Arhiva vesti - Sve vesti

Natalija i Darja u finalu Letnjeg prvenstva Srbije 2017. do 14 - devojčice

Datum objave: 31.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

U finalu Letnjeg prvenstva Srbije 2017. u konkurenciji devojčica do 14 godina snage će odmeriti drugi nosilac Natalija Senić i Darja Šuvirdjonkova. 

Na terenima Teniskog saveza Srbije (Tadeuša Košćuška 63a) u Beogradu Natalija i Darja će se boriti za šampionski pehar, a plasman u finale izborile su pobedama nad takođe sjajnim mladim snagama koje Srbija ima. U polufinalu Natalija je bila bolja od Mie Marjanović 6:3, 6:3, dok je Darja savladala prvog nosioca ovog takmičenja Anu Vilček 6:4, 7:5. 


Spartak finale Letnjeg prvenstva Srbije 2017. u konkurenciji do 14 - dečaci

Datum objave: 31.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

Ušli smo u samu završnicu Letnjeg prvenstva Srbije 2017. u konkurenciji do 14 godina za devojčice i dečake koje se održava na terenima Teniskog saveza Srbije (Tadeuša Košćuška 63a) u Beogradu. 

Kod dečaka gledaćemo Spartakovo finale. Oba takmičara koji će se boriti sa naslov najboljeg u Srbiji u ovom uzrastu su članovi TK Spartak iz Subotice. Reč je o drugom nosiocu ovog turnira Oliver Sabo Racu i Filipu Mandoviću. U polufinalu Oliver je savladao Luku Jovanovića 6:4, 6:2, dok je Filip pobedio prvog nosioca Stefana Popovića 7:5, 6:3. 

 


Jana i Aleksa na tronu OP Beograda u TA Obradović

Datum objave: 30.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

U prelepom ambijentu teniske Akademije "Bogdan Obradović" na beogradskoj Adi Ciganliji održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u konkurenciji seniorki i seniora. 

U ženskoj konkurenciji briljirala je Jana Bojović koja je u finalu pobedila Miu Vučković 6:1, 6:1. U polufinalu Jana je savladala Nataliju Popović 6:0, 6:0, Mia je bila bolja od Natalije Đukić 6:2, 7:6(2). 

Kod seniora najuspešniji bio je Aleksa Đerković kome je u borbi za trofej kod rezultata 5:7, 6:2, 3:2 meč predao Stefan Ristić. U polufinalu Aleksa je savladao Đorđa Radana 6:1, 6:4, dok je Stefan bio bolji od Nikola Kijca 6:1, 6:1. 


Cvetković osvojio OP Niša

Datum objave: 30.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Kostić u Nišu održano je otvoreno prvenstvo Niša u konkurenciji do 12 godina, dečaci, druga kategorija. 

Šampion ovog takmičenja postao je Milan Cvetković koji je u finalu posle velike borbe pobedio Aleksu Stankovića 7:5, 6:7(6), 6:1. U polufinalu Milan je savladao Mihajla Stanojevića 4:6, 7:5, 6:4, dok je Aleksa bio bolji od Danila Jovanovica 7:6(3), 6:4. 


Pobeda Rajaka u Kikindi

Datum objave: 29.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

U Kikindi je održano Otvoreno prvenstvo ovog grada u konkurenciji do 12 godina za dečake, druga kategorija. 

Na pobedničko postolje stao je Andrej Rajak koji je u finalu pobedio Davida Rakića 6:2, 6:4. U polufinalu Andrej je savladao Petra Ćertića 6:3, 6:3, dok je David bio bolji od Alekse Smiljanića 6:0, 7:5. 

 

 


Bustruc osvojio OP Kikinde do 14

Datum objave: 29.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Kikinda održano je Otvoreno prvenstvo Kikinde u konkurenciji do 14 godina za dečake, treća kategorija. 

Šampion ovog takmičenja postao je Dario Bustruc koji je u finalu pobedio Aleksu Đorđevića 6:4, 6:2. U polufinalu Dario je posle velike borbe savladao Vuka Markovića 1:6, 6:3, 6:3, dok je Aleksa bio bolji od Davida Szerija 6:2, 6:4. 

 

Jelena Gojković osvojila OP Novog Sada do 12 godina

Datum objave: 29.05.2017. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Winner održano je Otvoreno prvenstvo Novog Sada u konkurenciji devojčica do 12 godina, druga kategorija. 

Pobednički trofej osvojila je Jelena Gojković koja je u finalu savladala Elenu Konjikušić 6:2, 6:0. U polufinalu Jelena je bila bolja od Dunje Marić 7:5, 6:2, dok je Elena savladala Anju Vujović 6:3, 6:1. 


Kompanija NIS i  Teniski Savez Srbije (TSS) organizovalli su tokom vikenda besplatne škole tenisa za decu na Adi Ciganliji. Svi mališani koji su posetili ovo Beogradsko izletišta , imali su priliku da kroz igru, druženje I  opremu prilagođenu njihovom uzrastu uz pomoć stručnih trenera odigraju  prvi teniski meč.
 
Otvorena škola tenisa organizovana je u okviru manifestacije ”Sportsko sabranje Svete Srbije” koju sprovodi Pravoslavno sportska organizacija, sa ciljem da deci i mladima ponudi koncept razvoja i ličnosnog pravilnog uzrastanja. I ove godine manifestacija je okupila veliki broj sportova i na hiljade dece učesnika. Sportska tema ovogodišnjeg Sobranija bila  je atletika, a ovo je  druga godina za redom da TSS I NIS učestvuju organizuju besplatne škole tenisa  u okviru ove manifestacije.
 
NIS I TSS već šest godina za redom organizuju besplatne škole tenisa za decu  širom Srbije.  Kao višegodišnji generalni sponzor Teniskog saveza , NIS na ovaj način daje podršku dečijem sportu , promoviše zdrav način života i pravilan razvoj mladih u okviru svoje korporativne strategije i slogana „Budućnost na delu“.
 

Kostićeva zaustavljena u finalu

Datum objave: 28.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada teniserka Srbije, Natalija Kostić nije uspela da zabeleži i desetu uzastopnu pobedu na takmičenjima u Tunisu (fjučersi nagradnog fonda 15.000 dolara). Nakon osvojene duple krune prošle nedelje u Hamametu, ove nedelje Kostićeva se borila za novi trofej u singlu, ali je zaustavljena u finalu. 

Natalija se za trofej borila protiv Australijanke Nite Bajns koja je pobedila rezultatom 4:6, 2:6. 


Miladinović vicešampion Bonfilja

Datum objave: 28.05.2017. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mladi as Srbije, 16. junior sveta, šampion države u konkurenciji do 18 godina, Marko Miladinović osvojio je drugo mesto na ITF turniru u Italiji, popularnom Bonfilju, prva kategorija na šljaci. 

Miladinović je u borbi za trofej snage odmerio sa Australijancem Aleksejem Popirinom koji je do trofeja stigao rezultatom 4:6, 2:6. 

Marka očekuje odlazak u Pariz i takmičenje na drugom gren slem turniru u sezoni, Otvorenom prvenstvu Francuske. Biće to Miladinovićev debi na gren slem turniru. Na Rolan Garos Miladinović će otići kao član top deset juniora sveta, taj plasman obezbedile su mu vrhunske partije koje je pružio i finale Bonfilja.

Bravo!!!