U Lilu nastavljene pripreme Francuske i Srbije uoči polufinala Dejvis kupa 2017.

Datum objave: 13.09.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

NIS Dejvis kup tim Srbije nastavio sa pripremama na stadionu "Pjer Morua" u Lilu, uoči meča polufinala Svetske grupe 2017. protiv selekcije Francuske. 

NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije u sastavu: Dušan Lajović (85. na ATP listi u singlu), Lalso Đere (98), Filip Krajinović (126), selektor - igrač Nenad Zimonjić (41. u dublu na ATP listi), kao peti (rezervni) igrač Miljan Zekić (279), kao i ostatak stručnog štaba vredno radi kako bi maksimalno spremni dočekali meč na stadionu "Pjer Morua"  gde će od 15. do 17. septembra rekete ukrstiti sa domaćinom. 
"Dobro se osećam, spreman sam. Još samo da se naviknem na uslove. Radimo sve što je do nas. Stadion je ogroman, širina, veličina samog kompleksa... Mnogo je čudan osećaj jer nismo navikli na takav vizuelni prostor. Teren je sjajno napravlje, bez greške, a mi smo svi zdravi i spremni za izazove koji nas očekuju. Uživanje je biti ovde, trenirati, igrati i  takmičiti se. Atmosfera je opuštena kao i uvek, ovo je nedelja u kojoj smo najprofesionalniji. Svi su maksimalno posvećeni" -  rekao je Lajović. 
 
Prvi put u Dejvis kup timu Srbije je Miljan Zekić, koji je peti igrač. 
 
"Zahvaljujem se selektoru Nenadu Zimonjiću na pozivu. Velika mi je čast što sam ovde. Lagodnije se osećam jer smo veoma dobri drugari. Ovde smo kao tim, utisci su sjajni i siguran sam da će tako biti do kraja", rekao je Zekić.