U Kanjiži održana akcija “Sportom protiv nasilja ”

Datum objave: 19.02.2015. // Kategorija: TSS škola tenisa

Teniske avanture sa školarcima nastavljaju se kroz akciju “Sportom protiv nasilja” koja je, uz podršku  NIS-a, Teniskog saveza Srbije (TSS), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta, danas  održana u Kanjiži gde su đaci od prvog do osmog  razreda učili prve korake tenisa.  U okviru svog programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja, kompanija NIS kao višegodišnji sponzor TSS-a , aktivno je uključena u ovu akciju sa ciljem  promocije zdravog života i  afirmacije mladih talenata.

Dobar odziv mališana iz osnovne škole „Jovan jovanović Zmaj“ u Kanjiži predstavlja za NIS potvrdu da , akcija „Sportom protiv nasilja“ pruža prave vrednosti najmlađima, potrebne za njihovo pravilno odrastanje.  Korišćenjem mini terena, manjih reketa i lakših loptica, deca su na zabavan način  imala mogućnost da se upoznaju sa veštinama igranja tenisa uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu.  Ovom prilikom, pored teniske obuke, deci su uručeni pokloni koje je obezbedio NIS.

Inače, akcija „Sportom protiv nasilja“ deo je programa “Svetske teniske federacije”  (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS, koji je namenjen deci školskog uzrasta. Cilj programa je da deci školskog uzrasta, pored škole tenisa, predstavi sportske vrednosti, kulturu nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u njihovom zdravom razvoju.

U 2015 godini  akcija „Sportom protiv nasilja“ nastavlja se u gradovima  širom  Srbije, a do sada je u ovoj akciji učestvovalo više od 9500 đaka iz 16 gradova u Srbiji.