Startuju srpski juniori na Vimbldonu

Datum objave: 04.07.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Tim Srbije u konkurenciji juniora na gren slem takmičenju u Londonu ove godine će brojati pet predstavnika. 

Vimbldon 2021. ugostiće u konkurenciji juniorki naše dve najbolje takmičarke u ovom uzrastu i juniorske reprezentativke Srbije: Lolu Radivojević koja je direktan učesnik glavnog turnira, dok se kroz kvalifikacije za plasman u glavni žreb bori Tijana Sretenović. 

Kod juniora kroz kvalifikacije put do glavnog žreba trasiraće i naš Stefan Popović, gde ga čekaju kolege iz reprezentacije Srbije Hamad Međedović i Marko Topo.

U prvom kolu kvalifikacija Tijana Sretenović je kao peti nosilac savladala predstavnicu Velike Britanije Džeklin Ogunvale 6:1, 7:6(5) i za plasman u glavni žreb boriće se protiv Ruskinje Elene Pridankine. 

Plasman u finale kvalifikacija Stefan Popović je izborio pobedom u prvom kolu kvalifikacija nad devetim nosiocem Sebastijanom Dominkom 7:6(3), 6:2. Za plasman u glavni žreb Popović će se boriti protiv Engleza Bilija Blejdsa. 

Glavni turnir juniorskog gren slema -  Vimbldon 2021. startuje 5. jula. 

Prvo kolo glavnog turnira Lola Radivojević igra protiv kvalifikanta kao i Hamad Međedović, dok će se Marko Topo za plasman u drugo kolo Vimbldona na startu boriti protiv predstavnika Švedske, 14. nosioca Lea Borga, sina legendarnog tenisera Bjorna Borga koji je Vimbldon osvajao pet puta.