TK „Topličanin“ slavi slatki jubilej

Datum objave: 05.05.2017. // Kategorija: Domaća scena
Prokuplje će naredne nedelje biti poprište borbi najboljih tenisera Srbije u konkurenciji do 12 godina, ali i gostiju iz inostranstva koji će se takmičiti na turniru iz kalendara Tennis Europe. Jedan od najboljih klubova u Srbiji, TK „Topličanin“ naredne nedelje proslaviće deset godina od organizacije prvog Tennis Europe turnira u konkurenciji do 12 godina.
„Od maja 2007. godine do sada, veliki broj dece, malih šampiona prodefilovalo je terenima kraj reke Toplice. Bilo je i smeha, i suza, radosti, slavlja, tuge za izgubljenim mečevima, ali svi su i dolazili i odlazili puni pozitivne energije, iskustva, novih prijateljstava i slika koje su deci ostale u sećanju zauvek, posebno onima koji su imali priliku da se kući vrate sa pobedničkim peharima. Kao i do sada, tako ćemo i ove godine sa puno ljubavi i entuzijazma ući u novi turnir, dočekati nove takmičare i šampione. Kada ugasimo rođendanske svečice na torti krećemo sa novim teniskim pričama, borbama najmlađih za prve pobede i poene ne međunarodnoj sceni“ – kaže direktor takmičenja na Tennis Europe turniru (do 12) u Prokuplju Žika Manić.
 
TK „Topličanin“ osnovan je 15. decembra 1985. godine, šmesten je pored reke Toplice u okviru sportskog kompleksa gradskog bazena. Godine 1992. na terenima ovog kluba držano je Otvoreno prvenstvo Srbije u kategoriji takmičara do 12 godina. Kruna višegodišnjeg ambicioznog rada TK „Toplicanin“ je izgrađena teniska dvorana, koja je zvanično otvorena na 20. rođendan kluba 2005. godine.
       Tenis klub „Topličanin“ je od osnivanja bio izuzetno aktivan i u održavanju turnira, pre svega, za mlađe kategorije, čemu svedoči i Tennis Europe turnir koji ove godine slavi deset leta.
„Uz svu dečju veselost i šarm koji ovaj turnir prati od prvog dana, ozbiljnost ovog takmičenja dokazana je i činjenicom da svake godine imamo jaku konkurenciju, jake takmičare, što govori o tome da je turnir popularan među malim teniserima koji na turnirima poput našeg kreću sa izgradnjom spostvenih teniskih priča i istorija. Ovaj turnir su osvajali Ivana Jorović, Olga Danilović, Miomir Kecmanović. Kao i prethodnih, tako i ove godine za trofej će se boriti domaće zvezde uzrasta do 12, ali i takmičari iz okruženja i pre svega Evrope. Višegodišnje ogromno iskustvo sa organizacijom ovih takmičenja je u našim rukama. I ovoga puta ništa nismo prepustili slučaju. Na vreme smo krenuli sa ispunjavanjem svih organizacionih zadataka i potpuno spremno dočekujemo početak prvih mečeva“ – istakao je Manić.
 
Turnir za najmlađe takmičare na međunarodnoj sceni biće kao i prethodnih godina uveod u priču kada su međunarodni turniri u pitanju. Nakon Tennis Europe (do 12) slede i profesionalni turniri iz fjučers serije.
 
„Izuzetno smo sreći i ponosni što ćemo i ove godine imati dva ženska turnira iz fjučers serije na našim terenima. Ovi turniri su postali tradicija i puno radimo na tome da se ta tradicija nastavi, održi i da svake godine turniri budu sve bolji, jači i uspešniji. Na našim terenima prve poene, pa i prve profi trofeje uzele su naše teniserke koje su sada na WTA sceni, u Fed kup timu Srbije, među kojima su Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić. Verujemo da će i u budućnosti pobednički pehari sa naših turnira pripasti teniserkama koje će našu zemlju uspešno predstavljati širom sveta, kao što je to i do sada bilo. To nam je cilj, zato smo tu i zato postojimo“ – zaključio je Manić.