Za Stefana cilj je juniorski Roland Garos

Datum objave: 09.02.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Stefan Milićević je rođen 26.04.1997 u Beogradu. Tenis je počeo da se bavi kada je, jedva, napunio pet godina.Počeo je da radi s trenerom Dejanom Vukojičićem sa kojim je i kasnije nastavio saradnju u klubu Colonijal san, kasnije je prešao u Crvenu zvezdu. Treneru Marku Saviću iz  TK Crvena zvezda pripadaju velike zasluge za dalji Stefanov razvoj i napredak kao i Damjanu Divjaku, kondicionom treneru koji godinama pazljivo brine o Stefanovom fizičkom statusu.

Igra desnom rukom, dvoručni bekhend, a po sopstvenom priznanju najjači udarac mu je forhend.

Izuzetno efektno završio je 2014. godinu titulom seniorskog dvoranskog šampiona Srbije, ali tokom sezone njegove oscilacije u igri na turnirima bile su prilične. Stoga, kada podvuče crtu, smatra da je mogao i morao više da postigne. Ipak, ono što je najvažnije, KONAC DELO KRASI. Uostalom, baš te oscilacije Stefana su učvrstile u uverenju da može mnogo više i bolje. Gledajući kroz taj vizir, optimizam koji krasi mladog tenisera nije bez pokrića.

Ovo je bio izuzetan kraj sezone. Koliko si zadovoljan?

- Zadovoljan sam krajem sezone, ali ne toliko celom 2014. godinom. Bila je puna uspona i padova, ali završetak je bio odličan!

 Kakve su ambicije za 2015. godinu.

- Novu takmičarsku godinu prvo ću započeti sa juniorskim turnirima, i pokušati da odigram pre svega Roland Garros, a u drugom delu sezone ću akcenat staviti na Fjučers turnire.

Pripremni period je za tobom, kako ocenjuješ taj obavezni period rada za narednu sezonu?

- Pripreme za narednu sezonu su zavrsene, radio sam dosta na kondiciji, sada sam krenuo sa turnirima.

Trener i gde treniraš?

Trenutno sam na relaciji TSS i Crvena Zvezda, a trenera nemam. Sparingovao sam većinom sa seniorima, zadovoljan sam nivoom treninga i napretkom koji sam postigao.

Kako su se poslednji rezultatski uspesi odrazili na tvoje samopouzdanje?

-Veoma pozitivno, uvek je injekcija za samopouzdanje kada dobijete osam mečeva za redom, na turniru kao što je državno prvenstvo.

Koji ti je turnir (meč) 2014. godine ostao u sećanju?

Pancevo, ITF juniorski turnir protiv Bonacie, Italijana. 76(6) treći set uz uzajamno spasavanje meč lopti. Meč od 3 i po sata, i ogromne borbe.

 Na čemu još moraš da radiš kako bi napredovao?  

-Na bekendu i servisu. To su stvari koje uglavnom svaki igrač mora da popravi, ali ja ih smatram najznačajnijim.

Planovi u narednoj sezoni (turniri)?

- Prva trećina sezone ITF juniorski turniri sa ciljem igranja Grand Slama, a nakon toga napraviću plan za naredni period.