Ženska ekipa TK Topaco šampion Srbije do 14 za 2022.

Datum objave: 21.09.2022. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK Spartak iz Subotice održana je završnica Ekipnog prvenstva Srbije 2022. u konkurenciji devojčica do 14 godina u organizaciji Teniskog saveza Srbije. Šampionski pehar osvojile su članice TK Topaco iz Beograda koje su u finalu snage odmerile sa rivalkama iz TK TAŽ iz Niša i do trijumfa stigle rezultatom 2:2(5:4) i boljeg set količnika. Šampionski tim TK Topaco čine: Teodora Vlajić, Emilija Miljković, Ana Stadnikova i Helena Vlajić, prevođene trenerom Nikolom Obradovićem. 

Boje TK TAŽ branile su: Anastasija Cvetković, Iva Stojančić, Nađa Mladenović, predvođene trenerom Dejanom Marinkovićem. 

U završnici su učestvovale još dve najbolje srpske ekipe Crvena zvezda i Spartak, igralo se po formatu tri singla i jedan dubl. TK Topaco je u polufinalu identičnim rezultatom ko i u finalu stigao do pobede nad TK Spartak 2:2(5:4), dok je ekipa niške akademije je u polufinalu takođe boljim set količnikom stigla do pobede nad timom TK Crvena zvezda 2:2(6:5). 
 
Razultati finala: TK Topaco - TK TAŽ 2:2(5:4)
Ana Stadnikova - Nađa Mlađenović 6:1, 6:4, Emilija Miljković - Iva Stojančić 6:0, 6:0, Teodora Vlajić - Anastasija Cvetković 1:6, 0:6 službeni razultat, dubl: Vlajić, Stadnikova - Cvetković, Mladenović 4:6, 7:5, 11:9. 
 
"Oduševljeni smo rezultatom koji smo ostvarili na ovogodišnjem Ekipnom prvenstvu Srbije. Sjajne partije naših teniserki tokom regionalnih kvalifikacija kao i tokom same završnice. Devojke su odradile odlične pripreme, bile su jako motivisane da učestvuju u ovom takmičenju, da brane boje kluba. Znamo svi da je tenis individualni sport i ovo je jedna od retkih prilika kada imaju mogućnost da provode više vremena zajedno, da bodre jedni druge...Prošle godine smo stali na poslednjem koraku, izgubivši u finalu, sada smo otišli korak dalje. Mnogo sam ponosan na tim i nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i narednih godina. Sve pohvale Teniskom savezu Srbije na odličnoj organizaciji samog takmičenja" - rekao je trener TK Topaco Nikola Obradović.