Završen Kup Srbije - Zeleni nivo titule Nataliji i Đuri

Datum objave: 06.06.2023. // Kategorija: Domaća scena
Dodeljeni su prvi trofeji u okviru projekta “Novi vek srpskog tenisa”, a osvajači su Natalija Antić (Premium) i Đura Kotur (Elita). Oni su bili najbolji u konkurenciji devojčica i dečaka na Kupu Srbije za Zeleni nivo, u konkurenciji generacije do 11 godina iz sva četiri regionalna saveza. Najbolji predstavnici regionalnih saveza Šumadije i Zapadne Srbije, Istočne Srbije, Vojvodine i Beograda odigrali su Kup Srbije za Zeleni nivo na terenima Teniskog centra Bejzlajn u Beogradu u organizaciji Teniskog saveza Srbije i kluba Fer-plej, uz nesebičnu pomoć Teniskog saveza Beograda.
Kup Srbije zatvoren je dodelom priznanja najboljima, koje je uručio generalni direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić.
U konkurenciji mladih teniserki slavila je Natalija Antić (Premium), a drugoplasirana je bila Nikolina Pešić (Dečiji teniski svet). U utešnom finalu bolja je bila Latika Gardabuskikh (Master) od Nađe Čubrilo (Tenis Park).
Kod mladih tenisera Đura Kotur (Elita) je bio najbolji, a drugoplairani je bio Veljko Đumić (Akademija Tipsarević). U utešnom finalu slavio je Pavle Georgijev (Galeb) protiv Ilije Perića (Crvena zvezda).
Teniski savez Srbije pokrenuo je projekat "Novi vek srpskog tenisa". U 101. ulazimo sa ključnim ciljevima:
  •  Aktuelizovanje najbolje sportske tradicije, podrška razvoju baze srpskog tenisa (stvaranje uslova za privlačenje većeg broja početnika i selekciju novih talenata).
  • Pomoć profesionalnim klubovima u potrazi za resursima za razvoj potencijalnih vrhunskih sportista.
  • Osnaživanje teniskih klubova i akademija iz Srbije u cilju privlačenja igrača iz drugih zemalja i učvršćivanje statusa i autoriteta Srbije na teniskoj mapi Balkana, Evrope i sveta.
Projekat će se sastojati od serije sportskih i edukativnih događaja, namenjenih stručnoj i široj publici. Tokom projekta vodiće se računa i o promovisanju ideje odgovornog sporta - svestranog pristupa pitanjima ekologije u organizaciji takmičenja, borbe protiv nasilja i za fer-plej u sportu, podrške zdravom načinu života i ishrane. U tome značajnu ulogu ima i takmičenje najmlađih, kao i serija turnira baš organizovana za njih na Crvenom, Narandžastom i Zelenom nivou. Kup Srbije za Zeleni nivo je bio prva prilika za prvu borbu za trofeje. Narednog vikenda na terenima Akademije Tipsarević na “Olimpu”.
 
Teniski savez Srbije