KRUNIĆ I SELEKTOR JEČMENICA-JEVTIĆ OTPUTOVALE U RIO NA OLIMPIJSKE IGRE

Datum objave: 31.07.2016. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada Fed kup reprezentativka Srbije Aleksandra Krunić na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nastupiće u dublu sa Jelenom Janković, sa kojom je ove sezone na Vimbldonu došla do trećeg kola. Krunić, koja je poznata kao izvrsan dubl igrač, Srbiji je u Fed kup takmičenju prethodnih godina donela nekoliko važnih poena u igri parova.

„Lepo je bilo na Vimbldonu, mislim da smo odigrale bolje od očekivanog, bar od onog što sam ja očekivala. Dobile smo treći dubl sveta u drugom kolu. Jelena i ja smo igrale zajedno nekoliko mečeva kroz Fed kup i lepo igramo zajedno, samo nemamo mnogo prilika, jer Jelena igra dubl samo na većim turnirima, pa je teško uklopiti. Ne volim da pravim očekivanja, očekujem da damo sve od sebe, da ostavimo srce na terenu i da pružimo najbolje partije što možemo, rezultat će pokazati da li će nam se vratiti. I naravno da uživam. Ovo su moje prve Olimpijske igre i očekujem od sebe da maksimalno uživam“ – ističe Krunić.

Jankovićeva ove nedelje igra u Brazilu turnir, nakon toga stiže u Rio. 
„Ona će se na tom turniru pripremati za OI, ja ću je čekati u Riu i spremati se za ono što nas čeka“ – rekla je Krunić.

Kao i Aleksandri, tako su i selektoru Fed kup tima Srbije Ječmenici-Jevtić OI u Riu prve OI u karijeri.

„Meni su ovo prve Olimpijske igre i stvarno mi je čast i zadovoljstvo što sam deo ove ekipe koja ide u Rio. Tenis je individualni sport i onda kad se dešavaju ovako ekipna, kao Fed kup ili Dejvis kup, to je specifičan i poseban osećaj, pogotovo kad je ovako pozitivna atmosfera u timu, onda to daje onako neku posebnu draž, tako da sam mnogo srećna“.

Srbiju će na OI 2016. u tenisu predstavljati Ana Ivanović i Jelena Janković u singlu, Aleksandra Krunić igra sa Jelenom dubl, u muškom singlu nastupiće: Novak Đoković i Viktor Troicki, dok će Nenad Zimonjić igrati dubl sa Đokovićem. Postoji mogućnost da u miks konkurenciji za Srbiju igraju Janković i Zimonjić, ali to će se znati nakon prijave svih parova, na osnovu zajedničkog ranga i jačine ostalih prijavljenih miks dublova.

„Mislim da imamo dosta dobar tim koji će nas predstavljati u Riu. Šta reći za Jelenu i Anu? Devojke koje su bile prve na svetu, koje su pokazale da mogu da pobede sve i jednu igračicu na svetu, ogromni rezultati stoje iza njih, one stvarno mogu da dobiju sve i jednu protivnicu. Ponavljam, Olimpijske igre su nešto posebno i stvarno daju dodatni motiv, tako da sve možemo da očekujemo od njih dve, kao i od dubla Krunić – Janković. Aleksandra je pokazala u velikom broju mečeva da super igra dubl, i sa Jelenom u kombinaciji takođe, njih dve su dobile dosta dobrih mečeva i kad je Fed kup u pitanju i na WTA turnirima, tako da ja verujem da će ženski teniski tim Srbije na OI u Brazilu napraviti dobar rezultat. Za muški teniski tim Srbije, šta reći? Kad imamo jednog Noleta, on nam je zagarantovan za medalju“ – ističe Ječmenica-Jevtić.