Devojčice idu u Šefild po titulu

Datum objave: 06.02.2013. // Kategorija: Vesti

 

Juniorska reprezentacija Srbije, devojčice do 12 godina, u sredu putuju u Šefild (Engleska), gde će se od 8. - 10. februara održati finalni turnir zimskog prvenstva Evrope. Devojčice su u Češkoj zauzele drugo mesto, a u finalu su izgubile od domaćina Češke rezultatom 2:1 i to tek posle odlučujućeg meča u dublu. Prethodno, Olga Danilović, Ksenija Tmušić i Jovana Babić su u prvom kolu bile bolje od selekcije Litvanije (2:1) I Italije (2:1). O utiscima s tog takmičenja, ali i o narednom nastupu u finalnoj grupi govori selektor najmlađih teniserki Ana Cvetković.

    - U Češkoj smo odigrali sasvim dobro. Svi naši protivnici su kalkulisali pa su svoje najbolje igračice prijavljivali kao “druge table” kako bi izbegli Olgu Danilović, ali im takvi manevri nisu uspeli. Mi smo u finalu izgubili od domaćina, posle igre parova, ali smo, namerno, u “vatru” ubacili Jovanu Babić kako bi stekla određeno iskustvo. Smatram da je to bilo dobro, jer ćemo na taj način imati i na drugoj tabli odličnu teniserku, pored standardne Ksenije Tmušić. To nam onda dozvoljava da kalkulišemo, jer ćemo, sigurna sam, igrati tri meča, a to znači da računamo na finale.

    Selektor Ana Cvetković smatra da su u finalu najbolje selekcije koje su zauzele prva dva mesta u četiri kvalifikaciona turnira.

    - Za finale su se kvalifikovale, po mojoj proceni, zaista najbolje reprezentacije Evrope. Pored nas i selekcije domaćina Engleske, tu su još Rusija, Moldavija, Rumunija, Turska, Švajcarska i Češka. Ruskinje su već dve godine neprikosnovene i ja sam uverena da ćemo s njima igrati u finalu. Ipak, bićemo maksimalno angažovane i oprezne, jer je konkurencija veoma jaka. Nosioci će biti prvoplasirane ekipe na kvalifikacionim turnirima, a mi smo u drugoj grupi i žreb će odrediti s kojom reprezentacijom ćemo se sastati.

    Reprezentacija je na kratkim pripremama i trenira na terenima TS Srbije u “Impuls hali” na Novom Beogradu, a smešteni su u hotelu “Park” gde su im obezbeđeni maksimalni uslovi smeštaja i ishrane.