Drugi TENIS 10 GRAN PRIX turnir 10. i 11. juna na terenima Akademije Tipsarević

Datum objave: 01.06.2023. // Kategorija: Domaća scena
 
Drugi turnir iz serije TENIS 10 GRAN PRIX za devojčice i dečake na programu je 10. i 11. juna na terenima Akademije Tipsarević. Seriju od osam turnira organizuje Teniski savez Srbije u okviru projekta “Novi vek srpskog tenisa”.
 
Prvog dana takmičiće se Zeleni i Crveni nivo, a nedelja je rezervisana za nastavak Zelenog i Narandžasti nivo. Program za Zeleni nivo počinje oba dana u 9.00 časova, Crveni je zakazan za subotu u podne, a Narandžasti za nedelju od 10.00 sati. Očekuje se učešće oko 150 igrača, a prijave su otvorene. 
 
Turnir će svečano da otvori Janko Tipsarević, član UO TSS i bivši proslavljeni reprezentativac, u subotu u 12.00 časova. Ponovo će u organizacionom timu biti i Novak Đoković fondacija, koja će održati predavanja za roditelje po programu “Putem šampiona” .
 
Projekat “Novi vek srpskog tenisa” počeo je serijom dečjih turnira za učesnike do 10 godina, koji će biti održani u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Čačku i Nišu. Organizatori turnira su Teniski savez Srbije i klubovi Crvena zvezda, Spartak, Akademija Tipsarević, TAŽ, Sloboda, Partizan i Elit.  Finalni turnir je na programu 23. i 24. septembra. Planirano je da serija dečijih turnira postane tradicionalna manifestacija i da se konstantno povećava broj domaćina i klubova učesnika.
Teniski savez Srbije