Laslo Đere debituje u Dejvis kup timu Srbije

Datum objave: 05.09.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
 
Spada u red najtalentovanijih tenisera Srbije i jedna je od glavnih karika budućnosti našeg belog sporta. Laslo Đere je pre tri meseca napunio 22 godine. Postavio je sebi cilj za ovu 2017. godinu, da uđe u Top 100 na ATP listi, što je fantastičnim rezultatima i ostvario. Trenutno je na 98. mestu na svetu. 
Najbolja godina za Đerea kada je profi scena u pitanju, sa tri finala čelindžera od koji jedan osvojen u Peruđi i osvojen fjučers u Opatiji, polufinale ATP turnira u Budimpešti gde je savladao Medvedeva, Troickog, Verdaska. 
U sezonu 2017. Laslo je konstantan i ide uzlaznom putanjom. 
„Sjajna godina je iza mene. Iako ima još dva meseca takmičenja, mogu reći da sam zadovoljan postignutim, ali se ne zaustavljam. Svakodnevno radim na tome da svaki naredni meč budem još bolji, da svaka nedelja donese nešto novo i još pozitivnije u mojoj sportskoj priči. Moram da istaknem da mi je saradnja sa trenerom Dejanom Petrovićem donela neophodnu dozu samopouzdanja i vere u sebe, što je i donelo dati rezultat. Cilj do kraja sezone je postići što bolji rang, kako bi miran dočekao glavni turnir Otvorenog prvenstva Australije 2018“ – kaže Laslo. 
Da je na pravom putu dokaz je i poziv u nacionalni tim, za meč polufinala Dejvis kupa Svetske grupe 2017. između Francuske i Srbije. 
„Oduvek mi je bio san da budem deo Dejvis kup tima Srbije, član moćne četvorke uz čije sam mečeve, rezultate i velika dela odrastao. Srećan sam zbog poziva selektora Nenada Zimonjića i zahvalan što sam dobio čast da idem u Lil na meč protiv Francuske. Znam da sam se u timu našao zbog otkaza naših najboljih igrača, ali znam i da sam svojim rezultatima u ovoj godini i zaslužio da debitujem u Dejvis kupu. Moj san se polako ostvaruje, a jedno je sigurno, da ukoliko izađem na teren u Lilu daću ne svoj maksimum, već i više od toga“ – ističe Đere. 
 
Selektor Francuske je objavio tim koji će suprotstaviti timu Srbije. Može se reći najjači tim kojim raspolaže domaćin dočekaće u Lilu na stadionu „Pjer Morua“ naše teniske orlove. 
„Idemo na megdan jednom od najjačih timova na svetu. Ali sport je takav, ne predvidiv, nikad se ne može tvrditi ni po snagama na papiru da će biti ovo ili ono. Treba verovati u sebe i svoj tim, i dati sve od sebe za uspeh. Nisam neko ko puno priča, volim da se sve što ima da se kaže, da se kaže delima na terenu, neka tako bude i ovaj put. Igraću da pobedim, da pobedi Srbija“ – zaključio je Laslo. 
Laslo ima devet osvojenih singl trofeja iz fjučers serije, u 2015. odigrao je i finale čelindžera turniru u Prostejovu (nagradni fond 150.000 dolara).
Mladi teniski as Srbije Laslo Đere je blistao u vreme juniorske karijere, a pravi teniski bum napravio je u finišu 2012. odigravši finale čuvenog turnira za juniore Edi Her, a odmah nedelju dana kasnije trijumfovao je na Oranž Boulu - jednom  od najprestižnijih juniorskih turnira u svetu.
 
Foto: Dana Anders