Srbija deklasirala Norvešku

Datum objave: 08.04.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Bili Džin King kup reprezentacija Srbije upisala je prvu pobedu u Portugaliji u Prvoj grupi Evro-afričke zone. Pred izabranicama Dušana Vemića pala je Norveška - 3:0. Sutra u 11 časova Srbija igra protiv Grčke, koja je sa 2:1 prvi dan slavila protiv Švedske.
 
Aleksandra Krunić, najiskusnija srpska teniserka u sastavu reprezentacije Srbije donela je prvi poen. Aleksandra je dobila rat brejkova sa iskusnom Urlike Ejkeri, 563. igračicom sveta - 6:4, 6:4.
 
Od samog starta Aleksandra je uspevala da se nametne na servis rivalke, međutim, nije uspevala da zadrži sopstveni na šljaci u Ojeresu, sve do sedmog gema prvog seta, kada je napokon uspela da potvrdi brejk i da sačuva prednost do kraja seta. Sličan scenario viđen je i u nastavku meča, ali je srpska teniserka pokazala snagu i upisala zlata vredan poen.
 
Na teren je za njom izašla najmlađa, Mia Ristić ispred sebe je imala najbolje rangiranu teniserku Norveške u Portugaliji, 388. na planeti, Malene Helgo i slavila je - 6:4, 6:4.
 
U meču u kome je prvi set odlučio dalji tok, Mia je ispustila priliku da rano dokusuri rivalku, jer je vodila 3:0 i 4:1. Ipak, malo opuštanje je nije koštalo, već je rutinski meč privela kraju i stavila na semafor 2:0 protiv Norveške, za miran san Srbije u nastavku takmičenja.
 
Najmlađa reprezentativka Srbije donela je pobednički poen.
"Presrećna sam. Uslovi su bili teški, zbog jakog vetra, ali kako je bilo meni, tako je bilo i protivnici. Uspela sma da trijumfujem, kao i Aleksandra i bilo ko da nam je protivnik sa suprotne strane mreže mi idemo na pobedu. Grčka je malo možda jača od Švedske, jer je tu Marija Sakari, ali to nas ne interesuje, hoćemo sve pobede", kaže Mia Ristić.
 
 
Dubl Srbije diskretno je zakucao maksimalnu pobedu. Elena Milovanović i Lola Radivojević nisu dale ni gram šanse norveškom tandemu Sarc-Lunde/Sirtvajt i ekspresno su završile posao 6:1, 6:3. 
 

Selektor Dušan Vemić bio je zadovoljan maksimalnim trijumfom.

"Prvi meč je uvek pun iznenađenja, ali ovoga puta smo kao favorit opravdali očekivanja. U oba singla i Aleksandra i Mia su se pokazale kao pretežak izazov za Norvežanke, i bolje su igrale na portugalskoj šljaci. Aleksandra je dokazala da nije slučajno lider reprezentacije. Mlada Mia Ristić pobedila je veoma nezgodnu Malene Helgo. Iako treći meč nije odlučivao pobednika, uvek je bitna set i gem)razlika. Naše Elena Milovanović i Lola Radivojević nisu dozvolile opuštanje", poručio je selektor Srbije.