Arhiva vesti - Sve vesti

Ivana Jorović, već sada “gazda” rivalkama

Datum objave: 09.08.2011. // Kategorija: Vesti

Potencijal za velika dela

 

 ivana_jorovic

 

Ivana Jorović je rođena u Čačku, ali je na “privremenom radu” u Novom Sadu, gde igra u TK Elit. Trener joj je Aleksandar Jerinkić. Ivana je rođena 1997. godine, visoka je 173 santimertara,
a počela je da igra kada je napunila sedam godina. Trenutno je sedma na Tennis Europa listi do 14 godina. Igra desnom rukom i, naravno, dvoručni bekhend. Ističe da joj je bekhend jača strana,
a o manama ne želi ništa da kaže. Ove godine će upisati osmi razred, a onda će, najverovatnije, zbog treninga i putovanja srednju školu pohađati vanredno.

-Slabija strana? Uh, zar baš moram... Pa, dobro. Ustvari, nećemo o mojim teniskim slabostima. Važno je da sam svesna svojih mana i da nastojim da ih ispravim.
Za sada treniram dva sata dnevno, ali uskoro ću više. Ma, ne stignem da treniram jer sam u poslednje vreme imala dosta reprezentativnih obaveza i zaista sam malo bila u klubu.

A reprezentativne obaveze bile su nastupi prvo na Evropskom prvenstvu u Rumuniji, a zatim i na svetskom prvenstvu u Češkoj. Ivana je na oba nastupa delovala više nego sigurno.
Nije izgubila ni jedan singl meč.

- Krivo mi je što nismo i u Evropi bile prve. U finalu smo izgubile od Ruskinja. Ja sam dobila singl, Nikolina je svoj singl izgubila, a onda je dubl odlučivao, pa...nismo se baš potrudile.
 A mogle smo. Ali, sve smo “naplatile” na Svetskom prvenstvu. Sve singl mečeve smo dobile, pa smo u dublu igrale neobavezno, ali smo se uigravale.

Meč protiv prvakinje Evrope, Ane Konjuh u polufinalnom duelu s Hrvatskom na Svetskom prvenstvu je jedna od nekoliko najboljih teniskih igara Ivane Jorović.

- Loše sam otvorila taj meč, izgubila prvi set, a onda se “naljutila” i u sledeća dva protivnici sam “dala” samo tri gema. Nešto teže bilo je u finalu protiv Amerikanke Džulije O`Loglin,
jer sam igrala pod imperativom da moram pobediti. Otuda male oscilacije, srećom sve se dobro završilo, a onda smo u dublu Nikolina i ja iznenadile Amerikanke, koje su bile pomalo
obmanute našom igrom u dublu, jer u prethodnim mečevima nismo igrale punom snagom, s obzirom da smo u svakom duelu, u okviru grupe, dobijale oba singla, pa nam dubl nije bio prioritet.

Ovi uspesi Ivani mnogo znače jer je videla svoje protivnice, ali i uvidela da ima pobedničku igru i mentalitet.

- Stekla sam sigurnost i samopouzdanje. Sada ću se uključiti u ITF turnire, u Pančevu i Novom Sadu, a pred kraj godine nadam se da ću u Ameriku na “Oranž Bol” i još neke turnire.
 Naravno, igraću na turnirima u mojoj kategoriji u Evropi, ali i u konkurenciji starijih igračica – do 16 godina.

Kao i svaki mladi igrač, i Ivana ima svoje uzore.

- Moj uzor je bila Ameli Morezmo, ali je ona prestala da igra. Sada su mi uzori Ana Ivanović i Marija Šarapova. Volim da ih gledam i pomalo “skidam” njihove udarce, način igre.
 Prvo analiziram svoje udarce, vidim sopstvene slabosti, a onda pokušavam da ih ispravim, da dodam nešto iz njihovog repertoara. Od najboljih uzimam najbolje.

Kao i sve mlade teniserke i Ivana će otići u neku od poznatih teniskih akademija.

- Već sam bila na probi u Barseloni i priznajem da mi se svidelo. Dosta se radi, a meni to odgovara. Ali, dobro mi je i u Novom Sadu na “Elit akademiji”.

Ivana Jorović ima “ono nešto” što je odlika izuzetnih teniserki. Poseduje samopouzdanje, znanje, volju i ambiciju. I voli tenis, a to je najvažniji preduslov za uspeh.


