Dejvis kup tim Srbije započeo pripreme u Beogradu

Datum objave: 05.09.2022. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
 
Izabranici selektora Dejvis kup selekcije Srbije Viktora Troickog okupili su se u Teniskom klubu Gemax, istorijskom mestu srpskog tenisa, gde su 2000-tih svoje prve profi poene gradili velikani svetskog tenisa i istorije ovog sporta, od našeg Novaka do Nadala. U kultnom klubu za koji sve ljubitelje tenisa vežu prelepe uspomene, u kome se igrao i Dejvis kup, gde je jedan od aktera na terenu bio upravo i naš selektor Troicki 2005. godine kada smo igrali protiv Belgije, sada je oaza u kojoj će se naši momci pripremati za ono što ih čeka u Valensiji od 10. do 18. septembra 2022. gde će biti održana grupna faza Dejvis kupa. 
Španski grad Valensija biće domaćin Grupe B u kojoj će se za plasman u finalnu rundu takmičenja boriti pored Srbije i domaćin Španija, Kanada i Južna Koreja.  
Na pripremama selektora Dejvis kup selekcije Srbije Viktora Troickog nalaze se: Miomir Kecmanović (36), Filip Krajinović (44), Laslo Đere (64), Dušan Lajović (88) i Nikola Ćaćić (57. u dublu na ATP listi) koji će do petka brusiti formu u Beogradu, a zatim sledi odlazak u Valensiju.  
 
“Krenuli smo sa pripremama. Uvek je prvi dan poseban, kada smo svi nakon dužeg vremena zajedno. Do petka smo u Beogradu, kada krećemo za Španiju gde verujem u naše dobre partije i plasman na finalno takmičenje u Malagi u novembru kada bi nam se pridružio i Novak. Ovaj put naš najbolji teniser je iz privatnih razloga morao da otkaže učešće u Dejvis kupu” – rekao je selektor Troicki. 
 
Raspored mečeva i satnica u Valensiji za tim Srbije izgleda ovako: prvi meč Srbija igra protiv ekipe Španije 14. septembra, sledi susret sa Južnom Korejom dan kasnije (15. septembar) i sudar sa Kanadom 17. septembra 2022. Svi mečevi počinju od 16 časova po lokalnom vremenu  (srednje evropsko kome pripada i naša zemlja), igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom. 
Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbediće nokaut fazu finala Dejvis kupa 2022. Žrebom za nokaut fazu izvučeni su četvrtfinalni rivali u kojima će se sudariti četiri pobednika grupa i četiri drugoplasirana tima iz grupnih takmičenja. 
Srbija ukoliko bude prva u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv drugoplasirane ekipe u grupi A, ukoliko Srbija ostvari drugo mesto u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv prvoplasirane selekcije u Grupi C. 
 
Sve faze finala 2022. igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom. Domaćin finalne nedelje – nokaut faze (21-27. novembra 2022) Malaga ugostiće najboljih osam selekcija sveta u Palati sportova Hose Marija Martin Karpena.