Srbija protiv Grčke, Norveške i Švedske

Datum objave: 07.04.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Bili Džin King kup reprezentacija Srbije nosilac je Gupe C Prve evro-afričke zone u kojoj će voljom žreba da zaigra protiv Švedske, Grčke i Norveške!
 
Prvi meč reprezentacija Srbije igra u ponedeljak 8. aprila sa reprezentacijom Norveške u podne. Najbolje rangirana norveška igračica je Melani Helge koja zauzima 388. mesto na WTA listi. Najteži protivnik bi trebalo da nam bude reprezentacija Grčke koju predvodi 7. igračica sveta Marija Sakari.
 
Dan kasnije pobednik našeg duela igra sa pobednikom meča Grčka - Švedska, a poraženi sa poraženim iz tog duela.
 
Ovogodišnje takmičenje nikada nije bilo jače se među prijavljenim igračicama nalaze dve koje su top deset, Jelena Ostapenko i Marija Sakari, desetak igračica koje su prvih 100 na WTA listi i veliki broj koji su među prvih 200.
 
Savezni kapiten Dušan Vemić veruje u tim Srbije posle žreba:
 
"Žreb je solidan ali sve zavisi od onoga šta naše devojke pokažu na terenu. Od petka smo u Portugaliji i održali smo četiri treninga. Devojke daju sve od sebe na treningu i očekujem da će to pokazati na terenu. Sve igeačice su zdrave, a srećan sam što je Nina Stojanović ponovo sa nama. Očekujem da sutra protiv Norveške odigramo najbolje moguće i pobedom zaapočenomo takmičenje - poručio je Vemić.
 
 
Sistem takmičenja se sastoji iz dve faze. U prvoj su ekipe podeljene u tri grupe po četiri ekipe, a pobednici grupa se plasiraju direktno u plej-of u novembru.
 
U drugoj fazi ekipe su, prema plasmanu, podeljene u četiri grupe po tri i dalje razigravaju za plasman od 1. do 12. mesta. Ekipe koje budu drugoplasirane u prvoj fazi u drugoj fazi igraju za poslednje mesto koje vodi u plej-of.
 
Ekipe koje zauzmu 11. i 12. mesto ispadaju u niži rang.