Selektor Zimonjić: Verujemo u uspešan početak Dejvis kup sezone

Datum objave: 24.01.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

MEČ PRVOG KOLA SVETSKE GRUPE DEJVIS KUPA 2017. (SRBIJA – RUSIJA OD 03. DO 05. FEBRUARA 2017, HALA ČAIR, NIŠ)

NIS Dejvis kup selekcija Srbije sezonu 2017. počinje susretom protiv reprezentacije Rusije u Nišu. Meč je na programu od 3. do 5. februara u Hali Čair.

Za duel sa selekcijom Rusije selektor srpskog tima Nenad Zimonjić odlučio se za sledeći tim: Novak Đoković (2. na ATP listi u singlu), Viktor Troicki (35), Dušan Lajović (94) i Nenad Zimonjić (57. u dublu na ATP listi). 
„Imamo tim koji može do nove titule u Dejvis kup takmičenju. Uz Novaka, Viktora, Dušana i mene, rezervni igrač na ovom meču biće Filip Krajinović. Već od ponedeljka, 30. januara krećemo sa pripremama u Čairu. Uvek je lepo kada smo domaćini u Davis Cup, volimo da igramo za Srbiju i uživamo u podršci naših navijača. Verujem da i Nišlije sa nestrpljenjem očekuju početak meča protiv Rusije. Dejvis kup je jedina prilika da igramo kod kuće, pred domaćom publikom, što nam veoma znači. Novaku će ovo biti prvi meč u Nišu, jer nije bio u ekipi kada smo igrali protiv Švedske 2012. godine. Drago mi je da ćemo u ovom sastavu započeti godinu, imamo teškog protivnika, selekciju Rusije koja je mlada i jaka ekipa i široj teniskoj javnosti nepoznata. Verujem da ćemo uz veliku podršku publike u Čairu doći do važne pobede za Srbiju“ – zaključio je selektor Zimonjić.