Arhiva vesti - Sve vesti


MEČ PRVOG KOLA DEJVIS KUPA SVETSKE GRUPE  ZA 2014. GODINU: SRBIJA – ŠVAJCARSKA (NOVI SAD, SPENS 31.01. DO 02.02. 2014)

 

PODELA AKREDITACIJA U PRESS CENTRU SPENSA OD UTORKA 28.01.2014. 


PONEDELJAK (27.01.2014)  TRENINZI  REPREZENTACIJA SRBIJE I ŠVAJCARSKE U SPENSU


UTORAK (28.01.2014) PRE-DRAW KONFERENCIJA DEJVIS KUP REPREZENTACIJE ŠVAJCARSKE, AMFITEATAR SPENS SA POČETKOM U 12:00 ČASOVA ( PO ZAVRŠETKU KONFERENCIJE PRAVO JEDAN NA JEDAN IMAJU EKIPE RTS-A, ITF-A I ŠVAJCARSKI BROADCASTER)


SREDA (29.01.2014) PRE-DRAW KONFERECNIJA NIS DEJVIS KUP REPREZENTACIJE SRBIJE, AMFITEATAR SPENS SA POČETKOM U 12:00 ČASOVA

 

ČETVRTAK (30.01.2014)  ŽREB MEČA PRVOG KOLA DEJVS KUPA SRBIJA – ŠVAJCARSKA, ŽREB JE ZAKAZAN ZA 13 ČASOVA U GRADSKOJ KUĆI NOVI SAD

IGRAČI SU U OBAVEZI DA DAJU IZJAVU I ZA PISANE I ELEKTRONSKE MEDIJE NA KONFERENCIJI PO ZAVRŠETKU ŽREBA

NA INTERVUJE JEDAN NA JEDAN PRAVO IMAJU SAMO I ISKLJUČIVO (PRAVILO ITF-A) BROADCASTERI – RTS I  ŠVAJCARSKA TV STANICA I MEDIJSKI PREDSTAVNICI ITF-A

IGRAČI ĆE NAKON MEČEVA NA SAMOM TERENU DATI IZJAVE AKO TO BUDU TRAŽILI BROADCASTERI

SVE TV STANICE (OSIM BROADCASTERA) MOGU DA SNIMAJU SAMO KONFERENCIJE, NEMAJU PRAVO UNOŠENJA KAMERA U SAMU HALU, SAMO U PROSTORIJE PRESS CENTRA – OVO PRAVILO SE ODNOSI NA DANE KADA SU MEČEVI.

PO ZAVRŠETKU SVAKOG MEČA BIĆE ORGANIZOVANE KONFERENCIJE ZA SVAKOG IGRAČA, SELEKTORI NA KRAJU TAKMIČARSKOG DANA (PETAK, SUBOTA, NEDELJA)

 

Prvi dan takmičenja (31. januar 2014) igraju se dva singl meča, prvi počinje u 14.00

časova, drugi odmah po završetku prvog.

 

Drugi dan takmičenja (01. februar 2014) igra se dubl meč sa početkom od 15 časova

Treći dan takmičenja (02. februar 2014) igraju se dva singl meča, prvi singl počinje u 13.00 časova, posle kojeg sledi drugi singl

 

Podloga: Hard (RuKortHard Tournament MF), Indoor 

Vrsta loptica: Tecnifibre X-One

 


Srbija se kvalifikovala - 12&U Tennis Europe Winter Cups

Datum objave: 25.01.2014. // Kategorija: Vesti

Od 24. do 26. januara 2014. godine na programu su kvalifikacioni mečevi 12&U Tennis Europe Winter Cups by HEAD. Selekcija Srbije (dečaci) kvalifikacioni deo takmičenja (od 24. do 26. januara) igra u Grupi D - Ankara (TUR)

 Srbija u sastavu: Viktor Jović, Goran Životić, Ilija Zoroja, trener Dejan Vukojičić već je izborila plasman u završni deo takmičenja. U prvom kolu kvalifikacija Srbija je savladala Ukrajinu 2:1, dok je u polufinalu bila bolja od Gruzije 3:0. U finalu Srbija će se sastati sa selekcijom Rusije, ali bez obzira na ishod ovog meča naš tim se plasirao na završni turnir koji je nas programu od 7. do 9. februara u Češkoj. 

