Fed kup: Velika Britanija - Srbija 2:0

Datum objave: 09.02.2019. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Završeno je Fed kup takmičenje I grupe Evro-afričke zone u engleskom Batu.  
Sjajna selekcija Srbija u sastavu: Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Ivana Jorović i Nina Stojanović, predvođene selektorom Tatjanom Ječmenicom Jevtić, briljirala je tokom grupne faze takmičenja u kojoj su savladane reprezentacije Gruzije, Turske i Hrvatske. Usledio je meč baraža i sudar sa domaćinom i najjačom ekipom na ovom takmičenju, Velikom Britanijom. 
U baražu pobednik Grupe B(A) Velika Britanija i pobednik Grupe B(B) Srbija borili su se za plasman u plej of za popunu Svetske grupe B 2020. 
Nakon velike borbe, u vreloj atmosferi koju su načinili navijači domaćina koji su do poslednjeg mesta ispunili halu u Batu, Fed kup tim Srbije je izgubio od Britanki 2:0 (Katie Boulter - Ivana Jorović 6:4, 6:3, Johanna Konta - Aleksandra Krunić 7:6(1), 3:6, 6:2). 
 
Ponosni smo na naše devojke, na tome što su dostojanstveno i časno branile boje svoje zemlje do poslednjeg atoma snage na ovom izuzetno iscrpljujučem takmičenju, u kome su u četiri dana odigrale 11 mečeva. Hvala na svim pobedama i partijama koje ste pružile u nacionalnom dresu! 
Uživali smo proteklu nedelju u sjajnim borbama Fed kup reprezentativki Srbije i pobedama koje su ostvarile! Bravo!
 
Srbija će se i naredne godine boriti u I grupi Evro-afričke zone, Britanke odlaze u plej of koji je na programu 20. i 21. aprila 2019.