Vraneš: Čekamo Jelenu

Datum objave: 02.02.2010. // Kategorija: Vesti

FED KUP MEČ PRVO KOLO SVETSKE A GRUPE SRBIJA – RUSIJA, 06. I 07. FEBRUAR – BEOGRAD (ARENA, 19.962 MESTA)  

Ostalo je još tri dana do početka meča prvog kola Svetske A grupe Fed kup u kojem će snage odmeriti selekcije Srbije i Rusije. Ovaj susret će biti odigran u beogradskoj Areni 6. i 7. februara, a pobednik će se plasirati u polufinale Svetske grupe. 

Srpski tim još uvek nije kompletiran. Na okupu su trenutno svi osim prvog reketa srpskog tima Jelene Janković.            

                - Čekamo Jelenu, nadamo se da će ipak doći. Iako je povređena, samo njeno prisustvo ovde sa nama je od ogromnog značaja. Njena povreda nije bezazlena, u pitanju su leđa, niko ne može da traži on nje da igra u takvom stanju, sa povredom koja još nije sanirana i koja je još rovita, ali verujem da će nam se Jelena pridružiti i poznavajući nju, verujem da će i zaigrati, jer ona je borac koji nikad ne odustaje. Jelena je najiskusnija igračica u timu, iza nje stoji 35 reprezentativnih nastupa, ona je od njene 15 godine u Fed kup reprezentaciji, a to sve govori. Sa Jelenom je sve lakše, bez nje mnogo mnogo teško.  Nebrojano puta pokazala je kako se bori za dres sa državnim grbom – kaže selektor srpskog tima Dejan Vraneš.

 U Areni već treći dan vredno rade i pripremaju se za duel sa ruskinjama Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Ana Jovanović i Aleksandra Krunić.

            -Ostatak tima je na okupu. Ana Ivanović je već pet dana u Beogradu i sve te dane provela je trenirajući. Devojke vredno rade, motivisane su, žele pobedu u Areni nad ruskinjama, ma koliko naš protivnik bio jak i imao iza sebe prebogatu istoriju – zaključio je Vraneš.