Žreb odlučio, prvi na teren izlaze Novak i Aleksandar

Datum objave: 03.03.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

U Skupštini grada Beograda (03.03.2016) održan je žreb za meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između selekcija Srbije i Kazahstana. 

Lopticu iz staklene kugle u kojoj se nalazilo ime najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića izvukao je gradonačelnik grada Beograda Siniša Mali i  time je na žrebu pala odluka da će meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Sbije i Kazahstana početi duelom prvog igrača plenete našeg Novaka i Aleksandra Nedovjesova. 
 
Duel Djokovića i Aleksandra Nedovjesova počinje u 14.00 časova u hali "Aleksandar Nikolić", a posle njih na teren će izaći Viktor Troicki i Mihail Kukuškin.
 
U subotu od 15 časova na programu je dubl, a najavljeno je da će igrati Novak Đoković i Nenad Zimonjić protiv Andreja Golubjeva i Aleksandra Nedovjesova.
 
U nedelju od 13.00 časova na teren će izaći najbolji teniseri oba tima: Đoković i Kukuškin, nakon toga sledi susret drugih tabli: Troickog i Nedovjesova. 
 
Selektori mogu jedan sat pre početka meča da zamene nominovane tenisere.
 
Pobednik duela Srbije i Kazahstana od 15. do 17.  jula u četvrtfinalu igraće protiv boljeg iz meča Velike Britanije i Japana, a poraženi će igrati u baražu za opstanak u Svetskoj grupi, taj meč je na programu u septembru.