 


KONFERENCIJA SVETSKIH ŠAMPIONKI U BEOGRADU

Datum objave: 08.08.2011. // Kategorija: Vesti

Sve bilo je - muzika

 

sampionke_sveta_do_14a

Srbija je, očigledno, u svetskom teniskom vrhu. Zaista, ne nazire se kraj uspesima koji, sada već možemo reći, više i ne iznenađuju svet. Naše devojčice su postale svetske prvakinje u uzrastu do 14 godina. Ivana Jorović, Nikolina Jović i Tamara Tomić, samo su dokazale da nedavno osvajanje titule vice prvaka Evrope nije slučaj, već da je to u maniru tenisera i teniserki iz jedne male zemlje s brdovitog Balkana.
Ti teniski biseri se tek kale, zakoračile su u svet tenisa nedavno i već ga pokorile. U svetu nemaju premca. Rušile su redom prvo u kvalifikacijama izrazite favorite, teniserke domaćina Češke, zatim Meksiko i Koreju, a onda u polufinalu i vršnjakinje iz Hrvatske.
U finalu su hrabro izašle na megdan selekciji SAD, reprezentaciji koja je već četiri godine bila neprikosnovena. Ali, pali su pred naletom naših devojčica. Na veoma posećenoj konferenciji za štampu, koju je TSS upriličio povodom velikog uspeha naših devojčica, pored aktera i saveznog kapitena Nikole Živkovića, bili su predsednik UO TSS Toplica Spasojević, u odsustvu predsednika Slobodana Živojinovića bio je potpredsednik Radmilo Armenulić i direktor marketinga “Imleka”, Srđan Popović kao i menadžer TSS Čedomir Šoškić.

 sampionke_sveta_do_14_2a


Predsednik UO TSS Toplica Spasojević čestitao je igračicama na velikom uspehu.

 
- Biti prvak sveta je podvig koji je nemerljiv, posebno biti prvak sveta u tenisu. Fantastičan je to uspeh. Naša obaveza je da mlade podržimo na najbolji mogući način. Zahvaljujem se saveznom kapitenu, zahvaljujem se igračicama, a posebno “Imleku” koji je shvatio i prepoznao put kojim ide TSS i, naravno, juniorski tenis. Posle fantastičnih uspeha u seniorskoj konkurenciji, podviga u pojedinačnoj konkurenciji tenisera i teniserki, osvajanja Devis kupa kao i uspeha koji je postigao Novak Đoković, ovaj podvig je od izuzetne važnosti jer pokazuje kontinuitet, pokazuje da imamo sistem, da smo ušli u sistem da proizvodimo svetske šampione. Posebno mi je drago da smo stali uz rame uspešnih saveza Srbije, kao što su odbojkaški, košarkaški, vaterpolo savez. I izuzetno mi je zadovoljstvo da sam na čelu jedne ovako jake organizacije. Naravno, sem što je podstrek, ovo je i obaveza, da kada vidimo da imamo talente, kada vidimo sjajne rezultate, i da je moguće “proizvesti” ovakve šamione, da istrajemo u tom poslu. Da sa sponzorima i sa ovakvom organizacijom, sa predsednikom Saveza Slobodanom Živojinovićem, sa direktorom Dušanom Orlandićem, potpredsednicima i članovima UO, da se obavežemo da ćemo sve učiniti da imamo još ovakvih rezultata u budućnosti. I još nešto. Obećavam saveznom kapitenu Nikoli Živkoviću, i devojkama, da će biti posebno nagrađeni. Za par dana imaćemo Upravni odbor na kome ćemo doneti odluku o nagradi koja će biti u skladu sa situacijom u Savezu i u društvu. Biće nam pravo zadovoljstvo nagraditi ove šampionke. Šta nam ostaje na kraju? Da im poručimo da istraju na svom putu, a ja sam uveren da su pred njima velike karijere i da će prevazići i Anu i Jelenu i Novaka.