  Pored Srbije u kvalifikacionom delu takmičenja u Grupi D učestvovali su: Bugarska, Gruzija, Rusija, Turska, Ukrajina.


Teodora šampionka Dvoranskog prvenstva Srbije do 14

Datum objave: 24.01.2014. // Kategorija: Vesti

 

finalistkine_i_polufinalistkinje_do_14

Teodora Ristić je još jedan teniski dragulj sa Nišave. Samo pre sedam dana igrala je s velikim uspehom na Dvoranskom prvenstvu Srbije u kategoriji do 16 godina. Stigla je do polufinala, ali je zato sada, u kategoriji svojih vršnjakinja, pokazala i dokazala svoj raskošni talenat. U finalu Dvoranskog prvenstva Srbije u konkurenciji do 14 godina savladala jeTamaru Malešević 6:0, 6:3.  Omalena, puna energije i samopouzdanja, lako je izlazila kao pobednik u duelima sa rivalkama, mada nije imala nimalo lak posao. Kada je u drugom kolu savladala drugog nosioca, Draginju Vuković, nagovestila je da može stići do kraja. U trećem kolu ubedljivo je savladala šestog nosioca, Nevenu Soković, a zatim i nosioca proj pet, Jovanu Samočetu. 

Teodora_Ristic

"Ova godina mi se zaista “otvorila”. Već na Božićnom ETA turniru na TK Crvena zvezda zabeležila sam dobar rezultat. U singlu sam izgubila finale od Olge Danilović, igrala polufinale u konkurenciji parova. Odigrala sam pre nedelju dana ovde polufinale u kategoriji do 16 godina, a sada sam stigla do mog najvećeg uspeha, titule prvaka Srbije u kategoriji do 14 godina".

Teodora je rođena 4. januara 2000. godine, a tenis je ozbiljnije počela da trenira sa osam godina. Učenica je sedmog razreda OŠ Sveti Sava u Nišu, a član je Teniske akademije Živković.

"Ova titula mi je bila cilj. Ostvarila sam zacrtano i sada idem dalje. Ove godine u planu su mi nastupi na ETA turnirima. Trenutno sam rangirana na pedeseto mesto, a želim ove godine da uđem u Top 10 u kategoriji do 14 godina. Igraću u prvom delu godine što više ETA turnira u mojoj kategoriji, a u drugom delu ću igrati i u starijem uzrastu, do 16 godina, a tu mi je cilj da uđem u Top 100".

O teniskom umeću Teodore Ristić brinu treneri Vladimir Aranđelović i Nikola Živković.


Tamara Malešević izuzetan učenik

Malesevic

Tamara Malešević je rođena u Beogradu 26. avgusta 2000. godine. Živi u Inđiji, učenica je sedmog razreda OŠ Petar Kočić i ne samo da je odlična teniserka, već je izuzetan đak – sve petice. Kuriozitet je da je Tamara redovan učesnik republičkih takmičenja u matematici i fizici. Trener joj je Duško Vujnović. Više uspeha imala je na takmičenjima u fizici i matematici, ali je rešila da isti, pa i bolji uspeh ima i na teniskim terenima.

"Ovo mi je, svakako, najveći uspeh u tenisu. Osvojila sam jedan ETA Božićni turnir u dublu na Zvezdi i igrala u četvrtfinalu. Ušla sam među prvih dvesta devojčica na ETA rang listi. Ove godine želim da se više posvetim tenisu. U planu su mi nastupi na najjačim turnirima u zemlji, zaključno sa Državnim prvenstvom na otvorenim terenima, a igraću i na ETA turnirima do 14 i 16 godina".

Tamari je idol Rodžer Federer. Najjače oružje joj je forhend, a smatra da za poboljšanje svoje igre na mreži ima dosta prostora za napredak.

