Reprezentativke Srbije veruju u uspeh

Datum objave: 07.04.2024. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Bili Džin King kup reprezentacija Srbije kao nosilac C grupe Prve evro-afričke zone sudariće se od ponedeljka sa Norveškom, Švedskom i Grčkom.
 
Aleksandra Krunić, kao najiskusnija reprezentativka ima recept za sve rivale Srbije u grupi:
"Nijedan tim ne treba potcenjivati. Kada je Bili Džin King kup u pitanju, rang uopšte nije bitan, jer svi igraju drugačije, sa više intenziteta za svoje države nego na turnirima ponekad. Naučila sam da očekujem neočekivano i zbog toga mi nikada nije previše bitno sa kim igramo i protiv koga svo u grupi. Naravno da ponekad želiš da imaš na papiru slabije rangirane igračice, ne želiš najjaču grupu što se tiče imena, ali i to se pokazalo do sada da nije bitno. Moramo da idemo dan po dan".
 
Mia Ristić je optimistična pred Norvešku, sa kojom je duel zakazan za ponedeljak u podne.
"Drago mi je što sam deo ove veličanstvene ekipe. Čast mi je da predstavljam svoju zemlju na ovakvom događaju. Znamo da je olimpijska godina i da su svi došli u najjačim sastavima, sa najvećim imenima svetskog tenisa. Svaki prvi meč na turniru je težak, tako će da bude i sa Norvežankama. Ali, spremna sam, dobro i vredno se treniralo i jedva čekam nove mečeve i izazove sa željom da pobeđujemo".
 
Lola Radivojević je ukazala na adute Grčke:
"Grčka je dobar protinik, naročito jer je tu Sakari, koja je top 10 igračica. Ali i mi smo u dobroj formi i atmosferi ovde. Očekujemo najbolje i verujemo da možemo da možemo da pobedimo svakog. Treninzi su nam super i očekujemo pobede".
 
Elena Milovanić ne smatra da je bitno ko je rival na terenu, pa ni Šveđanke:
"Nije bitno ko je protivnik, Grčka, Norveška ili Švedska. Svaako u timu će da pruži maksimum. Mi smo tu da pružimo jedni drugima pozitivnu energiju i sigurna sam da ćemo da prođemo dobro".
 
Očekuje nas i povratak u reprezentaciju Nine Stojanović:
"Inspiracija uvek postoji kada igraš za svoju zemlju. A, atmosfera u timu utiče, bilo pozitivna, bilo negativna. Zbog toga verujem da nemamo problem, jer smo jako dobro trenirale ovih dana, a sve devojke su dobro raspoložene, i imamo veliku želju da damo sve od sebe na terenu. Što se mene tiče drago mi je da sam ponovo u timu, da ću da osetim takmičarsku atmosferu i nadam se da će za mene sve ovo da predstavlja povratak bez fizičkih bolova".