Strahinja bez straha u finalu

Datum objave: 24.01.2013. // Kategorija: Vesti

strahinja_rakic2

Strahinja Rakić, teniser Crvene zvezde, izborio je finale na dvoranskom prvenstvu Srbije koje se od 21. do 25. januara održava na terenima TS Srbije u Impuls hali na Novom Beogradu. Strahinja je rođen 30. marta 1996. godine i igra od svoje sedme godine. On je u polufinalnom meču savladao Petra Pjevčevića, tenisera TK Gemaks rezultatom 6:1, 6:2. Relativno lak meč Strahinja realno ocenjuje kao posledicu umora njegovog rivala jer je Pjevčević prethodno kolo za ulazak u polufinale igrao čak 4 sata i deset minuta.

    - Bio sam stabilniji, kondiciono spremniji, jer je moj protivnik imao onaj iscrpljujući maratonski meč prethodnog dana. “Tvrda” igra na početku, malo smo bili stisnuti i on i ja, ali on je “pao” i psihički i fizički, pa sam relativno lako stigao do pobede.

    U finalu Strahinju čeka njegov klupski drug Stefan Milićević.

    - Znamo se dobro, treniramo i igramo zajedno. Stefan mi je najbolji drug...Biće teško u svakom slučaju jer obojica želimo trijumf. Nadam se da će meč biti kvalitetan, da će oni koji će nas gledati uživati u našem tenisu, baš kao što ćemo, siguran sam, i mi sami uživati. Zahvaljujem se mom treneru, inače mom rođenom bratu Nemanji na svemu što me je nučio i što je uvek uz mene, što zajedno krčimo ovaj teniski put koji nije ni malo lak. 

    Strahinja je nastupao za razne selekcije Srbije, a plan je da se do sredine godine priprema, odigra par ITF turnira u okruženju, a da, zatim, krene da igra fjučerse.

    strahinja_i_stefan

    Strahinja i Stefan