NIS Fed kup selekcija Srbije počela sa pripremama u Megasport Areni

Datum objave: 17.04.2012. // Kategorija: Vesti
POLUFINALE SVETSKE GRUPE 21. I 22. APRIL 2012. MOSKVA

JANKOVIC__JOVANOVSKI_01
NIS Fed kup selekcija Srbije narednog vikenda boriće se u Moskvi protiv domaćina,  selekcije Rusije za plasman u prvo finale u istoriji za naš tim. Jutros je deo srpskog tima (Jelena Janković i Bojana Jovanovski) predvođen selektorom Dejanom Vranešom odradio prve treninge u Areni Megasport gde će biti odigran predstojeći susret polufinala Svetske grupe A Fed kupa.
Pre samog izlaska iz hotela i odlaska u Arenu, srpski tim je u holu hotela dočekala komična situacija. Ispred samog hotela, a i u holu nalazili su se „beli medvedi“ – u sklopu protesta greenpeace-a protiv izlivanja nafte u okeane.
JANKOVIC_JELENA_13
Treningu srpskog tima prisustvovao je svetska muzička megazvezda DJs Redfoo (Stefan Kendal Gordy) iz grupe LMFAO. Redfoo je veliki zaljubljenik u tenis i fan Jelene Janković sa kojom je jutros imao priliku i da odigra nekoliko poena. Pokazao je veliko znanje sa reketom na terenu i demonstrirao sjajan servis, čime je izmamio aplauz od srpskog tima.
Pre izlaska na teren u duhu Vaskršnjih praznika organizovano je kucanje jajima u srpskoj svlačionici u kojima je učestvovao i vođa grupe LMFAO Redfoo. Pobedu je odneo španer našeg tima Vlada Zakanji.
JANKOVIC_JELENA_11
Jutarnji treninzi se privode kraju, popodne od 15 do 18 časova srpkinje će ponovo na teren u Megasport Areni. Prvi trening odradiće i Aleksandra Krunić koja je kasno sinoć doputovala u Moskvu iz Bratislave.
Izjava Bojane Jovanovski:
“Danas smo odradili prvi trening u Megasport Areni gde nas očekuje predstojeći meč sa Rusijom. Teren je dosta loš, mekan je i ima puno rupa, ali nadamo se da će domaćim uspeti to da sredi do predstoječih mečeva. Mi ćemo pokušati da se što bolje pripremimo, da se naviknemo na podlogu što je moguće bolje, u sredu će nam se priključiti i Ana. Mi smo veoma pozitivne i verujemo u pobedu”.
Izjava Jelene Janković:
“Došla sam u Moskvu pre dva dana i odradila sam nekoliko treninga. Teren je trenutno mek jer je tek postavljen, svež je, postavljen na ledu I nije lako za igranje. Nadam se da će biti bolji preko vikenda. Tu su sada Bojana i  Aleksandra, atmosfera je dobra,  svi se lepo slažemo i pripremamo za predstojeće mečeve. Počela sam saradnju sa trenerom Željkom Krajanom i kondicionim trenerom Dejanom Vojinovićem. Tek smo počeli da sarađujemo, ima tu dosta posla, da se radi na svemu,  želim da napredujem, da poboljšam svoju igru i vratim se u vrh,  videćemo kako će se sve odvijati,  trenutno smo na probnom radu i ovo je tek početak”
Izjava Dejana Vraneša:
“Sinoć je stigla cela ekipa, Jelena je ovde još od nedelje. Uslovi u hotelu i dvorani  gde se održava meč su izuzetno dobri  i mi smo veoma zadovoljni. Jutros smo odradili prve treninge u hali, konkretno Bojana i Jelena. Teren je još uvek mekan jer je u pitanju šljaka i verujem da će do meča organizator  malo bolje pripremiti teren, u svakom slučaju isti je i za nas i ruskinje. Popodne će nam se na treningu priključiti i Aleksandra,  sutra će nam se u toku dana priključiti i Ana i od četvrtka će cela ekipa biti na okupu”.