Deo NIS Fed kup selekcije Srbije odputovao danas iz Beograda u Moskvu

Datum objave: 16.04.2012. // Kategorija: Vesti
POLUFINALE SVETSKE GRUPE 21. I 22. APRIL 2012. MOSKVA

JOVANOVSKI_BOJANA_03

NIS Fed kup selekcija Srbije narednog vikenda boriće se u Moskvi protiv domaćina,  selekcije Rusije za plasman u prvo finale u istoriji za naš tim. Danas je deo srpskog tima sa Surčina odleteo u Moskvu. Put Rusije danas je sa selektorom Dejanom Vranešom i stručnim štabom odputovala Bojana Jovanovski.
Ana Ivanović doputovaće u Moskvu u sredu, Jelena Janković od juče nalazi se u Moskvi, Aleksandra Krunić doleteće danas za Moskvu iz Bratislave.
Izjave srpskih teniserki –
Ana Ivanović:
"Tokom boravka u Beogradu ove nedelje mogla sam osetiti da vlada uzbudjenje u vezi predstojeceg Fed kup-a. Cast je biti ucesnik ovakvog istorijskog trenutka za nasu zemlju.
Mislim da su timovi prilicno izjednaceni ali naravno tim Rusije je mnogo iskusniji od naseg. Na nama je da im ne dozvolimo da iskoriste tu prednost.
Jedva cekam da izadjem na teren"
Jelena Janković:
„Sinoc sam stigla u Moskvu, pravo iz Kopenhagena, kako bi što pre započela pripreme za predstojeći meč sa ruskinjama. Danas u Moskvu stiže veći deo našeg tima i jedva čekam da ponovo budemo svi na okupu. Igramo meč protiv ruskinja, na njihovom terenu, borimo se za ulazak u finale, prvo finale Fed kupa u istoriji za Srbiju. Znam da ćemo dati sve od sebe i verujem u trijumf Srbije“.

Aleksandra Krunić:
„Trenutno sam u Bratislavi,morala sam da dodjem po nove rekete,koji su stigli dva dana kasnije, nego planirano .Sutra slecem u Moskvu u 2 u noci iz Beca, spavam i popodne pocinjem sa treninzima..Jedva cekam da se svi okupimo u Moskvi, opet smo u najjacem sastavu i hocemo samo pobedu.Ruskinje su uvek u jakom sastavu, nebitno ko je u ekipi, a mi smo dokazale, da i kad nismo u najjacem sastavu, da mozemo da pobedjujemo najjace ekipe, tako da su nam ocekivanja jako velika i mislim i opravdana. Kao i uvek, dacemo sve od sebe i nadam se napraviti pobednički krug Moskovskog Megasport terena ponosno noseci nasu zastavu kao pobednicku. Pozivam sto vise nasih navijaca da nas podrze i budu sto glasniji u Moskvi, jer su Rusi poznati po glasnom navijanju,trebace nam podrska "nasih" i puno nam znaciti“
RUSIJA – SRBIJA
NOMINACIJA TIMOVA:
Rusija -
Maria Kirilenko
Anastasia Pavlyuchenkova
Svetlana Kuznetsova
Elena Vesnina
Selektor: Shamil Tarpischev
Srbija -
Ana Ivanović
Jelena Janković
Bojana Jovanovski
Aleksandra Krunić
Selektor: Dejan Vraneš
SPORTSKA HALA „MEGASPORT“
PODLOGA: ŠLJAKA
LOPTICE: DUNLOP FORT CLAY COURT
MEČEVI –
SUBOTA, 21. APRIL, IGRAJU SE DVA SINGL MEČA, PRVI POČINJE U 15. ČASOVA PO LOKALNOM VREMENU (U 13 ČASOVA PO SREDNJE EVROPSKOM KOME PRIPADA I SRBIJA)
NEDELJA, 22. APRIL, IGRAJU SE DVA SINGL MEČA I DUBL MEČ, PRVI SINGL POČINJE U 14 ČASOVA PO LOKALNOM VREMENU (U 12 PO SREDNJE EVROPSKOM)