TENISKA AKADEMIJA ŽIVKOVIĆ ŠAMPION SRBIJE DO 14 ZA 2022. DEČACI

Datum objave: 19.09.2022. // Kategorija: Domaća scena
U Nišu, na terenima Teniske akademije Živković odigrana je završnica Ekipnog prvenstva Srbije u konkurenciji tenisera do 14 godina. Organizator je bio Teniski savez Srbije, a titulu šampiona je ponela ekipa Teniske akademije Živković (TAŽ). U sastavu ekipe su tokom završnice bili Uroš Živković, Vanja Nikolić i Filip Đokić. U širem sastavu su bili još Luka Stanković, Luka Živković i Radovan Petrović. Ekipu je predvodio Nikola Živković. 
 
U završnici su učestvovale još tri najbolje srpske ekipe (Set net, Crvena zvezda i Spartak), pored niške akademije. Igralo se po formatu tri singla i jedan dubl. Ekipa niške akademije je u polufinalu bila bolja od beogradske ekipe Set net i slavila ubedljivo sa 4:0. U drugom polufinalu beogradska Crvena zvezda je bila bolja od Spartaka iz Subotice istim rezultatom 4:0. 
 
Teniseri TAŽ-a su finale protiv Zvezde otvorili pobedom u dublu. Par niške akademije Uroš Živković/Vanja Nikolić savladao je dubl Crvene zvezde Marko Šavija/Stefan Nikolić  2:0 (6/2, 7/5). Drugi poen Teniskoj akademiji Živković doneo je u singlu Filip Đokić u sudaru sa Dejanom Livadom 6/2, 6/2. Drugi meč u singlu je odlučio ukupnog pobednika a doneo ga je Uroš Živković pobedom nad Stefanom Nikolić 7/5, 6/0. U poslednjem meču u singlu Marko Šavija je bio bolji od Vanje Nikolića 6/2, 6/3 za ukupnih  3:1 u korist tima TAŽ-a koji je došao do titule šampiona Srbije. 
 
„Odličan rezultat za našu ekipu, istorijski, do sada smo do najviših nacionalnih šampionskih titula u različitim kategorijama stizali samo kod teniserki, kod tenisera je najviši domet bio vicešampionski ali evo, sada stiže i titula šampiona Srbije za ovu generaciju. Sjajna partija, timsko zalaganje svih tenisera, počev od regionalnih kvalifikacija pa do same završnice. Ova titula koja stiže posle priznanja da je naša školica tenisa najbolja je samo potvrda da smo dobro radili u prethodnom periodu. Sada čekamo i finale kod teniserki u istoj kategoriji do 14 godina, lepa vest je i da su naše teniserke u polufinalu bile bolje od teniserki Crvene zvezde.“ – istakao je Nikola Živković, kapiten i predsednik niške akademije.
 
U Subotici je u toku Ekipno prvenstvo Srbije za teniserke do 14 godina, u finalu 19. septembra od 10 časova sastaju se TK TAŽ iz Niša i TK Topaco iz Beograda.