Nakon dubl meča u Lilu: Francuska - Srbija 2:1

Datum objave: 16.09.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Drugog dana takmičenja u francuskom gradu Lilu, na stadionu "Pjer Morua", u okviru polufinala Dejvis kupa Svetske grupe 2017. u koji se nakon prvog dana takmičenja ušlo sa rezultatom 1:1, odigran je dubl meč u kome je bod prednosti i vođstvo od 2:1 izborio francuski dubl. 

NIS Dejvis kup tim Srbije u dublu su predstavljali selektor-igrač Nenad Zimonjić i Filip Krajinović koji su nakon sat i 47 minuta igre poraženi od francuskog dubla Herbert - Mau 1:6, 2:6, 6:7(3). 

Slede dva singla u nedelju (17. septembra), odlučujući mečevi u ovom susretu. Prvi će od 13 časova na tereni izaći prvi reket selekcije Srbije Dušan Lajović i prvi reket domaćeg tima Žo Vilfrid Conga. Po završetku ovog meča rekete će (ukoliko ne dođe do promene igrača, što selektori mogu učiniti) ukrstiti Laslo Đere i Lukas Puil. 

"Francuzi su počeli zaista dobro, servirali su na visokom nivou čak i za njihove standarde. Osvajali su mnogo poena na servisu, nismo uhvatili ritam u prva dva seta, a oni su rano preuzeli kontrolu u sva tri seta. U trećem setu su rano napravili brejk i posle toga kontrolisali meč do kraja. Borili smo se do poslednjeg poena i skoro da smo preokrenuli, ali oni su se vratili sjajnim servisima, ali i u nekoliko poena su imali mnogo sreće, to je tenis. 
Pre meča sam rekao da su Francuzi favoriti, a to su do sada dva puta dokazali, Conga u singlu i dublovi. Videćemo šta će biti sutra. Lajović je juče igrao dobro, ali je Žo favorit. Do sada su jednom igrali u Australiji, uslovi su bili drugačiji, ovo je sada Dejvis kup i šljaka. Dušan igra dobro, probaćemo nekako da pobedimo, kao što je on pobedio Puja" – zaključio je selektor-igrač NIS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić. 
 
foto: Janine Lang