Humanitarna akcija Dejvis kup reprezentativaca Srbije

Datum objave: 01.02.2017. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
 
Ljubitelji tenisa u Nišu ispunili su halu Čair do poslednjeg mesta na otvorenom treningu  Dejvis kup reprezentacije Srbije koji je održan danas od 15.30 do 16.30 časova. 
Trening našeg nacionalnog tima besplatno je gledalo oko 3000 teniskih fanova, a tokom sat vremena uživali su u potezima naših teniskih heroja: Novaka Đokovića, Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića i selektora Nenada Zimonjića. Većina publike predstavljali su osnovci i srednjoškolci iz Niša, koji su priredili odličnu atmosferu. Igrači su na aplauze uzvraćali malim bravurama na terenu i otpozdravljali ih. Bio je to pravi praznik belog sporta, koji je pokazao da su igrači i TSS doneli pravu odluku kada su otvorili vrata dvorane „Čair“ i omogućili ljubiteljima tenisa da osete deo duha Dejvis kupa.
 
Neposredno posle završetka treninga, Novak, Nenad, Dušan i Filip su se sreli sa grupom mališana koji su ih čekali pored terena. Reč je o deci oboleloj od raka, koji su želeli da upoznaju svoje sportske idole. Do organizacije ovog susreta došlo je zahvaljujući saradnji NURDOR, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka i kompanije NIS, generalnog sponzora Teniskog saveza Srbije. Dejvis kup reprezentativci i kompanija NIS je mališanima podelila poklone. 
“Generalni sponzor Teniskog saveza Srbije i ove godine je kompanija NIS koja će tokom Dejvis kup meča između reprezentacija Srbije i Rusije u Nišu organizovati i besplatnu školu tenisa za decu”.