Selektor Troicki: Dobra energija AIR Serbia tima Srbije

Datum objave: 19.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
AIR Serbia Dejvis kup reprezentacija Srbije stigla je u Malagu kao jedan od favorita za osvajanje druge "salatare" u istoriji. Selektor Viktor Troicki na put je poveo Lasla Đerea, Dušana Lajovića, Miomira Kecmanovića, Hamada Međedovića i Filipa Krajinovića, a čeka se da se priključi i najbolji teniser u istoriji planete Novak Đoković.
 
I stručni štab je pojačan pred F8 svetskog tenisa u Malagi. Selektoru Viktru Troickom i treneru Iliji Bozoljcu priključio se u ulozi savetnika Janko Tipsarević.
 
Kakvi su prvi utisci iz Malage?
- Prvi dan je u Malagi. Brzo smo putovali, direktnim letom iz Beograda. Svi osim Novaka su tu. Odrađen je i prvi trening. Dobra je energija u ekipi i sve je u najboljem mogućem redu.
 
Mnogi vide AIR Serbia tim Srbije kao prvog favorita za osvajanje Dejvis kupa?
- Idemo meč po meč. Ne znam da li možemo da kažemo da smo glavni favoriti. Imamo Novaka i možemo da se nadamo, a imamo i želju da osvojimo "salatru". Prvi protivnik je Velika Britanija, imaju probleme sa povredama, ali imaju i dosta kvalitetnih igrača.
 
Pojačan je i stručni štab, tu je Janko Tipsarević?
- Logičan splet okolnosti. Želeli smo da budemo što jači u igračkom, ali i stručnom kadru. Janko je neko ko je sa nama osvojio "slataru", i verujem da može mnogo da nam pomogne i u stručnom delu kao neko ko je ceo život u Dejvis kupu - zaključio je selektor AIR Serbia Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki.
 
Video možete pogledati na linku VIKTOR TROICKI