ODRŽANA PRE-DRAW KONFERENCIJA NIS DEJVIS KUP TIMA SRBIJE U LILU

Datum objave: 12.09.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

NIS Dejvis kup tim Srbije odradio je prvi trening na stadionu "Pjer Morua" u Lilu gde će od 15. do 17. septembra biti odigran meč polufinala Svetske grupe Dejvis kupa za 2017. i u kome će naši momci odmeriti snage sa domaćinom, reprezentacijom Francuske. 

Održane su i pre-draw konfernecije oba tima, gde su i jedni i drugi istakli da će dati sve od sebe za trijumf i da je bez obzira na to šta govori renking igrača u ovom takmičenju sve moguće. Francuzi su uvereni u pobedu pred domaćom publikom i prolaz u novo finale, dok igrači Srbije veruju da iako protivnik Francuska, kojeg veoma cene i respektuju, važi za apsolutnog favorita, da mogu naći modus koji vodi ka pobedi. 

"Francuska publika uvek na neverovatan način podržava svoju reprezentaciju i znam da je svim Francuzima čast da budu deo Dejvis kup tima, pa mogu da vam kažem da se svi mi radujemo sjajnoj atmosferi. Biće to veliki izazov za nas, ali baš ta atmosfera može da nas dodatno motiviše. Mi dolazimo iz zemlje u kojoj sportisti nikada ne odustaju. Čak i onda kada je sve protiv nas, uvek nađemo načina da se borimo. Trudićemo se da damo najbolje od sebe ovde, pa ćemo videti šta će se desiti" - istakao je na pre-draw konferenciji selektor-igrač NIS Dejvis kup selekcije Srbije Nenad Zimonjić.