 



Stefan Suvajac tihi gorostas

Datum objave: 24.01.2014. // Kategorija: Vesti

 

Stefan_Suvajac

Stefan Suvajac podelio je treće mesto sa Subotičaninom Kristijanom Juhasom na Dvoranskom prvenstvu Srbije u konkurenciji do 14 godina. Neuobičajeno visok za svoje godište, rođen u Beogradu 14. marta 2000. godine, svojom visinom već, uteruje strah u kosti rivalima. Počeo je na vreme sa tenisom, sa 7,5 godina u Inđiji, kod trenera Nikole Mirkovića, ali ga je bolest veoma brzo odvojila od reketa Iieniskih terena, da bi se tenisu vratio posle duže pauze. Ponovo je krenuo s treninzima posle dve i po godine i relativno brzo nadoknadio je propušteno. Mnogo je radio, ali trud je počeo da se isplaćuje.

"Sada sam član TK Đukić, a trener mi jer Darko Mađarovski. Ovo polufinale mi je do sada najveći uspeh, gledajući konkurenciju, a prošle godine sam igrao jedno finale na turniru treće kategorije".

Koliko je Stefan posvećen tenisu najbolje govori podatak da svaki dan putuje na relaciji Inđija-Beograd-Inđija.

"Treniram šest puta nedeljno po dva časa tenis (za raspust i svih sedam dana nedeljno) i tri puta nedeljno po 1,5 čas imam kondicione treninge. Učenik sam OŠ Jovan Popović u Inđiji. Računajući put i trening u Beogradu angažovan sam pet do pet i po sati dnevno. Za sada sam odličan učenik i pohađam sedmi razred".

Stefanu je uzor Rodžer Federer.

"Moram da usavršim volej i da poradim na servisu, naročito drugom. Zadovoljan sam postignutim na Dvoranskom prvenstvu, pokušaću da učinim nešto viće na prvenstvu države na otvorenim terenima. Sada ću igrati malo više ETA turnire, a u najskorije vreme putujem na jedan ETA turnir u Italiju".

Nema sumnje da će Stefan nastaviti da napreduje. Po fizičkim predispozicijama ima sve uslove, a kako i koliko je posvećen tenisu, u njegov uspeh ne treba sumnjati.


Marko Miladinović najbolji

Datum objave: 23.01.2014. // Kategorija: Vesti

 

drzavno_dvoransko_decaci_do_14

Marko Miladinović je nadmoćno osvojio titulu prvaka Srbije na Dvoranskom prvenstvu u kategoriji četrnaestogodišnjaka. U finalu savladao je Dušana Obradovića 6:2, 6:1.

Veoma ubedljivo, pre svega zrelom i raznovrsnom igrom, svojim rivalima nije da ni promil šanse da se ponadaju eventualnom uspehu. Od početka, od prvog kola, Marko je igrao silovito, kreirajući svoj pobedonosni put vrsnim izvođenjem “teniskih” radova. Jednostavno, mladi teniser TK Reket iz Beograda bio je u svakom trenutku na visini zadatka.


Najviše što je dao svojim protivnicima, ukupno u jednom meču, bila su četiri gema. I to u prvom kolu, kada je još pomalo osećao pritisak. Kasnije, svojim razornim udarcima, protivnike je lišio svake iluzije da mogu da ga ugroze. Rođen u Beogradu 7. decembra 2000. godine, tenisom je počeo da se bavi sa 6,5 godina u klubu čiji je vlasnik njegov otac Nebojša.

Marko_Miladinovic

"Treniram svaki dan po dva časa kada ne idem u školu, a kada pohađam nastavu, onda po dva časa tenisa utorkom, sredom i četvrtkom. Gde sam najjači? Mislim da mi je kretanje na terenu optimalno i mogu da kažem glava, kako obično u tenisu kažu za igrače koji su mentalno jaki. Radim sa Goranom Pešićem i Aleksandrom Trifunovićem, koji su moji treneri".

Marku se ova godina baš “otvorila”. Na ETA turniru koji je prošle nedelje završen na TK C. zvezda bio je veoma uspešan.   

"Osvojio sam na tom ETA turniru titulu i u singlu i u konkurenciji parova. Sada je došla i ova titula na Dvoranskom prvenstvu Srbije. Sada me očerkuje nastup za reprezentaciju Srbije do 14 godina u Švedskoj, a onda u februaru nastup na ETA turniru druge kategorije u Bukureštu, a mesec dana kasnije ćeka me još jedan iste kategorija ETA turnira. Naravno, igraću i na prvenstvu Srbije na otvorenim terenima, mislim da je to u junu".

