Srbija nastavlja seriju u Portugaliji

Datum objave: 09.04.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Srbija gazi na nikad jačem turniru Prve grupe Evro-afričke zone! Pred Bili Džin King kup reprezentacijom Srbije pala je i Grčka - 2:1.
 
Aleksandra Krunić nastavlja sa briljantnim partijama u dresu sa državnim grbom. Donela je novu prednost Bili Džin King kup reprezentaciji Srbije. Ekspresno je deklasirala Despinu Papamihail, 235. na svetu, za samo 62 minuta - 6:0, 6:2.
 
- Danas sam odigrala odličan meč, osećala sam se dosta bolje nego juče, bila sam agresivna i fokusirana i pokušavala sam da ja budem ta koja diktira i uspela sam u tome. Sutra očekujem da obe igračice izađu i daju svojih 100 odsto i nadam se da će to biti dovoljno za pobedu. Šveđanke nisam gledala i malo znam o njima, ali nas ne treba da interesuje ko nam je protivnik. Nikoga ne treba potcenjivati, ali ne treba ni razmišljati preterano o timovima sa kojima igramo - poručila je Aleksandra Krunić.
 
U drugom singlu Mia Ristić se sudarila sa Valentini Gramatikopulo, 206. igračicom sveta i trijumfovala je posle preokreta. Grkinji je pripao prvi set, Mii, posle velike borbe drugi, a zatim je deklasirala rivalku u odlučujućem periodu igre - 2:6, 6:4, 6:1. Meč je trajao skoro duplo duže od Aleksandrinog, dva sata i 10 minuta.
 
- Bilo je čupavo. Jako teško. Imala sam tremu u prvom setu, ali sam se probudila, pomogao mi je selektor koga sam slušala i dala sam sve od sebe i jako mi je bitno da smo uspele da pobedimo. Znam da možemo i da ponovimo sve protiv Šveđanki. Atmosfera u timu nam je super i bodrimo se maksimalno. Tako će da bude i protiv Švedske - kaže Mia.
 
Iznenađenje je bilo to što u singlovima Grčke nije bilo Marije Sakari, koja je najnovijoj VTA listi 6. igračica sveta, ali očigledno nije bila spremna da zaigra u singlu, ali je zato odlučila dubl. Elena Milovanović, koja je zamenila najavljenu Ninu Stojanović, i Lola Radivojević pale su posle velike borbe u super taj-breku pred Marijom Sakari, prvom zvezdom turnira i Despinom Papamihail - 6:4, 3:6, 8:10.
 
- Ponosna sam na ekipu i Aleks i Mia su sjajno odigrale singl. Nažalost, Lola i ja samo izgubile dubl, pokazale smo igru, ali je iskustvo koje poseduju Sakari i Papamihail presudilo. idemo dalje, verujemo da možemo do pobede i protiv Švedske - rekla je elena Milovanović.
 
Selektor Dušan Vemić ocenio je pobedu nad Grkinjama:
 
- Sjajna igra Aleksandre Krunić koja je pokazala da je šljaka njena najbolja podloga. Naša mlada Mia Ristić je posle 2 sata i 10 minuta neizvesne borbe savladala iskusnu Grkinju i donela nam pobedu. U neizvesnom dublu su iskusnije rivalke ublažile poraz. Sutra je odlučujući meč za pobednika C grupe koji bi značio prolaz u plej-of za Svetsku Grupu koja se igra u novembru - zaključio je Vemić.