U Novom Bečeju održana akcija “Sportom protiv nasilja”

Datum objave: 27.05.2016. // Kategorija: TSS škola tenisa

Osnovna škola “Josif Marinković” u Novom Bečeju bila je nova stanica akcije “Sportom protiv nasilja” koja već treću godinu za redom obilazi škole i gradove širom Srbije. Cilj akcije, koju tradicionalno organizuju kompanija NIS , Teniski saveza Srbije (TSS), Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta, jeste promocija zdravog života I pravilnog razvoja mladih.

Osnovci iz Novog Bečeja su kroz igru korišćenjem mini terena, manjih reketa i lakših loptica, uz opremu prilagođenu dečijem uzrastu i stručnim trenerima , imali priliku da nauče osnovne pokrete tenisa.

Pored teniske obuke, svim učesnicima uručene su diplome i medalje koje je obezbedila kompanija NIS, kao zahvalnost na druženju I fer pleju. Kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a, pod sloganom "Budućnost na delu", NIS je aktivno uključen u realizaciju akcije "Sportom protiv nasilja" sa ciljem promocije zdravog života i afirmacije mladih talenata.

Više od 20.000 dece iz cele Srbije učestvovalo je do sada u akciji "Sportom protiv nasilja", a do kraja ove školske godine planirano je da poseti Horgoš, Kanjižu, Žitište, Srbobran, Niš i Čačak.