Sjajan uspeh za ovog mladog i veoma perspektivnog tenisera kome su uzori Rafael Nadal i, naravno, Novak Đoković. Što se tiče podloge, najviše voli da igra na zemljanim terenima, ali se sasvim dobro snalazi i na betonu.

  1. Dusan_Obradovic

     

    Dušan iznenadio i sebe

     Dušan Obradović se rodio u Novom Sadu 22. marta 2001. godine. Tenisom je počeo da se bavi neuobičajeno rano, već od treće godine u klubu TK Ječmenica koju vodi naša proslavljena teniserka Tatjana, Taša Ječmenica.

    "Treniram 1,2 do 2 časa dnevno. Mislim da mi je najjači udarac forhend paralela, a moram da poradim više na servisu, pogotovo drugom servisu koji mora da bude i jači i sigurniji. Zadovoljan sam igrama na ovom turniru, mada, mislim da sam mogao bolje da odigram finalni meč".

    Dušanu je plan da ove godine nastupa na više ETA turtnira. Na rang listi Evropske teniske federacije zauzima 105 mesto, ali u planu mu je da znatno popravi svoj rejting.

    "Stekao sam izvesno iskustvo jer sam 2013 godine igrao jedno ETA finale do 12 godina. Takođe, igrao sam i na prvenstvu Srbije u kategoriji do 12 godina, a i sada sam igrao finale do 14 godina. Što se tiče uzora, to su Rafael Nadal i Novak Đoković".


12&U Tennis Europe Winter Cups

Datum objave: 21.01.2014. // Kategorija: Vesti

Od 24. do 26. januara 2014. godine na programu su kvalifikacioni mečevi 12&U Tennis Europe Winter Cups by HEAD. 

devojcice_selekcija_srbije_do_12
Selekcija Srbije (devojčice)  kvalifikacioni deo takmičenja (od 24. do 26. januara) igra u Grupi A - Ebreichsdorf (AUT)

Srbija u sastavu: Teodora Vujičić, Milana Vulin i Sofija Đunisijević, trener Ana Golubović

Na priprema su bile još dve devojčice: Nevena Nešović i Anđela Vidović.


Pored Srbije u kvalifikacionom turniru u Grupi A učestvuju: Austrija, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Italija,  Slovenija i Švajcarska.
selekcija_Srbije_u_konkurenciji_do_12_godina
 
Selekcija Srbije (dečaci) kvalifikacioni deo takmičenja (od 24. do 26. januara) igra u Grupi D - Ankara (TUR)  
Srbija u sastavu: Viktor Jović, Goran Životić, Ilija Zoroja, trener Dejan Vukojičić
Na pripremama su bili i dečaci: Uroš Jović i Lazar Milićević. 
Pored Srbije u kvalifikacionom deču takmičenja u Grupi D učestvuju: Bugarska, Gruzija, Rusija, Turska, Ukrajina. 

Selektori objavili spisak igrača za meč prvog kola Dejvis kupa

Datum objave: 21.01.2014. // Kategorija: Vesti
MEČ PRVOG KOLA SVETSKE GRUPE DEJVIS KUPA ZA 2014. ( SRBIJA – ŠVAJCARSKA OD 31.01. DO 02.02.2014)

SRB_PRESS_02


U ITF ( Međunarodna teniska Federacija ) danas su stigli spiskovi sa imenima igrača na koje selektori Dejvis kup reprezenatcija Srbije i Švajcarske računaju u predstojećem susretu prvog kola Svetske grupe za 2014. godinu.

Za duel sa selekcijom Švajcarske, koji je na programu od 31.01. do 02.02.2014. godine u Novom Sadu (SPENS), selektor srpskog tima Bogdan Obradović odlučio se za sledeći tim: Dušan Lajović (117. na ATP listi singlova), Filip Krajinović (234), Ilija Bozoljac (239) i Nenad Zimonjić (13. mesto u dublu na ATP listi).

Spisak igrača na koje u susretu sa Srbijom računa selektor Švajcarske Severin Luthi: Stanislas Wawrinka (8. na ATP listi singlova), Marco Chiudinelli (172), Henri Laaksonen (230), Michael Lammer (451).

