Elita sve zasenila

Datum objave: 03.10.2023. // Kategorija: Domaća scena
Spuštena je zavesa na Tenis 10 grand prix seriju turnira. Kiša je poremetila planove da sve bude završeno 22. i 23. septembra, pa je Narandžasti nivo u konkurenciji dečaka završen na terenima TA Tipsarević u Beogradu poslednjeg dana meseca.
 
Elita 2018 iz Inđije najuspešniji je klub na sva tri nivoa takmičenja, prati ih TA Tipsarević, a treće mesto pripalo je beogradskom Agrimesu.
 
Po nivoima, najbolji među najmlađima, na Crvenom nivou bili su kod devojčica Seoin Jo iz Grin Beja, Staša Ljubojević iz Agrimesa i Mina Heror iz Elite iz Inšije. U konkurenciji dečaka trijumfovao je Strahinja Gašić iz Elite, pratili su ga Lazar Kunić iz ŽAK i Aleksa Stojanović iz TA Tipsarević.
 
Na narandžastom nivou kod devojčica ubedljiv trijumf bliznakinja, sestara Adamović iz Jagodinskog teniskog kluba. Prva je bila Laura, a drugoplasirana Danica, a na postolju im se priključila i Maša Vasilijivić iz TK Reket. Kod dečaka je trio koji je i gospodario listom u većem delu sezonu pobrao lovorike. Prvi je bio Sudar Vanja iz Jagodinskog teniskog kluba, a pratio ga je u stopu tandem Crvene zvezde Luka Vasiljević - Teodor Svjetličić.
 
Među najstarijima, na Zelenom nivou, viđena je fenomenalna borba do poslednjih mečeva. Lovorike je pobrala Nikolina Pešić iz DS Kumodraž, a drugo mesto su podelile Sofija Rajačić iz Agrimesa i Ljubica Stojiljković iz smederevskom Gema. Kod dečaka je Strahinja Perić iz valjevskog Metalca bio bez premca, drugi je Sergej Nikolić iz Starog Košutnjaka , a treći Nikola Laketić iz TK Novak.
 
Video materijal možete da vidite OVDE.