanja)
  7. Miloš Jakovljević           (Jagodina)
  8. Aleksndar Radojković   (Ćuprija)
  9. Miodrag Marjanović     (Niš)
  10. Radoslav Nikolić            (Jagodina)
  11. Nemanja Dančetović    (Niš)

Na predlog predsednika TSIS, Nikole Živkovića, izabrana su i dva potpredsednika Skupštine,  Zoran Nikolić (TK Gorocvet - Paraćin) I Miljan Drljača (TK Euro klub - Zaječar).

Novi predsednik Nadzornog odbora je  Vladimir Veljković  iz Babušnice, a članovi Rajko Dragičević(Prokuplje)  i Bratislav Nikolić (Kuršumlija).

 

Delegati su doneli odluku da se na sledećoj Skupštini u Statutu izmeni onaj deo koji se odnosi  na  funkciju predsednika TSIS i funkciju predsednika U.O.  tako što će te dve funkcije biti razdvojene. Do sada je predsednik TSIS automatski bio i predsednik U.O, od sledeće Skupštine to će se promeniti.