Sve do jedan sat pre početka žreba, koji je zakazan za 30. januar 2014. godine, savezni kapiteni oba tima imaju pravo promene dva igrača na koja računaju u meču Srbija - Švajcarska.

Teodora u podohu na Tennis Europe poene

Datum objave: 19.01.2014. // Kategorija: Vesti

Teodora_Ristic

Teodora Ristić je sa 14 godina stigla do polufinala Dvoranskog prvenstva Srbije (do 16) i tako pokazala svoj talenat, ali i hrabrost i samopouzdanje kada se uhvatila, i to veoma uspešno, u koštac sa devojčicama koje su i po dve godine starije.

-Tenis sam počela da igram sa osam godina u Nišu. Treniram na teniskoj akademiji Živković, a trener mi je Vladimir Aranđelović. Osvajala sam titule u kategoriji do 14 godina u domaćoj konkurenciji, ali i u kategorijama kada sam nastupala sa vršnjakinjama do 12 godina. Zabeležila sam i nekoliko uspeha u internacionalnoj konkurenciji, a ovo polufinale u kategoriji do 16 godina je vredno, ako se uzme u obzir da ima tek 14.

Teodora kaže da je ovo državno prvenstvo bilo veoma kvalitetno.

-Imala sam teške mečeve i dala sam sve od sebe kako bih prošla što dalje. Smatram da je ovo polufinale veliki uspeh. Planiram da ovu sezonu, koja je za mene počela dobro, odigram neke međunarodne turnire kako bih dobila bodove za Tennis Europe listu. Cilj mi je da se plasiram što bolje na toj rang listi i, što je najvažnije, podignem nivo svog tenisa.Prevashodno ću nastupati u svojoj kategoriji. Mada, možda ću igrati na par turnira u kategoriji do 16 godina kako bih videla kakav je kvalitet tenisa u starijoj grupi jer ću se sledeće godine opredeliti za turnire šesnaestogodišnjaka - zaključila je Teodora. 


Ambicije Anđele Šebrek su juniorski Gren slem turniri

Datum objave: 19.01.2014. // Kategorija: Vesti

Andjela_Sebrek

 

Anđela Šebrek je počela da se bavi tenisom devet godina i za relativno kratko vreme, evo, stigla je do polufinala Dvoranskog prvenstva Srbije u kategoriji šesnaestogodišnjakinja. Rođena u Beogradu 2. jula 1998. godine, tenis je zavolela onog trenutka kada je uzela reket u ruke. Počeci na TK Crvena zvezda su je ohrabrili i njen razvojni put ima na grafikonu strmu uzlaznu liniju.

-Trenutno radim s trenerom Zoranom Mitićem, a nedavno sam počela saradnju sa Srđanom Borovecom i njemu mogu da zahvalim što sam ojačala na mentalnom planu. Imam neizmernu podršku i pomoć od strane svoje porodice. Bez njih i njihove ljubvi i razumevanja sigurno ne bih uspela.

Anđela je devojčica koja ima jasne ciljeve kada je u pitanju njena karijera.

-Veoma sam zadovoljka startom na poćetku sezone, ali i prošlogodišnjim uspesima. Igrala sam ITF turnire, došla do prvih bodova, a što je najvažnije, veoma brzo sam se adaptirala na taj veći, kvalitetno izražajniji nivo. Naravno, mislim na juniorski tenis. Volim tenis i veoma sam angažovana kako bih napredovala. Ali, idem korak po korak ka višim ciljevima kada je reč o rejtingu na ITF listi. Naravno, velika mi je želja da igram juniorske gren slemove i mislim da će mi u narednom periodu to biti primarni cilj.

Što se tiče nastupa na državnom prvenstvu Anđela je zadovoljna.

-Organizacija turnira je bila na visokom nivou. Što se tiče mojih mečeva, sasvim sam zadovoljna. Polufinalni duel je bio kvalitetan, moja igra zanimljiva i sasvim solidna. Želim da se zahvalim mom fitnes studiju „Topdžin“ i instruktorima Bojanu Avramoviću i Mladenu Opačiću jer su i oni učestvovali u mojim uspesima.