Potpredsednik TSS i bivši dugogodišnji savezni selektor Devis kup reprezentacije Jugoslavije, Radmilo Armenulić, čestitajući devojčicama na velikom uspehu rekao je:


- Veliki uspeh i moje iskrene čestitke svima, posebno treneru. Znam kako je jer sam dugo godina bio na sličnoj poziciji. Ja znam kako je voditi ekipu, sedeti na klupi i preživljavati svaki poen. Imamo prvog igrača na svetu, reprezentacija je osvojila Devis kup i sada imamo svetske prvakinje do 14 godina. Ne mogu da se setim koja još zemlja u posednjih nekoliko godina ima takve uspehe. Nema sumnje, postali smo teniska velesila. TSS preduzima sve što može u ovim složenim i teškim vremenima, ali i pored takve situacije, veoma uspešno delujemo, sarađujemo sa igračima.

sampionke_sveta_do_14_3a

 
Srđan Popović, direktor marketinga “Imleka” posebno je istakao saradnju TSS i ove izuzetno uspešne kompanije.
- Čestitam, Ivani, Tamari i Nikolini na izuzetnom uspehu. Što se tiče “Imleka” istakao bih da je jedan ovakav sistem prepoznao potencijal, prepoznao talente i odlučio da pomogne. A pomaže sistem koji “proizvodi” šampione. Stoga, ovaj i sve druge uspehe juniora “Imlek” će nagraditi.
U ime igračica, impresije sa ovog turnira i osvajanja titule novinarima je iznela Ivana Jorović.
-Naš put počeo je, zapravo, još na Evropskom prvenstvu u Rumuniji gde smo osvojile titulu vice šampiona. Na Svetskom prvenstvu smo bile u teškoj grupi, samim tim što smo se našle zajedno s Čehinjama, koje su bile domaćin ovom prvenstvu. Sve mečeve u singlu smo dobile, u polufinalu smo savladale Hrvatice, a u finalu ekipu SAD, koja je u poslednje četiri godine bila neprikosnovena.
Naravno, niz velikih uspeha srpskog tenisa će biti nastavljen. To su pokazale ove devojčice koje su stigle do vrha.

 

 


SRPSKE I SVETSKE ŠAMPIONSKE STIGLE U BEOGRAD!

Datum objave: 08.08.2011. // Kategorija: Vesti

ŠAMPIONKE SVETA U KONKURENCIJI DO 14 GODINA - IMLEK SELEKCIJA SRBIJE STIGLA JE NA BEOGRADSKI AERODROM "NIKOLA TESLA" U NEDELJU 07.08.2011. U 21:30 ČASOVA. NAJBOLJU REPREZENTACIJU PLANETE (DO 14) DOČEKALI SU RODITELJI, ČLANOVI PORODICA, PRIJATELJI, PREDSTAVNICI MEDIJA I PREDSTAVNICI TSS.

sampioni1

sampioni3

sampioni_i_roditelji


ПОЗИВ ЗА РЕДОВНУ СКУПШТИНУ ТСС 2011.

Datum objave: 07.08.2011. // Kategorija: Vesti

ТЕНИСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ

БЕОГРАД, Владимира Поповића 10.

БРОЈ: _____/2011

ДАНА: __________

 

 

П О З И В

са обавештењем о сазивању редовне седнице Скупштине

Тениског савеза Србије, Београд

 

 

Обавештавају се чланови Тениског савеза Србије, тениски клубови, тениска удружења и регионални тениски савези, да сам, на основу става 4. члана 14. Статута Тениског савеза Србије (у даљем тексту: ТСС), који је усвојен на седници одржаној 25. јануара 2011. године а ступио на снагу 02. фебруара 2011. године, а у вези са чланом 53. Закона о спорту (“Службени гласник РС”, бр. 101/2011), у функцији Председника Скупштине ТСС и Председника ТСС, донео одлуку о сазивању редовне седнице Скупштине ТСС.

Редовна седница Скупштине ТСС ће се одржати у понедељак, 22. августа 2011. године у просторијама Хотела Континентал у Београду, са почетком у 16,00 часова.

            За редовну седницу Скупштине утврђујем следећи

 

ДНЕВНИ РЕД:

 

1. Избор Верификационе комисије, записничара и два оверача записника;

 


2. Верификација записника са седнице Изборне скупштине од 25.01.2011. године;

 


3. Разматрање и усвајање завршног рачуна ТСС за 2010. годину;
 

а) Усвајање завршног рачуна ТСС-a зa 2010. години;
б) Извештај Ревизора ТСС за 2010. годину;

 


4. Разматрање и усвајање Буџета ТСС за 2011. годину;

 


5. Избор Ревизора ТСС који ће извршити ревизију за пословну 2011. годину;

 
6. Разматрање и усвајање Одлуке о измени Статута ТСС.

