Za grad domaćina Fed kup susreta Srbija - Australija predložen Zrenjanin

Datum objave: 15.03.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

U ITF (Međunarodnu tenisku federaciju) iz Teniskog saveza Srbije otišao je predlog da domaćin meča plej ofa za popunu Svetske grupe B Fed kupa za 2018. između Srbije i Australije 22. i 23. aprila 2017. godine bude  Zrenjanin.  Susret Srbije i Australije bio bi odigran u novoj sportskoj hali „Kristalna dvorana“ na tvrdoj podlozi.

Zrenjanin - grad kulture, umetnosti, grad mostova, grad sporta koji je iznedrio velike srpske i svetske sportske zvezde: Dejana Bodirogu, braću Grbić, Snežanu Perić, Ivana Lenđera, Ivanu Španović, Jovanu Brakočević, Maju Ognjenović...prvi put bio bi domaćin jednom teniskom spektaklu.

Konačna odluka od strane  ITF-a biće doneta nakon posete njihove delegacije Zrenjaninu, što je planirano u najskorije vreme.

NIS Fed kup tim Srbije sezonu 2017. počeo je takmičenjem u Talinu (Estonija) u okviru prve grupe Evro-afričke zone, gde su naše devojke uspele da zabeleže sve pobede i obezbede plasman u plej of za popunu Svetske grupe B u kojoj će se takmičiti u 2018. ukoliko savladaju tim Australije.

Naše devojke su se u 2016. takmičile u Svetskoj grupi B, gde su u prvom kolu izgubile od selekcije Španije (meč odigran u Kraljevu), a zatim su u plej ofu za opstanak u eliti poražene u Beogradu od tima Belgije.