Fatma novi šampion Srbije u konkurenciji do 14 godina

Datum objave: 28.12.2017. // Kategorija: Domaća scena

I više nego dominantna igra, rezultati iz meča u meč doneli su 13 - godišnjoj Fatmi Idrizović naslov šampiona Dvoranskog prvenstva Srbije 2018. u konkurenciji do 14 godina za devojčice koje je održano u Kruševcu. 

Velika nada tenisa u Srbiji Idrizovićeva, prvi favorit Prvenstva Srbije koje je održano u TK Sportissimo do trona je stigla bez izgubljenog seta. U samom finalu Fatma je bila bolja od Lole Radivojević 6:1, 6:1. U polufinalu Fatma je savladala Leu Rupnjak 6:3, 6:4, dok je Lola pobedila Tijanu Sretenović 6:0, 6:1. 

Fatma Idrizović iza sebe već ima trofeje sa državnih šampionata (konkurencija do 12). Rođena je u Novom Pazaru gde je i napravila prve teniske korake i gde i danas živi i trenira. U 2017. godini osvojila je tri trofeja iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina (dve u Tirani i jednu u Bitoli), odigrala je i tri finala (Ulcinj, Ankara i Bazel) i igrala finale Tennis Europe takmičenja u konkruenciji do 16 godina (Tirana). 

Lola Radivojević je godinu dana mlađa, takođe proslogodišnji Dvoranski državni prvak i Letnji vicešampion u konkurenciji do 12 godina, član reprezentacije Srbije.