 

 Обавештавају се чланови ТСС да је сазивање редовне седнице Скупштине иницирано потребом усвајања завршног рачуна ТСС за 2010. годину, као и потребом да се у законском року од 30 дана од дана пријема Одлуке Уставног суда Србије број IУо-71/2011 од 21. јула 2011. године (седница Уставног суда одржана 07. јула 2011. године), донесе одлука о измени одредбу члана 37. Статута ТСС, за коју је поменутом Одлуком Уставног суда Србије утврђено да није у сагласности са Уставом Републике Србије. Даном објављивања Одлуке Уставног суда Србије у “Службеном гласнику РС” престала је да важи одредба члана 37. Статута ТСС који је донет на седници Изборне скупштине од 25. јануара 2011. године. Преостале одредбе Статута ТСС, непосредном применом одредаба ст. 1. и 4. члана 196. Устава РС, ступиле су на снагу дана 02. фебруара 2011. године и представљају правни основ за рад ТСС и сазивање редовне седнице ТСС.

Обавештавају се чланови ТСС да имају право да присуствују редовној седници Скупштине, да учествују у њеном раду и у доношењу одлука, у складу са законом и Статутом ТСС.

Чланове ТСС на седници Скупштине заступају овлашћена лица чланова ТСС.

Право учешћа у раду Скупштине и право одлучивања на седници Скупштине имају чланови ТСС или њихови овлашћени представници (пуномоћници) који појединачно или по основу пуномоћја имају најмање 5 гласова. Чланови ТСС који немају 5 гласова, могу се удруживати, односно могу именовати истог пуномоћника који ће гласати у њихово име, ради остваривања права да учествују у раду Скупштине и да гласају по појединим тачкама дневног реда.

Чланови ТСС који имају 5 и више гласова, могу право управљања по основу ових гласова пренети на друго лице давањем писменог пуномоћја.

Пуномоћје се даје у писменој форми. Пуномоћје се даје једном лицу за седницу Скупштине која ће се одржати 22. августа 2011. године, а важи и за поновљену седницу Скупштине уколико уколико на овој седници не буде постојао кворум за рад и одлучивање у складу са законом и Статутом ТСС. Пуномоћје мора да садржи пуни назив члана ТСС који даје пуномоћје и пуно име и презиме лица коме се даје пуномоћје. Пуномоћје мора бити уредно потписано од стране одговорног лица члана ТСС и оверено печатом. Пуномоћје се доставља председнику Скупштине у седиште ТСС или Верификационој комисији непосредно пре почетка рада Скупштине.

Број гласова који сваки члан ТСС има у раду Скупштине утврђује Верификациона комисија пре почетка рада Скупштине, у складу са ставом 5. члана 14. и чланом 15. Статута ТСС.

Позивају се сви чланови ТСС, или њихови овлашћени представници, да присуствују редовној седници Скупштине и приступе у у просторије Хотела Континентал у Београду, најкасније пола сата пре заказаног почетка седнице Скупштине, ради идентификације и презентирања пуномоћја и сачињавања списка присутних чланова и представљених гласова у Скупштини.

            Материјал за редовну седницу Скупштине сваки члан ТСС може разгледати и упознати се са њим на web site страницама ТСС, или сваког радног дана у времену од 13,00 до 15,00 часова у просторијама седишта ТСС (Ул. Владимира Поповића 10, Београд), почев од 15. августа 2011. године.

            Овај Позив са обавештењем о сазивању редовне седнице Скупштине ТСС и утврђеним дневним редом за редовну седницу Скупштине, објављен је на web site страницама ТСС дана 07. августа 2011. године.

 

Београд, 07. августа 2011. године

 

 

Председник Тениског савеза Србије,

 

__________________________

Слободан Живојиновић

 

МАТЕРИЈАЛ ЗА РЕДОВНУ СКУПШТИНУ:

 


ITF SERBIA F6 - MUŠKARCI

Datum objave: 06.08.2011. // Kategorija: Vesti

Protiv Amerikanki za svetsku krunu

Datum objave: 05.08.2011. // Kategorija: Vesti

1polufinale

Naše mlade teniserke (do 14 godina) fantastičnom igrom i sjajnim rezultatima stigle su do velikog uspeha, finala Svetskog ekipnog prvenstva koje se održava u češkom gradu Prostejovu od 1. do 6. avgusta.
“Imlek” reprezentacija Srbije u subotu igra protiv selekcije SAD, koja brani titulu. Za našu selekciju nastupaju Nikolina Jović, Ivana Jorović i Tamara Tomić.

3polufinale

Koliko su naše devojčice superiorne govori podatak da na ovom prvenstvu nisu izgubile ni jedan singl meč. Rušile su redom selekciju Koreje, zatim ekipu domaćina Češke i na kraju, u okviru grupe B, Meksiko. U polufinalu “Imlek” reprezentacija Srbije bila je bolja od vršnjakinja iz Hrvatske.

