Tipsarević doneo Srbiji izjednačenje

Datum objave: 07.04.2012. // Kategorija: Vesti
TIPSAREVIC-STEPANEK_09

U drugom meču prvog dana Davis cup takmičenja – četvrtfinala  Svetske grupe 2012.  Snage su odmerili češki teniser Radek Stepanek i srpski NIS Davis cup reprezentativac  Janko Tipsarević.
TIPSAREVIC-STEPANEK_16
Tipsarević je do veoma vredne pobede došao sa 5:7, 6:4, 6:4, 4:6, 9:7, i tako doneo našem timu izjednačenje posle poraza Viktora Troickog od Tomaša Berdiha sa 6:2, 6:1, 6:2.
TIPSAREVIC-STEPANEK_03
Štepanek je po završetku meča koji je trajao više od pet sati, odbio da se rukuje sa Jankom, a umesto toga pokazao mu je srednji prst.
TIPSAREVIC-STEPANEK_15
„Pružio sam mu ruku, a on mi je pokazao srednji prst, zar se tako čestita?“, rekao je Tipsarević odmah posle meča.
„U karijeri mi se nikada ništa slično nije desilo, potpuno sam zaprepašćen takvim ponašanjem“.
„Ne želim da zvučim arogantno, ali mislim da sam mogao da završim meč dosta ranije. U svakom setu sam imao po brejk prednosti, duboko u setovima, svaki put sam servirao i vodio, ali je on stalno pravio dramu. Da li je aut, da li je nec, svađao se sa sudijom. Sudija je oštetio i nas i njih nekoliko puta, ali on bez te drame nije mogao da funkcioniše. To me je malo omelo, ali se sve dobro završilo“, istakao je Janko, „Ovo je bio jedan od mojih najlošijih mečeva za reprezentaciju, ali zahvaljujući podršci, prvo selektora, a onda i klupe, uzeli smo poen i izjednačili na 1:1“.
TIPSAREVIC-STEPANEK_13

Četvrtfinalni duel Češke i Srbije nastavlja se u subotu u 15 časova dubl susretom, a završava se u nedelju, kada su na programu preostali singl mečevi.