Predsednik ITF-a Hagerti stiže u Kraljevo

Datum objave: 08.09.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Izgradnja teniskog terena od šljake u Sportskom centru Ibar u Kraljevu ulazi u završnu fazu. Trenutno se radi na „umivanju“ kompletne postavke, a od ponedeljka kreću treninzi Dejvis kup selekcija Srbije i Indije koje će od 14. do 16. septembra 2018. na ovom mestu odigrati meč plej ofa za opstanak u Svetskoj grupi ovog takmičenja. 
 
I dok sportska lepotica na Ibru čeka dolazak sportskih teniskih asova Srbije i Indije, dolazak u grad u kome je krunisano sedam srpskih kraljeva potvrdio je i prvi čovek svetske teniske Federacije Dejvid Hagerti. 
Predsednik ITF Hagerti biće u VIP loži u Kraljevu i ispratiti od prvog do poslednjeg dana ovaj susret.  Iako je „sudar titana“ i borba za plasman u finale Svetske grupe Dejvis kupa zakazano u Lilu (Francuska – Španija), odnosno Zadru (Hrvatska – USA), predsednik ITF-a je izabrao da bude gost Srbije.  
Nešto slično se događalo pre osvajanja „salatare“ kada je predsednik ITF Riči Biti,  uglavnom prisustvovao mečevima naše reprezentacije i bio čest gost naše zemlje. Čast ili nešto drugo, ali činjenica je da nam predsednici ITF čine čast i dižu, na neki način, važnost susreta kada se naši momci takmiče, pa makar to bilo i u meču za opstanak.
 
Inače, ovo je poslednja godina kada se Dejvis kup takmičenje igra po važećim pravilima. Nakon 118 godina Dejvis kupa po sistemu koji je važeći do okončanja tekuće takmičarske godine, od sezone 2019. na snagu stupa novi format ovog cenjenog takmičenja koji je usvojen na Generalnoj skupštini ITF-a održanoj u avgustu 2018. u američkom gradu Orlandu.