Stojanović, Jorović, Krunić i selektor Vemić iz Beograda krenuli put Tokija na OI

Datum objave: 19.07.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Ženska teniska reprezentacija Srbije u sastavu: Nina Stojanović, Ivana Jorović i Aleksandra Krunić, predvođene selektorom Dušanom Vemićem,  otputovala je jutros u Japan, letom prekom Frankfurta, gde ih očekuje nastup na Olimpijskim igrama.
Naše devojke će se u Tokiju pridružiti selektoru muške teniske reprezentacije Viktoru Troickom i Miomiru Kecmanoviću, koji su u Tokio stigli dan pre. Naknadno će se srpskom teniskom timu u glavnom gradu Japana pridružiti pridružiti najbolji teniser planete Novak Đoković. 
Nina Stojanović i Ivana Jorović igraće u singl konkurenciji, dok će Aleksandra Krunić zajedno sa Ninom Stojanović učestvovati u dublu.
Najbolja teniserka Srbije Nina Stojanović putuje na svoje prve Olimpijske igre. Kao juniorka Srbiji je donela ekipno evropsko zlato u konkurenciji do 18 godina. 
“Učešće na Igrama je san svakog sportiste i ja ću dati sve od sebe da što bolje predstavim Srbiju. Igraću singl i dubl sa Aleksandrom Krunić, a najverovatnije i miks dubl sa Novakom Đokovićem. To bi mi značilo puno i naučila bih dosta od njega, ako budemo imali priliku da igramo zajedno. I nadam se da ću uspeti da donesem bar jednu medalju", rekla je Stojanović.
Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu Nikola Tesla pred poletanje reprezentativka Srbije Ivana Jorović je istakla da je ponosna što je deo Olimpijskog tima Srbije. Jorovićeva je Srbiji donela svetsko zlato kao juniorka u konkurenciji do 14 godina, sada je na smotri najboljih profesionalaca sveta u sportu. 
"Ja na put volim da idem sa visokim ciljevima, tako da sam u dogovoru sa svojim timom zacrtala ciljeve. Nadam se najboljim rezultatima", rekla je Jorović.
Posle Olimpijskih Igara u Rio de Žaneiru 2016. godine, Aleksandra Krunić putuje na svoje druge Igre. Krunićeva je naslov vicešampiona sveta sa reprezentacijom Srbije ispisala u Fed kup takmičenju 2012. Postoji mogućnost da usled otkaza takmičara dobije šansu i za singl konkurenciju. 
"Ne volim da putujem sa očekivanjima, svi mi sanjamo medalje. Jako bih volela da igram singl. Kao što je i Nina rekla, daćemo sve od sebe da Srbiju predstavimo što bolje. Iako sam već bila na Igrama, biću jednako fascinirana kao I svi oni kojima je ovo prvo učešće na Olimpijskim igrama. Nadam se da ćemo imati prilike da bodrimo i naše ostale sportiste", rekla je ona.
Selektor Dušan Vemić istakao je da su srpske teniserke imale dobre rezultate u poslednje vreme što obećava i ohrabruje uoči takmičenja u Tokiju. 
"Nadam se da će, koliko to bude moguće, iznenaditi i sebe i nas pozitivno. Na licu mesta, postoji  šansa da Aleksandra Krunić zaigra u singlu, što bi bilo veoma lepo. Znam da su devojke spremne da se bore i da dobro predstavljaju Srbiju", rekao je Vemić.
 
Olimpijske igre počinju 23. jula, a srpske teniserke će takmičenje početi već već drugog dana Igara.