2polufinale

Finalni meč protiv reprezentacije SAD biće svakako neizvestan i, sigurno, dramatičan. Prilika je izuzetna, a naša selekcija dovoljno jaka da napravi još jedan podvig i domogne se svetske krune.

4polufinale


 


Srpkinje za titulu svetskih šampionki protiv Amerikanki

Datum objave: 04.08.2011. // Kategorija: Vesti

Svetsko juniorsko prvenstvo u konkurenciji do 14 godina -  TK Prostejov (Češka)

 

Srpkinje za titulu svetskih šampionki

 1_

Imlek ženska selekcija Srbije u konkurenciji do 14 godina plasirala se u finale prvenstva Sveta koje se održava u češkom gradu Prostejov (01. do 06. avgusta 2011. godine).

Selekcija Srbije je u prvom kolu Grupe B savladala reprezentaciju Koreje 2:1, u drugom kolu pala je ekipa Češke 2:1, u trećem naše devojčice su bile bolje od Meksika 3:0.

Protivnik Srbije u polufinalu bila je reprezentacija Hrvatske. Srpkinje su prolaz u završnicu svetskog prvenstva ostvarile nakon singl mečeva gde su naše devojke briljirale i donele oba poena nopohodna za trijumf.

U borbi za naslov svetskih šampionki Imlek ženska reprezentacija Srbije u konkurenciji do 14 godina sastaće se sa selekcijom SAD.

6 

 

Polufinale: Srbija - Hrvatska
Nikolina Jović - Margita Šunjić 6:2, 6:1
Ivana Jorović - Ana Konjuh 4:6, 6:2, 6:1

 

78

Selekciju Srbije čine: Ivana Jorović, Nikolina Jović, Tamara Tomić i savezni trener Nikola Živković.

Grupa B

1. kolo:

 
Srbija - Koreja 2:1
Nikolina Jović - DoHee Bae 7:6(7), 6:2,
Ivana Jorović - Dabin Kim 6:0, 7:6
dubl: Jorović, Tomić - DoHee, Dabin 4:6, 4:6


2. kolo:

Srbija - Češka 2:1
Nikolina Jović - Gabriela Andrea Knutson 6:0, 6:3
Ivana Jorović - Miriam Kolodziejova 6:2, 6:3
dubl: Jorović, Jović - Kolodziejova, Zovincova 2:6, 5:7

3. kolo:

Srbija - Meksiko 2:0
Nikolina Jović - Antonella Bramato 6:3, 6:2
Ivana Jorović - Renata Zarazua 7:5, 6:2
dubl: Jović, Tomić - Bramato, Gorches 6:4, 6:2

 

 

 


Srpkinje u polufinalu Svetskog prvenstva

Datum objave: 03.08.2011. // Kategorija: Vesti

Svetsko juniorsko prvenstvo u konkurenciji do 14 godina -  TK Prostejov (Češka)

 

Selekcija Srbije u konkurenciji do 14 godina plasirala se među četiri najbolje na svetu. Srpkinje su u češkom gradu Prostejov, gde se od 01. do 06. avgusta 2011. godine održava Svetsko prvenstv,  u okviru takmičenja po grupama zabeležile tri pobede i time plasman u polufinale.

3_


Na Svetskom prvenstvu u konkurenciji do 14 godina koje se od 01. do 06. avgusta igra u Češkoj ženska selekcija Srbije na samom startu zabeležila je ubedljivu pobedu.

 Takmičenje se odvija po Round Robin sistemu - dva singla i jedan dubl.

Selekciju Srbije čine: Ivana Jorović, Nikolina Jović, Tamara Tomić i savezni trener Nikola Živković.

 

reprezentacija_do_14zene

Grupa B

1. kolo:

 
Srbija - Koreja 2:1
Nikolina Jović - DoHee Bae 7:6(7), 6:2,
Ivana Jorović - Dabin Kim 6:0, 7:6
dubl: Jorović, Tomić - DoHee, Dabin 4:6, 4:6

Češka - Mexico 1:2

u14selekcija_srbije 

2. kolo:

 

Srbija - Češka 2:1

Nikolina Jović - Gabriela Andrea Knutson 6:0, 6:3

Ivana Jorović - Miriam Kolodziejova 6:2, 6:3

dubl: Jorović, Jović - Kolodziejova, Zovincova 2:6, 5:7

 

 jovic22jorovic22

 


REZULTATI 01 - 08.08.2011.

