Troicki: “Divan osećaj je vratiti se, posebno u Dejvis kup”

Datum objave: 22.01.2019. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Nedostajao je, kao i ogromno srce i energija na terenu koji ga većno krase, posebno kada su Dejvis kup mečevi u pitanju. Sezona 2019. donela je na opštu radost teniskih poklonika u Srbiji povratak na veliku scenu asova koji su činili šampionski mozaik našeg Dejvis kup tima, među njima i igrača tvorca finalnog poena, samim tim i pobede 2010. protiv Francuske kada je Srbija ispisala istoriju i osvojila „salataru“ u beogradskoj Areni. Vratio nam se Viktor Troicki! 
 
Dugogodišnji član svetske teniske elite (najbolji rang 12. mesto na ATP listi), vlasnik tri ATP titule i šest finala, tokom 2018. imao je problema sa povredama zbog kojih je veći deo sezone pauzirao. Takmičarsku 2019. krenuo je iz Australije gde je nanizao četiri pobede na Otvorenom prvenstvu Australije i najavio sjajnu sezonu.
“Sjajan je osećaj vratiti se u takmičarski pogon, posebno u Dejvis kup. Bilo je lepo napraviti i pauzu, to vreme sam maksimalno iskoristio da provedem sa mojom porodicom, suprugom i kći Irinom. Napunio sam baterije, sanirao povrede, a sam finiš 2018. posvetio sam se pripremama za ovu godinu. Pre samog gren slema u Melburnu odlučio sam da odigram i jedan čelendžer, koji mi je poslužio kao zagrevanje za sam Australian Open. Dugo nisam bio u poziciji da moram kroz kvalifikacije do glavnog žreba jednog gren slema, kao što sam sada morao u Melburnu, ali sve je to sport, sve je to posao. Zadovoljan sam i igrom i rezultatom, dobio sam jako dobre igrače, pobedio četiri kvalitetna meča i u drugom kolu glavnog turnira odigrao težak, ali sjajan meč sa Grkom Cicipasom, koji je evo sada možemo videti izbacio i jednog Federera, plasirao se u polufinale. Dobio sam poziv od selektora Zimonjića za meč u Uzbekistanu i sa velikim zadovoljstvom mogu reći da sam putnik za Taškent. Uželeo sam se Dejvis kupa, te naše timske atmosfere, druženja, svega onoga lepog što samo ovo takmičenje može doneti i dati” – ističe Troicki. 
 
Od 2019. na snagu je stupio novi format Dejvis kup takmičenja, koji je zamenio stari koji je bio aktuelan 118 godina. 
“Da, svedoci smo da se svakodnevno mnogo toga menja, na svim nivoima, pa i u samom sportu, a evo i u takmičenju koje je bilo pojam očuvanja tradicije. Šta je tu je, igra se dalje, kakav god da je format uvek će se igrati, a mi igrači smo tu da igramo, da se borimo za pobedu zemlje iz koje dolazimo. Srbija je jednom osetila tu slast velikog trijumfa u Dejvis kupu, verujem da će u budućnosti biti još takvih trenutaka. Možda baš ove godine mi budemo prvi osvajači Dejvis kupa u novom formatu. Potrudićemo se, nikad se ne zna šta život i sport donose. Na nama je da se takmičimo, damo maksimum i verujemo u nas i naše mogućnosti” – rekao je Viktor.  
 
 Prva prepreka Srbiji u Dejvis kupu u 2019. je tim Uzbekistana. 
“Gostujemo Uzbekistancima, koji su kod nas bili 2009. kada smo ih ubedljivo 5:0 savladali u beogradskoj Areni. Svi znamo za njihovog igrača Istomina, koji je njihova teniska ikona, čovek koji 15 godina igra za nacionalni tim. Ostatak tima im je mlad i manje poznat, ali to nije razlog da ih potcenimo. Kvalitetniji smo, imamo jak tim i zadatak nam je da to dokažemo na terenu, što sam siguran da ćemo i učiniti” –ističe Troicki. 
 
Viktor je trenutno na 200. mestu ATP liste, ali kada se upišu poeni iz Melburna zabeležiće veliki skok. Nakon Dejvis kupa odlazi na ATP turnir u Sofiju. 
“Igraću u Sofiji, a zatim imam plan da odigram i nekoliko čelendžera, jer potrebno mi je što više mečeva da uđem u ritam, a manji turniri su najbolje polje za to. Cilj je da što pre ostvarim rang koji će mi doneti glavne žrebove velikih takmičenja i to je prvi cilj u 2019.  Spreman sam, imam igru za velike rezultate što sam pokazao i u meču protiv Cicipasa. Sam Dejvis kup mi je uvek donosio novu dozu energije sa kojom sam odlazio na turnire pun samopouzdanja i beležio sjajne rezultate, verujem da će tako biti i ovaj put” – zaključio je Troicki koji je za Dejvis kup tim Srbije odigrao 36 mečeva, od koji je 23 pobedio.