Održan žreb za Dejvis kup meč Srbija – Španija: Susret otvaraju Novak Đoković i Alberto Ramos

Datum objave: 06.04.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
U hali “Aleksandar Nikolić” u Beogradu od 7. do 9. aprila 2017. Biće održan meč četvrtfinala Dejvis kupa Svetske grupe između selekcija Srbije I Španije. 
Prvog dana takmičenja (7. april) igraju se dva singl meča. Prvi počinje u 15 časova, a drugi odmah po završetku prvog. Drugog dana takmičenja (8. april) igra se dubl meč sa početkom u 16. časova. Trećeg dana (9. april) igraju se dva singl meča. Prvi singl meč počinje u 14.00, drugi odmah po završetku prvog.
Dan pre prvog takmičarskog meča održan je žreb koji je odredio da najbolji srpski teniser Novak Đoković igra prvi meč protiv drugog reketa Španije Alberta Ramosa. Nakon završetka tog meča rekete će ukrstiti Viktor Troicki i Karenjo Busta. Za dubl meč selektor reprezentacije Nenad Zimonjić igraće zajedno sa Viktorom Troickim protiv španske kombinacije Lopez-Minar.
Srpski igrači od ponedeljka se pripremaju za duel sa Špancima, a atmosfera u timu je odlična. Selektor Zimonjić, Đoković i Troicki poručili su da se nadaju da će publika biti vetar u leđa i pomoći timu da savlada Španiju i izbori plasman u polufinale Dejvis kupa.
"Uvek je poseban osećaj da igram u Beogradu, gde imam šansu samo u Dejvis kupu. Svi ovo vidimo kao veliku priliku da budemo zajedno, biće pravi praznik za naš narod. Možda će neko reći da Španija igra sa trećim timom, a opet imaju dva igrača među 25 najboljih na svetu. Ne smemo da ih potcenimo", rekao je Đoković.
Đoković smatra da o kvalitetu selekcije Španije dovoljno govori to što imaju 10 igrača koji u svakom trenutku mogu da odgovore visokim zahtevima.
"Nadal je sinonim za tenis u svetu i sport u Španiji, nije došao, ali to ne znači da nemaju kvalitet i da dolaze bez ambicija. Dejvis kup se ne gleda zbog jednog igrača, već zbog nacionalnog tima. Karenjo je u Top 20 igrača sveta, Ramos Vinolas je odmah iza, a Mark Lopez je osvojio mnogo trofeja u dublu. Neće biti bez nekoliko dobrih igrača, ali to je snaga španskog tima, imaju oko 10 igrača i svi su u kombinaciji".
Upravo Đoković otvara duel sa Špancima mečom protiv Vinolasa.
"Levoruk je, malo je takvih na Turu, oni su vrlo nezgodni. Dosta toga zavisi od starta, nadam se da ću dobro ući u meč. Verujem da ću imati podršku pune hale, rekao je Đoković.
Viktor Troicki ističe da je spreman da igra svaki od tri dana, nakon što ga je selektor Nenad Zimonjić prijavio i za dubl.
"Prijavljen sam za tri meča, ali nadam se da će dva dana biti dovoljna. Što se mene tiče spreman sam i dobro se osećam. Ipak, imamo dosta opcija da menjamo, sve je na selektoru", poručio je Troicki.
Viktor je istakao da ga čeka težak posao protiv Pabla Karenja Buste. 
"Busta je odličan igrač, zaslužio je da bude među 20 na svetu, sjajno igra ove sezone. Nikada nismo igrali, ali gledao sam ga protiv Lajovića i Tipsarevića i znam šta da očekujem od njega, igra "čist" tenis. Nadam se da će sve zavisiti od mene, uz pomoć publike mogu da slavim", zaključio je Troicki.
Selektor reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić naveo je da očekuje teške mečeve i da mu je drago što se igra u hali Aleksandar Nikolić.
 
Selektorka Španije Končita Martinez zadovoljna je uslovima u srpskoj prestonici i očekuje teške mečeve i borbu do kraja. Iako najbolji španski igrač Rafale Nadal nije deo tima, ona veruje u pobedu i smatra da mečevi protiv Vikotra Torickog mogu odlučiti pobednika.