Datum objave: 01.08.2011. // Kategorija: Vesti

WTA CARLSBAD (CA,USA) tvrda podloga 721.000 dolara SERIJA PREMIER

1. kolo, singl: (5) Ana Ivanović slobodna
                    Bojana Jovanovski - (9) Roberta Vinci (ITA) 6:3, 4:6, 1:6
2. kolo, singl: (5) Ana Ivanović - Ayumi Morita 6:1, 7:6(5)

3. kolo, singl: (5) Ana Ivanović - Alberta Brianti (ITA) 6:1, 6:2

Četvrtfinale: (5) Ana Ivanović - (4) Shuai Peng (CHN) 6:4, 6:2

Polufinale: (5) Ana Ivanović - (1) Vera Zvonareva (RUS) 7:5, 4:6, 4:6

____________________________________________________________________

ATP WASHINGTON (DC,USA) tvrda podloga 1.166400 dolara SERIJA 500

1. kolo, singl: (6) Janko Tipsarević slobodan
                     (3) Viktor Troicki slobodan
2. kolo, singl: (6) Janko Tipsarević - Michael Berrer (GER) 6:3, 6:4
                     (3) Viktor Troicki - (WC) Ryan Harrison (USA) 7:5, 6:2

3. kolo, singl: (3) Viktor Troicki - (13) Kevin Anderson (RSA) 6:3, 6:3

                          (6) Janko Tipsarević - Grigor Dimitrov (BUL) 6:4, 6:2

Četvrtfinale: (3) Viktor Troicki - (11) John Isner (USA) 6:7(5)6:3, 1:6

                         (6) Janko Tipsarević - (1) Gael Monfils (FRA) 4:6, 4:6

Dubl -
1. kolo: (3) Zimonjić, Llodra (SRB,FRA) - Anderson, Hanley (RSA,AUS) 6:7(5), 7:5, 10:8
             Troicki, Tipsarević - Lindstedt, Tecau (SWE,ROU) 5:7, 4:6

Četvrtfinale: (3) Zimonjić, Llodra (SRB,FRA) - Fyrstenbrg, Matkowski (POL,POL) 7:5, 7:6(1)

Polufinale: (3) Zimonjić, Llodra (SRB, FRA) - Melo, Soares (BRA,BRA) 6:7, 7:6, 10:8

TITULA: (3) Zimonjić, Llodra (SRB,FRA) - Lindstedt, Tecau (SWE,ROU) 6:7(3), 7:6(6), 10:7

__________________________________________________________________

ATP VANCOUVER (CAN) tvrda podloga 100.000 dolara

 

Dubl -

1.kolo: Vemić, Reix (SRB,FRA) - Sugita, Zemlja (JPN,SLO) 4:6, 3:6

Kvalifikacije -
1. kolo: Dušan Vemić - (WC) Henry Choi (CAN) 7:5, 5:7, 5:7

_________________________________________________________________

 

ITF TRNAVA (SVK) šljaka 50.000 dolara

1. kolo, singl: Aleksandra Krunić - (7) Elitsa Kostova (BUL) 4:6, 3:6

Dubl -
1. kolo: Krunić, Kichenok (SRB,UKR) - Tabak, Takayama (SVK,JPN) 6:3, 6:4
Četvrtfinale: Krunić, Kichenok (SRB,UKR) - (1) Linette, Sobaszkiewicz (POL,POL) 6:2, 6:2
Polufinale: Krunić, Kichenok (SRB,UKR) - Husarova, Voracova (SVK,CZE) 6:2, 4:6, 2:10

__________________________________________________________________

ATP TRANI (ITA) šljaka 30.000 evra + H

1. kolo, singl: (6) Nikola Ćirić - (q) Nicolas Pastor (ARG) 7:5, 6:3

2. kolo, singl: (6) Nikola Ćirić - Martin Fischer (AUT) 2:6, 4:6 

___________________________________________________________________

ITF HECHINGEN (GER) šljaka 25.000 dolara

 

1. kolo, singl: (q) Milana Spremo - (1) Tatjana Malek (GER) 5:7, 3:6

Kvalifikacije -
1. kolo: (7) Milana Spremo slobodna
2. kolo: (7) Milana Spremo - Jasmin Kling (GER) 6:1, 6:2

3. kolo: (7) Milana Spremo - (14) Julia Kimmelmann (GER) 6:3, 7:5