Filip Mandović šampion Srbije u konkurenciji do 14 godina

Datum objave: 01.06.2017. // Kategorija: Domaća scena

Spartakovo finale na terenima Teniskog saveza Srbije (Tadeuša Košćuška 63a) u Beogradu iznedrilo je novog šampiona Srbije u konkurenciji do 14 godina. U sudaru dva klupska druga, člana TK Spartak iz Subotice, Filipa Mandovića i Olivera Sabo Raca do trijumfa je stigao treći nosilac ovog takmičenja Mandović rezultatom 6:3, 6:3. 

Mandović je u dosadašnjem delu takmičarske 2017. odigrao dva polufinala turnira iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina (Vinkovici i Subotica). 

"Očekivao sam titulu na Letnjem prvenstvu Srbije, jer sam u formi, pun sam samopouzdanja, motivisan da u moju biografiju upišem i trofej šampiona države što mi je uvek bila želja. Takođe, izuzetno poznajem moje kolege - rivale, mnogo puta do sada smo odmeravali snage, a pre dve nedelje imao sam priliku da igram i sa Popovićem na Memorijalu Jovana Kukarasa gde smo odigrali izuzetno težak i kvalitetan meč, Stefan je tada pobedio i sve čestitke na borbi i pobedi. Sada sam znao šta me čeka i protiv njega i u finalu protiv Olivera, spremio sam taktiku i do kraja se držao plana što mi je i donelo željeni rezultat. Četitam Oliveru, mome klupskom kolegi na sjajnom finalu, odigrali smo jako dobar meč, verujem da ćemo ih u budućnosti imati mnogo, jer ovo je naš početak i pred nama su godine i godine takmičenja i verujem velikih mečeva. Srećan sam i zadovoljan, sada se okrećem narednim turnirima iz kalendara Tennis Europe, a zatim i učešću na Prvenstvu Evrope gde ću se boriti za Srbiju što me posebno raduje i inspiriše" - zaključio je Filip Mandović, mlada i velika nada tenisa u Srbiji.