Troicki: Novakov istorijski podvig

Datum objave: 24.11.2023. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Selektor AIR Serbia Dejvis kup tima Srbije, Viktor Troicki, posle trijumfa nad Velikom Britanijom u četvrtfinalu F8 u Malagi nije krio zadovoljstvo. Sledi polufinale sa Italijom u sobotu, tačno u podne.
 
- Sjajan je osećaj dan posle pobede. Čestitao bih igračima koji su izneli pobedu, ali i ostatku tima na sjajno odrađenom poslu. Pobeda je izvojevena posle singlova u dva teška meča, jer Britanija ima odlične igrače i igrali su dobro. 
 
Osvrnuo se selektor AIr Serbia Dejvis kup tima Srbije i na pojedinačan učinak reprezentativaca.
 
- Prvo je Miša Kecmanović odigra sjajan meč. Borio se do kraja, izdržao i pobedio. Naravno, Novak, na kraju, impresivno. To što radi za reprezentaciju je istorijski podvig. Niko nije igrao nikada sa tolikom željom i nije ostvario ovoliki broj pobeda. 
 
Naredni rival u polufinalu je Italija.
 
- Radujem se što smo ponovo u polufinalu, ali smo fokusirani na meč sa Italijanima sutra. Olakšavajuća okolnost je što imamo dan odmora. Momci će moći da se spreme. Italija je odličan tim, ima sjajne singl igrače, ali imamo i mi. Spremni ulazimo u meč i nadamo se najboljem - poručio je selektor AIR Serbia Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki.
 
Link za video VIKTOR TROICKI