NIS Dejvis kup tim Srbije pobedio Rusiju, protiv Španije u četvrtfinalu

Datum objave: 05.02.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Prvo kolo Dejvis kupa Svetske grupe 2017. iznedrilo je pobedu Srbije protiv selekcije Rusije u hali Čair u Nišu. Plasman u četvrtfinale NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije ostvarila je pobedom od 4:1. Do plasmana u naredno kolo takmičenja, naši teniski asovi stigli su već drugog dana takmičenja, nakon dubl susreta u prelepom ambijentu prepunog Čaira.

Prvog dana takmičenja u singl mečevima pobede Srbiji doneli su Novak Đoković i Viktor Troicki.

Troicki je u uvodnom meču nakon četiri i po sata igre stigao do trijumfa i prvog boda za Srbiju savladavši mladog Rusa Karena Hačanova 6:4, 6:7(3), 6:3, 1:6, 7:6(6). U drugom singl meču najbolji teniser Srbije u istoriji, drugi reket sveta Novak Đoković došao je do pobede nad Danilom Medvedevim kada je Rus kod rezultata 3:6, 6:4, 6:1, 1:0 predao meč našem asu zbog povrede.

Drugog dana takmičenja Srbija je stigla i do trećeg boda koji je doneo plasman u četvrtfinale. U dubl susretu Srbiji je pobedu izborio par Viktor Troicki – Nenad Zimonjić savladavši rusku kombinaciju Konstantin Kravčuk – Andrej Kuznjecov 6:3, 7:6(3), 6:7(5), 6:4.

Treći dan takmičenja doneo je meč koji nije imao rezultatski značaj, ali svaki meč u Dejvis kupu je meč koji se igra za svoju zemlju i samim tim pobeda je imperativ. To je pokazao i dokazao i naš mladi teniski as Dušan Lajović koji je poen za 4:0 Srbiji doneo pobedom nad Konstantinom Havčukom 6:4, 4:6, 6:3.

Peti meč nije odigran, taj meč Srbija je predala Rusiji za konačnih 4:1.

U četvrtfinalu Srbija će ugostiti selekciju Španije od 07. do 09. aprila 2017. godine.